Kezdőoldal » Utazás » Európa » Szlovákiában melyik nyelvet...

Szlovákiában melyik nyelvet értik meg jobban (esetleg melyiket veszik szívesebben)?

Figyelt kérdés

2021. júl. 20. 14:59
A kérdező szavazást indított:
Az angolt.
A németet.
Bármelyiket e kettő közül.
16 szavazat
 1/6 anonim válasza:
78%
Nagyon sokan tudnak magyarul is
2021. júl. 20. 15:22
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Angol. Pozsonyban megpróbálkozhatsz a némettel Ausztria közelsége miatt. Annál keletebbre szerintem felejtős.
2021. júl. 20. 15:41
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
1-es, attól függ, hogy Szlovákia melyik részén. Komáromban, Dunaszerdahelyen, Füleken, Ipolyságon etc szinte mindenki tud magyarul. Pozsonyban, Kassán talán hallasz pár embert magyarul beszélni, Besztercebányán, Zsolnán, Eperjesen etc pedig esélytelen.
2021. júl. 20. 17:26
 4/6 anonim ***** válasza:
18%
Elemi udvariasság, hogy nem magyarul beszélsz velük, hanem inkább angolul. Ha tud és egyáltalán akar beszélni magyarul, majd jelzi. Angolul jól tudnak, főleg a fiatalok, illetve a turizmusból élők.
2021. júl. 20. 20:39
 5/6 anonim válasza:
100%

4/4-es

Te milyen elemi udvariasságról beszélsz? A legnagyobb kisebbség Szlovákiában nem az angol, hanem a magyar. Értem én, hogy az angol világnyelv, mint ahogy mondjuk a reneszánsz korban a latin volt, aztán jött a német, de azért vicces, hogy a te gondolkodásod szerint az, hogy valaki angolul beszéljen elvárható, míg "elemi udvariasságból" hogy magyarul beszéljen az nem, ahol ismétlem: a déli területeken inkább a magyar a használatos, pedig a szlovák a hivatalos nyelv. Milyen alapon mered feljebbvalónak tartani a szintén nem HIVATALOS angol nyelvet a magyarnál, vagy más egyéb nyelvnél? Egyébként meg a németet kihagytad. Az nem tartozik bele az udvariasságodba? Azon illendö megszólítani tótékat?

2021. aug. 16. 16:42
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem a négyes vagyok DE

Oké, hogy Komáromban vagy Dunaszerdahelyen magyarul szólsz valakihez az utcán, na de te sem gondolhatod komolyan, hogy mondjuk Zsolnán vagy Nyitrán tudni fognak magyarul. Ha ott próbálkozol a magyarral, simán vehetik provokációnak.

2021. aug. 27. 14:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!