Akinek van külföldi ismerőse, hogyan szoktak velekedni Budapestről? Mennyire szokott tetszeni nekik?
Tényleg Európa egyik legszebb városának tartják?
Mivel én itt élek Budapesten, nem tudom turista szemmel nézni Budapestet, mert megszokottabb a látvány már. De néha jó lenne idegennek lenni és racsodalkozni a városra :)
Nagyon meg vannak dobbenve, hogy egy ilyen gyonyoru varos ilyen gyaszos allapotban van.
Mocskosak az utcak. Nevezetes utjaink, utcaink le vannak rohadva, nyomorusagos uzletportalok, boltok borzaszto alakokkal.
Minden elado, pincer undok, arrogans. Nyugati arak mellett keleten se szinvonal.
Nagyon szomorunak talaltak es megdobbentek, hogy a vilag egyik legszebb fovarosa igy le van rohasztva. De ahogy mondtam, a rossz modor a masik.
1-es, nem sok külföldi ismerősöd lehet akkor.
Nekem a fél csapatom külföldiekből all, maradjunk annyiban, hogy nem véletlenül telepedtek le a világ ezernyi városa közül pont itt.
#3 Szerintem nem is lenne elvárható hogy a lokál kollégám arcába mondjam hogy szar az ország amiben mind a ketten élünk akkor is ha így látom. Meg a magyar SSCkbe nem a külföldiek krémje jön dolgozni.
Kérdező: Az én kollégáim kettő táborra oszlanak. Akik 15 évvel ezelőtt jártak itt és akik utánna.
Az első tábor romantikázva gondol vissza és egészében pozitív a véleménye, a második tábornak "kevésbé". Meséltek lehúzásokról de ezek alkalomszerűek voltak és máshol is előfordult velük, ami igazán zavaró az igéntelenség (nem csóróság).
Sétány mellett méteres gaz, szálloda nádasában rohadó csónak, szedett vetett megoldások amik nem költséghatékonyak. Sok olyan dolog aminek megoldása nem kerül pénzbe csak nem zavarja a management/városvezetés szemét.
Én külföldön élek, az itteniek nagyrésze járt már Budapesten. A legtöbbje teljesen ledöbbent pozitív értelemben, hogy milyen szép és sok a látnivaló. A romkocsmákat és a fürdőket is imádták. A magyar konyha, különösen a lángos is nagy sikert aratott.
Amit negatívumként felhoztak, az a lehúzások, nem a legjobb modor, illetve a vegetáriánus kollégám megjegyezte, hogy nem volt megelégedve a választási lehetőségekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!