Külföldi telefonszámról, más ország nemzetközi előhívószámával felhívhat engem valaki Budapestről, vagy ezt csak odakintről teheti meg?
Egy fontos üzleti ügyben hívtak ma engem +31 6 ******** számról. Az illető akár a mai napon szeretett volna személyesen találkozni velem, végül a holnap délelőttben egyeztünk meg. Akkor nem is vettem észre, milyen számról keresett. Létezik, hogy Budapestről hívott?
(ha minden igaz, Hollandia hívószáma a 31)
Miért, ha te elutazol másik országba, akkor megváltozik a telefonszámod?
Az előhívószám az előfizető honos hálózatát adja meg, nem a tartozkódási helyét.
Köszönöm a válaszokat!
Sajnos nem vagyok egy nagy külföldre utazgató, nincs gyakorlati tapasztalatom ezen a téren.
Sejtettem, hogy a valami ilyesmi roaming lehet, de a biztonság kedvéért inkább rákérdeztem.
Amennyiben visszahívom ezen a számon, nekem mit számolnak?
Nemzetközi hívás EU-s országba. Ugyanannyit számolnak, mintha Hollandiában lenne. Mivel te nem tudhatod, hogy ő hol van.
Ő viszont a roamingol, tehát ő fizet a fogadásért.
Valószínűleg olcsóbb, ha ő hív, mert neked nem kell fizetned a fogadásért.
Ha te hívod, akkor a díjcsomagodban meghatározott percdíjat kell fizetned. Külföldi számok hívásánál ez kategóriákba van sorolva és szolgáltató- és díjcsomagfüggő. Tehát a te szolgáltatód weblapján meg tudod nézni.
Ez egy példa a Vodafone-tól:
ha neked máshol van a SIMed (Telekom, Telenor), akkor náluk kell ugyanezt a fajta díjtáblázatot megnézned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!