Kezdőoldal » Utazás » Európa » Ti mit csináltok a júniusi,...

Ti mit csináltok a júniusi, júliusi folalással? (Aki már foglalt)

Figyelt kérdés
2020. márc. 20. 18:10
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
70%
Juniusi eleji van, kivarok.
2020. márc. 20. 19:50
 2/15 anonim ***** válasza:
70%
Júliusi, szintén várok. Ha lehet és biztonságos utazni, akkor megyünk, ha nem, akkor ennyi, nem megyünk.
2020. márc. 20. 19:56
 3/15 anonim ***** válasza:
84%
Én most fogom lemondani az októberit. Nem a vírus miatt, az addigra már elvileg nem lesz, viszont most az elkövetkező hónapokban kellene megkeresnem a rávalót, ami a dolgok jelen állása szerint nem fog menni. Szóval nekem jövőre csúszik át az utazás, anyagi okokból.
2020. márc. 20. 20:14
 4/15 anonim ***** válasza:
44%
Egyelőre semmit.
2020. márc. 20. 20:51
 5/15 anonim ***** válasza:
16%
Két eset van. Vagy felelősen gondolkodsz és most lemondsz mindent vagy nem gondolkodsz felelősen és akkor már lemondni se tudod (ingyen). Elvileg van egy harmadik. Szereted a horrort, főleg ha veled történik.
2020. márc. 20. 23:51
 6/15 anonim ***** válasza:
96%

5!

Pontosan miért is felelőtlen, ha esetleg nem tudom lemondani? Csak mert a világon senkit nem veszélyeztetek azzal, ha nem mondom le a júliusi jegyemet és nem utazok el. Hogy anyagilag bele fér e az x összegű veszteség nekem, azt meg majd én eldöntöm.

2020. márc. 21. 07:22
 7/15 anonim ***** válasza:
24%

Egyetértek, a veszteség a tiéd, te döntöttél így, kinek mi köze hozzá. Mindaddig, míg ez nem tanácsként hangzik el. Mert akkor már van felelősséged, nem is kicsi.

A lényeg mégis az, aki kérdez, azért teszi, mert bizonytalan, szempontokat vár. Szubjektívet vagy objektívet, de mindenképpen hasznosat. Hogy számára mi hasznos, majd eldönti.

Csakhogy! Aki kérdez, bizonytalan. Kap válaszokat jót és rosszat. És kerül csöbörből vödörbe. Most majd arról kell döntenie, melyik válasz hamis, melyik nem. Hogy szubjektív-e, az nem számít, ha tudja, a válasz helytálló. És mi alapján dönt? Nagyjából véletlenszerűen. Meg azt gondolván, akit lepontoztak, az nyilván rossz. Ez az a pont, ahol minden válaszolónak óriási a felelőssége. Nem feléd, aki biztos vagy a dolgodban. Kivársz, vagy mész vagy buksz egyik se okoz gondot. És akinek okoz?

Tehát kérdező! Engem nem érdekel, ki hülye ki nem. Nem érdekel, mások miképpen foglalnak állást a javaslatomról. Én csak magamnak számolok el. A döntés is a tiéd, én maximum szempontokat adok hozzá.

És felteszem, kérdésedet a járvány indukálta. Tehát analóg kérdés: lesz még valós járvány június-júliusban? Vagy akkorra normalizálódik a helyzet?

Nem normalizálódik! A járvány lefutását sokan vizsgálták évtizedek óta, e tekintetben ez se más. Az alapkülönbség: a ma élők közül senki sem tapasztalt meg járványt. Az utoljára kb. 100 éve volt. A mostaninak nincs ellenszere, Európában jelenleg felfutó ágban van, még Olaszországban is, csak ott durvább. Majd lesz egy lecsengő ága, mint jelenleg Kínában. Ott az a kevés ember mind külföldről vitte oda. Amíg tehát van külföldön bármi, azt viszik. Kínában bő három hónapig tartott elképesztően diktatórikus (ám szakszerű és eredményes) intézkedések hatásra. Európában más a mentalitás, itt olyan intézkedések nem várhatók. Ha mégis, későn. A késői intézkedések hatásának tanulmányozásához vizsgáld Olaszországot. Nos minden fontos információ a birtokodban, összegezd és dönts saját szemléleted szerint. Ha kockáztató típus vagy, várj ki (bár a jó kockáztatók nem lottózók, hanem tudnak valamit).

Még annyit. Megfogadhatsz felelőtlen tanácsokat is. Az a te veszteséged. Számon nem kérheted rajtuk. Még ki is röhögnek. Most már végképp mindent tudsz.

2020. márc. 22. 16:02
 8/15 anonim ***** válasza:
30%

7!

Nem adtam tanácsot. Nem is kért a kerdezo. A kwrdes az volt, MI mit csinalunk. ÉN azt írtam, amit ÉN teszek. Ebben a világon semmi felelőtlenség nincs

2020. márc. 22. 17:35
 9/15 anonim ***** válasza:
0%

Hogy a lópikulában nem lehet megérteni, hogy nem fogtok SEHOVA MENNI nem hogy a nyáron, hanem az idén egész évben. Otthon fog mindenki ülni a valagán és hálát ad azért, hogy még egy napot egészségben megélt.

Ha egy sima pesszimista scenario áll be, megpusztul 300.000 honfitársunk simán júliusig, ha egy oprimistább, akkor másfél éven át elhúzva várjuk, hogy kimehessünk. Ez van, kérlek ne hülyítsetek senkit és ne várjatok jobbat.

2020. márc. 23. 00:11
 10/15 anonim ***** válasza:
41%
Rokonom júniusban ment volna Egyiptomba. Előleget fizetett már, május elejéig váratott volna, de inkább lemondta most, így csak 10%ot bukik. Azt mondta nem mer kivárni, meg mi an, ha a sok lemondás miatt becsődöl az iroda? Akkor nem csak a 10%ot bukja, hanem az egész addigi bérfizetést.
2020. márc. 23. 08:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!