Csak felvételeket láttam róla de minden épület hamuszürke. Nincsenek műemlék értékű hidak, a Duna is 4 vékony ágban van.
Ahhoz képest hogy Bécs a császárváros csak a Schönbrunni kastély és a Szent István-székesegyház amit turistalátványosságként emlegetnek ismerőseim akik ott voltak.
Szerintem nem ronda, csak nagyon unalmas. Olyan, mintha a budapesti ötödik kerületből csinálnál egy egész várost. Többször jártam Bécsben, nincs abban a városban semmi, ami "megfogna". Nekem a legunalmasabb főváros, ahol eddig jártam.
2021. aug. 24. 09:46
22/24 anonim válasza:
Nem tudom, mitől lenne Bécs unalmas vagy unalmasabb, mint más hasonló városok. Van egy pezsgő belvárosa, múzeumi negyed, világszínvonalú modern negyed, hegyvidéki idill, kastélyok, óriási parkok, Duna-part, csatornák, és még lehetne sorolni. Kevés város van a régióban ami ezeket mind megadja, ráadásul rendezett és fejlett környezetben, nem kelet-európai lepukkantsággal és igénytelenséggel párosítva. Talán az a baj, hogy itt van a szomszédban, mindenki csak kiszalad egy hétvégére, azt is nagyrészt vásárlással eltöltve, és nem tudják mélyebben megismerni a várost.
2021. aug. 24. 11:12
23/24 anonim válasza:
Nekem a kelet-európai "lepukkantság" az, ami ad egy varázst pl. Budapestnek. Nem szeretném, ha annyira jellegtelen lenne, mint Bécs. Én nem láttam annyira pezsgőnek a belvárost, viszont egyszer sétáltam benne éjszaka, és nulla mozgást láttam, olyan volt, mint egy szellemváros. Mint egy alpesi falu. Egy lélek nem volt az utcán, hátborzongató volt. A Duna-part meg sehol sincs a budapestihez képest. De kinek mi. Lehet, hogy elfogult vagyok valamiért, nem tudom. Én sose találtam semmi olyan karaktert Bécsben, ami megfogna, mint Párizs vagy Budapest, vagy akár kisebb osztrák városok.
2021. aug. 24. 11:46
24/24 anonim válasza:
Hát éjszaka a budapesti belváros is szellemváros leszámítva mondjuk az ún. bulinegyedet. De nappal olyan tömeget te sosem fogsz látni a pesti belvárosban, mint ami egy átlag hétköznap a Stephansplatzon megfordul az biztos. Persze covid-mentes időszakról beszélek.
A Duna-partot meg nem azért hoztam fel, hogy a budapesti Duna-parttal összehasonlítsuk. Teljesen más karakter a kettő. Mondjuk az is tény, hogy Bécs ezerszer jobban kihasználja az ő Duna-partjuk adottságait, mint Budapest, ahol konkrétan autópályának használják a rakpartot.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!