Milyen nyugis tengerparti helyek vannak, kevés turistával?
Leginkább Spanyolországgal szemezünk, de sok szép ország van, úgyhogy nem zárkózunk el mástól se. :)
Esetleg annyi, hogy Bulgáriában és Horvátországban már jártunk többször, valami újra vágynánk.
Európán belül keresünk olyan tengerparti nyaralóhelyet, ami nyugis, békés, és nincs tömeg, nincs sok turista.
Minél kevesebb az ember, annál jobb!
Más elvárás nem igazán van, úgy értem nekünk jó a homokos, kavicsos vagy sziklás part is, nem kell hogy gyerekbarát vagy kutyabarát legyen, nem kell hogy 80 menő büfé legyen a parton, nem kell hogy tízezer forintból kijöjjön, semmi ilyesmi. A prioritás, hogy kevesen legyenek - és persze hogy eléggé tiszta legyen a víz, ne vegyszeres vagy szemetes vagy ilyesmi, de ez talán nem akkora kihívás.
Tudtok ilyen nyugis, kihalt tengerparti helyeket Európában?
Hú, ezek nagyon jól néznek ki!
Sok ilyen cikket látok, de inkább saját tapasztalatokra lennék kíváncsi, mert lehet hogy ezek is olyanok azóta mint pár "aranyos kisváros" amiről elterjedt pár fotó hogy milyen nyugis és szép, azóta pedig tömve van emberekkel. :D
Erre a jelenségre gondolok: [link]
Mi pár éve voltunk Korfun, Santa-Giulia strandja az egyik legszebb, amit életemben láttam, és nagyon kevesen voltak. Igaz, hogy szeptemberben mentünk, de akkor ott még a levegő és a víz is meleg volt.
Gran-Canariara 2x-es is elutaztunk, mindkétszer novemberben, ott olyankor még simán lehet napozni és fürödni is, és már nyaraló szezonon kívül van, tehát alig voltak rajtunk kívül.
Szóval, talán az is számít, hogy mikor hova mennétek, mert főszezonban mindenhol fürtökben lógnak az emberek.
Most márciusban Mallorcára szerettünk volna menni, de ottani ismerősök lebeszéltek. Azt mondták, hogy mozdulni sem lehet a turistáktól.
Két és fél éve voltunk szeptemberben Barcelona mellett, konkrétan ezen a strandon: Platja de les Madrigueres. Még bőven strandidő volt, de kb ez volt a max ember:
Talán a képen is látszik, hogy csak a vízhez közel vannak emberek, utána még rengeteg hely volt. Egyik délután átmentünk a szomszéd városba, ott talán még ennyien se voltak.
#8-as 4-es vagyok: mi anno Berlinből indultunk Korzikára, közvetlen járattal, azt hiszem Ryanairrel. Jelenleg nem tudom, hogy pontosan milyen feltételekkel lehet menni, de ha jól emlékszem, Prágából megy oda gép.
Csak ajánlani tudom, Korzika gyönyörű hely! :) Mindenki beszél angolul, de francia a hivatalos nyelv, és persze a helyiek egymás között korzikai nyelven csevegnek, ami nagyon érdekesen hangzik. Rengeteg látnivaló van, és kristálytiszta a víz.
Nagyon szeretnék visszamenni, legalábbis tervben van :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!