Bécs vagy Párizs? Melyik a jobb?
Figyelt kérdés
Most arra gondolok melyik a biztonságosabb ès hol kuktúráltabbak az emberek? Melyikben jobb a tömeggközlekedés stb... Na most azt tudom ha az egész várost vesszük Párizs egyértelmüen alulmarad a rossz közbiztonság és egyèb dolgok miatt. Na de ha csak a belvárost vesszük az elsö pár kerületet? Tömegközelekedés azt mondjàk jó Bécsbe de én voltam ott és elèggè zsúfolt. Angolul se tudtunk igazán de elég segítökészek és normálisak voltak. Franciaországban azt mondjàk még angollal kimenni is problèmàs de sokan mondjàk azt is hogy semmikyen rossz èlmènyük nem volt ès turistàs helyeken belvárosban elèg jól tudnak angolul. Párizs milyene lenne Bécshez kèpest belvárosban? Úgytudom Párizs belváros biztonságosabb is talàn mint Budapest belvárosa annak ellenêre hogy maga a város veszèlyesebb, ez igaz? Poltikai jellegü válaszok lehetöleg ne jöjjenek ès minèl több ès bövebb válaszok jöhetnek! Koronavírus miatt most le van zárva Párizs?2021. aug. 13. 13:41
11/22 anonim válasza:
Párizs szerintem nem mindenkinek való. Tény, hogy retkes, koszos város. De nem is emiatt szeretjük. A franciák teljesen mások mint a magyarok, ez sokaknak nem tetszik. Határozottak, céltudatosak, van véleményük és el is mondják szabadon.. És igen, sokan közülük flegmának tűnnek. De ha már beszélsz két szót franciául, megnyílnak. Én nem találkoztam Párizsban kimondottan bunkó emberrel. Mások mint mi. A nők erősek és határozottak, süt róluk a lazaság. Párizs ezekkel a dolgokkal tud megfogni. Én ahányszor voltam, már az első nap azon agyaltam, h csak ne kelljen még hazamenni..
12/22 A kérdező kommentje:
11-es Na de ez pontosan mit jelent? Mármint az hogy szabadon ellehet mondani dolgokat és pl nincs annyira korlátozva a szólásszabadság mint Németországban önmagában jó lenne de ez miért zavarna másokat? Ez most azt jelenti hogy beleszólnak abba mit csinál a másik az utcán mint pl a magyaroknál is? Pl itt Magyarországon valakit kutyàja az utcán végezte a dolgát és nem vette fel erre egy másik ember a másik járdáról utána kiabál hogy “bunkó paraszt” azért nem tartom normálisnak hogy vadidegen emberek beszóljanak a màsiknak mit hogy csinál hogy éli az életét. Párizsra ez jellemző vagy sem? Ha pedig nem szólnak bele mit hogy csinálsz miért zavarna egy turistát az hogy van véleményük? Hiszen 2 szónál többet nem valószínű hogy bármelyik franciával is beszélne hiszen csak megkérdez dolgokat egy turista vagy esetleg vásárol/étterembe megy. Az érdekel hogy pontosan mit jelent ez amit a Franciákról állítanak? Például milyen helyzetben van véleményük és milyen stílusban mondják el? Pl ott is szokás az mint a magyaroknál hogy utcán neki megy 2 ember egymásnak mindjárt a másik anyját szidják stb… ehhez a magyar stílushoz hasonlít az övék?
2021. aug. 16. 14:29
13/22 anonim válasza:
Egyáltalán nem. Nem agresszív módon nyilvánítanak véleményt. Ők sosem éltek diktatúrában, nem úgy mondanak véleményt, mint a magyar, h a harmadik mondatnál jön az arrogancia és a tettlegesség. Határozottak, de nem erőszakosak én ezt láttam kinn. Magyar fejjel inkább kicsit hidegnek tűnnek néha. Viszont én nem tapasztaltam bunkóságot Párizsban járva.
14/22 A kérdező kommentje:
De ez a véleménynyilvánítás azt jelenti hogy beleszólnak a másik dolgába az utcàn mint a magyaroknál akár Budapesten is csak kultúráltan vagy éppen a másik dolgába nem szólnak bele és ahhoz valami közvetlen szóváltásba kell velük keveredned hogy akár valami neked nem tetsző véleményt mondjanak el? Ezen kívül a hidegek mit jelent? Mert a magyarokat kifejezetten zárkózottak mondják sok esetben még az osztrákokat hasonlóan de pl a Németek màr nyitottabbak. A franciákat meg a briteket még nyitottabbnak. A hideg alatt azt érted hogy zárkózott és távolsàg tartó vagy valami mást? Mert ezt is írták többen.
2021. aug. 16. 15:23
15/22 anonim válasza:
Nem szólnak be a nyílt utcán egyáltalán. A francia nem fog "beszólni". Inkább úgy mondanám, hogy az idegenekkel szemben van bennük egy távolságtartás.
16/22 A kérdező kommentje:
Párizsban is? Hiszen ott olyan sok a külföldi pedig. Ha Párizsba megy valaki úgy hogy angolul se igazán tud nagy esélyel lesz negatív élménye? Csak mert olyat is olvastam aki arról írt hogy angolul se tudott de mindenki kedves volt vele, viszont a legtöbben még angoltudással is írták hogy sokan bunkók. Belvárosban is megvan ez a távolságtartás? Belvárosa van olyan bizonságos mint Bécs belvárosa? Csak a nagyon belváros mondjuk az első 9 kerület?
2021. aug. 16. 15:55
17/22 anonim válasza:
Párizs mindig is bevándorló város volt, sosem lesz olyan mint Bécs. De pont ettől izgalmas, mert sokszínű. A belváros abszolút biztonságos, a külsőbb kerületek nagyon gázak. Angol tudással simán elvagy Párizsban, de a franciák szeretik, ha próbálkozik valaki a saját nyelvükön. De ettől még nem bunkók azzal, aki nem tud franciául.
18/22 anonim válasza:
Bécs,tiszta Buda,de legmegélhető város
19/22 anonim válasza:
plus,nincs annyi terroista mint párisztban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!