Akik kiköltöztek Németországba orvosok, tudnának mesélni kicsit a kinti életről?
Németországban orvosként feltétlen JÒL kell beszélni németül, ugyanis a pácienseknek az az anyanyelve, ezen mondják el, mi a problémájuk, illetve neked így kell megmondani nekik, mit kell tenniük ahhoz, hogy meggyógyuljanak.
Nem is értem az ilyen embereket, hogy gondolod, hogy nem beszéled az ország nyelvét, amikor az emberekkel kell foglalkozni a munkád során!
Nem értem az 1-es miből feltételezi azt, hogy a kérdező nem beszél németül. Ugyanakkor az igaz, hogy ahhoz hogy praktizálhass speciális, szakmai nyelvvizsgát kell tenned, viszont ehhez biztosítanak ingyenes nyelvkurzusokat, ha bizonyítod hogy a nyelvvizsga hiánya az egyetlen ok, amiért nem tudsz munkába állni. Igen, a németek jól beszélnek angolul, még az idősebb generáció is, bár gyanítom ez függ attól is, hogy Németország melyik részéről beszélünk.
Én egyébként nem vagyok orvos és nem élek Németországban, csak egy nagyon közeli rokonom orvos és Németországban él.
Különbözeti vizsgát kell raknia.
nagyon szigorúan veszik.
Elsőnek a német nyelvet nézik.
nem középfok kell belőle hanem a szakmai rész ez nagyon kevés dokinak van meg.
ha ez is megvan akkor német nyelven különbözeti vizsga egy orvosi csapat előtt.
majd arra a szakterületre amit képvisel szintén tesz egy vizsgát persze németül.
Utána ha minden stimmel lehet intézni a papírokat.
Nos elmondom nagyon kevés magyar doki tudja ezt megcsinálni a német szakmai nyelv piszok nehéz.
ezért próbálkoztak sokan angliában írországban.
Svédeknél norvégoknál fogadják még el az angol nyelvet dokiknál de ahogy felveszik egyből szakmai nyelvkurzusra iratják be ami végén szakmai vizsga van.Ha nem sikerül mehet haza.
Amikor felvettek orvosira, egy osztrák ismerősöm azt mondta, hogy jóó, aztán jöhet Ausztriába, kellenek a jó magyar orvosok.
Nagyon sokan kimentek különböző országokba, szóval nem lehet annyira rossz, mint #5 állítja.
Nem vagyok orvos, de mar 9 eve Nemetorszagban elek, es dolgozom. Ha tudsz nemetül, nem lesz semmi baj. Nem fogjak kerdezni honnan jöttel, es nem tesznek megkülönböztetest, hogy magyar vagy.
A nemet nyelv ismerete a legfontosabb!!! Az ügyintezestöl elkezdve, a privat eleten at a bevasarlasig.
En nem beszelek 100%osan, vannak hibaim, föleg a nyelvtan,szorend miatt, de a kollegaim nagyon kedvesek, es segitökeszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!