Ausztriaban elok/nemetul beszelok! Most akkor hogy is van ez?
Ki szeretnek menni Ausztriaba vonattal. Az legoptimalisabb idopont december 26 lenne, de akkor elvileg ott is 10 napot kene ulnom karantenban. Ez a szabaly ha jol ertelmezem december 19-tol ervenyes.
Ha ott karantenban kell lennem, akkor azok is akikhez mennek vagy csak nekem kell? Meg kell adnom a hataron azt a cimet, ahol 10 napig ulnek? Csak azok a szemelyek lephetnenek be a lakasba, akiknek a cimuk ott van? (akikhez mennek ott oten elnek es nem mindenkinek az a lakcime)
Ha azok is karantenba kerulnenek miattam vagy csak azok lephetnek be, akiknek ott van a cimuk, akkor mar jovohet vegen is el tudnek menni, mert akkor nem lesz mar egesz napos kijarasi ott.
Akkor ők is karanténba kell kerüljenek, ha veled "ülik le" a karantént.
Elemi logika.
Azért a rendelet, hogy ne menj oda. Van elég bajuk,
ne tetézzék még a beutazók is.
Hazafelé is vár rád a karantén, vagy bemutatod a két negat5ív tesztet, amit te fizetsz, darabonként 20-30 ezerért.
Ez is azért, hogy maradj itthon.
Az országok összehangolják ezeket a rendeleteiket, önmaguk védelmében.
Csak azert, mert itt ha valaki karantenba kerul akkor a vele egy haztartasban elok nem kerulnek, azert kicsit kusza most minden. Pl.anyum munkatarsa covidos volt es csak o volt karantenban, mi nem. Vagy az also szomszedom most volt igazolt, de a felesege nem kerult karantenba (multheti eset).
Akkor elvileg ugy jarok a legjobbam es azok is akikhez megyek, hogy meg 19-e elott megyek hozzajuk? Itthon igyis ugyis leultem volna a 10 napot es akkor is csak en es nem a csaladom kerult volna karantenba
Kocsival menj, Kőszegen vagy Sopronban kifele 7:30 körül, vissza 16:45 környékén, a tízezerszámra Ausztriában dolgozó kőszegiek/soproniak között.
Március óta 3 alkalommal kért~k tőlem az ingázópapírt, a többi 150 alkalommal nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!