Kezdőoldal » Utazás » Európa » Aki volt Korzikán, tudna...

Aki volt Korzikán, tudna mesélni? Út, látnivalók, időjárás, tengerpart, éttermek, hotel stb.?

Figyelt kérdés
Járványtól függően ha nem is idén, de mondjuk jövőre mennék. Érdekelne, megéri-e. Franciául beszélek, ezért mennék oda, az olasz szigetek emiatt nem, és akkor ez az egyetlen, ami marad. De ez részletkérdés.
2021. febr. 7. 22:44
 1/3 anonim ***** válasza:
98%

Nem mondom, hogy a francia tudás haszontalan, de ők egy sajátos dialektust beszélnek, és nem szeretik, ha franciának mondják.

Szállodákról nincs tapasztalatom, kempingben voltam.

A sziget csodaszép, a városok nem különben.

Nekem Bonifacio tetszett a legjobban. Ajaccio sem szabad kihagyni. Fent északon Calvi is megnézen.

Az egyetlen nem tengerparti város, ahol voltam az Corte.

Mindenhol nagyon sok a kő, amit dézsákba ültetett virágokkal ellensúlyoznak.

2021. febr. 8. 04:37
 2/3 D. Brasco ***** válasza:
100%

Keszulj fel,hogy pokoli drágaság van a szigeten.Ezzel nem árt tisztaban lenni már az elejen kulonben erhetnek meglepetések.

Varosok kozul egyertelmuen Bonifacio az ami mindent visz.Ajaccio szerintem nem akkora nagy szám,mint amilyennek beállitják,főleg ha mondjuk Bonifacio utan latogatod meg.Ezzel mondjuk ki is fújt a városlátogatások értelme.Ez nem az a hely,ide nem ezert kell jönni.Hanem pl a GR20,vagy a fehér homokos partok miatt.

2021. febr. 8. 07:15
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Bonifacio a legszebb város, azt nagyon érdemes meglátogatni.

Azon kívül a sziget középső részén lévő hegyekben érdemes turárni (én ezért mentem), azokhoz jó kiindulópont az 1. által említett Corte.

Tengerpartokrol nem tudok sokat, nem vagyok tengerfan.

2021. febr. 8. 09:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!