Kezdőoldal » Utazás » Európa » Ausztriaban elok/nemetul...

Ausztriaban elok/nemetul beszelok! Most akkor hogy is van ez?

Figyelt kérdés

Ki szeretnek menni Ausztriaba vonattal. Az legoptimalisabb idopont december 26 lenne, de akkor elvileg ott is 10 napot kene ulnom karantenban. Ez a szabaly ha jol ertelmezem december 19-tol ervenyes.

Ha ott karantenban kell lennem, akkor azok is akikhez mennek vagy csak nekem kell? Meg kell adnom a hataron azt a cimet, ahol 10 napig ulnek? Csak azok a szemelyek lephetnenek be a lakasba, akiknek a cimuk ott van? (akikhez mennek ott oten elnek es nem mindenkinek az a lakcime)

Ha azok is karantenba kerulnenek miattam vagy csak azok lephetnek be, akiknek ott van a cimuk, akkor mar jovohet vegen is el tudnek menni, mert akkor nem lesz mar egesz napos kijarasi ott.

2020. dec. 3. 10:36
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
84%

Akkor ők is karanténba kell kerüljenek, ha veled "ülik le" a karantént.

Elemi logika.

Azért a rendelet, hogy ne menj oda. Van elég bajuk,

ne tetézzék még a beutazók is.

Hazafelé is vár rád a karantén, vagy bemutatod a két negat5ív tesztet, amit te fizetsz, darabonként 20-30 ezerért.

Ez is azért, hogy maradj itthon.

Az országok összehangolják ezeket a rendeleteiket, önmaguk védelmében.

2020. dec. 3. 10:40
 2/14 A kérdező kommentje:

Csak azert, mert itt ha valaki karantenba kerul akkor a vele egy haztartasban elok nem kerulnek, azert kicsit kusza most minden. Pl.anyum munkatarsa covidos volt es csak o volt karantenban, mi nem. Vagy az also szomszedom most volt igazolt, de a felesege nem kerult karantenba (multheti eset).

Akkor elvileg ugy jarok a legjobbam es azok is akikhez megyek, hogy meg 19-e elott megyek hozzajuk? Itthon igyis ugyis leultem volna a 10 napot es akkor is csak en es nem a csaladom kerult volna karantenba

2020. dec. 3. 10:48
 3/14 anonim ***** válasza:
78%
A covid világjárvány arról szól, hogy neked nem kell menned sehova. Neked nincsen dolgod sem más országokban, sem más helyeken. Még akkor sem, ha ezt nem érted.
2020. dec. 3. 11:15
 4/14 A kérdező kommentje:
A kerdeseimre szeretnek valaszt kapni, nem kioktatast kerek, koszonom! Mellesleg kellemes adventi idoszakot...
2020. dec. 3. 11:21
 5/14 anonim ***** válasza:
Most mentem ki 2 hete Németországba nincs a határon semmi se oda.se vissza. Nem kell karantén.
2020. dec. 3. 13:42
 6/14 A kérdező kommentje:
Amit kiirtam az elvileg 19-etol ervenyes, hogy ha megy Ausztriaba valaki akkor ul 10 napot ott, majd ha bisszajon ide akkor 10 napot itt. Az ittenivel nincs baj, mert csak nekem kell itthon ulnom, a fo kerdes az az, hogy ha ott is kell ulnom karantenban, akkor vajon azoknak is akikhez megyek vagy ok jarhatnak dolgozni
2020. dec. 3. 14:21
 7/14 b1812567 ***** válasza:
100%
Nem tudom, 19-től hogy lesz, most az van, hogy ha valaki a családból karanténba kerül, akkor aki vele lakik mindenki karanténba kerül.
2020. dec. 3. 15:42
 8/14 anonim ***** válasza:
33%

Kocsival menj, Kőszegen vagy Sopronban kifele 7:30 körül, vissza 16:45 környékén, a tízezerszámra Ausztriában dolgozó kőszegiek/soproniak között.

Március óta 3 alkalommal kért~k tőlem az ingázópapírt, a többi 150 alkalommal nem.

2020. dec. 3. 15:48
 9/14 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat! Csak vonattal fogok tudni menni
2020. dec. 3. 18:23
 10/14 anonim ***** válasza:
71%
Oszkár telekocsi
2020. dec. 3. 23:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!