19 évt hova lehet besorolni?
19 évesen végzek itt egy középiskolába. Innen külföldön szeretnék kimenni 1 évre vagy talán egyetemen tanulni is.
Már én döntöm el,ugye?
Egyébként nem vagyok túl okos,se talpra eset,de már nyíltabb vagyok és nem félek segítséget kérni. A beszédhibám és a mentális betegségeim miadt húzódtam vissza,de megakarom alapozni a jövőm. Jelenleg 16 éves vagyok.
Kérlek ne szóljatok le.
Kérdező, először is azt ugye tudod, hogy koronavírus járvány van, ami miatt jó eséllyel hatalmas gazdasági válság lesz és rengeteg munkanélküli ?
Olvass egy kicsit gyakorit meg más fórumokat: rengeteg külföldön dolgozó magyart elbocsátottk és haza kellett jönnie. Hogy mi lesz 3 év múlva, azt senki sem tudja.
Másodszor milyen nyelven beszélsz?
Mennyi pénzed van félretéve? Ahhoz, hogy külföldön dolgozz, szállást, élelmet kell venned, min az első hónapban.
Ezenkívül nem árt, ha van egy szakmád, amit rendesen megfizetnek akár külföldön is.
És igen, 18 évesen oda mész, ahova akarsz - de nem árt, ha először itthon megpróbálod a felnőtt életet, (akár még a szülői házban, külön kasszával) milyen az, ha Neked kell eltartani magadat.
Ja, és a járvány után külföldön sem lesz kolbászból a kerítés.
Lesz diákmunkám és gyűjtök. Eddig úgy sporoltam hogy anyámtól kaptam majdnem minden nap 1000ft kajára, de inkább gyűjtöm.de kevésgyülik össze ezért elmentem diákmunkára. Családi válalkozás nincs. Anya takarító apa futár.
Ha össze gyülik annyi persze hogy megélhessek,de ott is dolgoznék. Jelenleg angolt beszélek. Nyáron kezdtem,de jól haladok, készülők középfokú nyelv vizsgára. Mellet most kezdtem németett és szintén járon koreait.
Köszi az eddigi válaszokat.
Van még vkinek véleménye erről?
"Amint betöltöd a 18-at, oda mész, ahova akarsz."
Nem rosszindulatból ugyan, de ez félrevezető!
Nem egészen így van, hanem oda mész, AHOVA MEG TUDOD FIZETNI!
Az utat, az ottani rezsit, az ottani megélhetésed.
ki e megyek bameg.
Mások meg még időt fecsérelnek rád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!