Londonban mi az a BYO (Bring Your Own Drink) ital költség?
Figyelt kérdés
Úgy olvastam, hogy ezt felszámolják az éttermekben, de bővebbet nem tudok róla.
Köszi
2019. aug. 5. 13:22
1/3 anonim válasza:
Nem csak Londonban van olyan etterem, de azt jelenti hogy viszed a sajat italodat - ami csak az alkoholra terjed ki.
Mi is szoktunk olyan etterembe jarni - ha alkoholos italt is szeretnel inni az etel melle akkor azt viheted magaddal mert ott csak alkohol mentes italok vannak.
Ugy tudom hogy extrat nem szamolnak fel ra.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszi.
Ilyesmire számítottam, csak azt nem értettem, hogy miért írták a leíráshoz, hogy BYOD költséggel kell számolni... Tehát ha nem veszek italt, akkor miért fizetek?
2019. aug. 6. 11:26
3/3 anonim válasza:
Láttam olyan helyet, ahol 5 font volt, de olyat is, ahol 15. Ezt már az étterem válogatja, "corkage fee" díjként számolják fel, így érdemes rákeresni. Azért fizetsz a saját piád behozataláért, mert ha nem náluk veszed, akkor különben elég jelentős összegtől esnek el. Még így is jobban jársz általában. Pl. ha veszel egy 10 fontos bort, kifizeted a plusz 5-10 fontot azért, hogy bevhesd, de ha ott vennéd tőlük ugyanazt, akkor 40-be kerülne. Nyilván az éttermek így is akarnak valamennyi profitot termelni, nem érné meg nekik, ha teljesen ingyen engednék be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!