Vámköltség Magyarországról Szlovákiába?
Figyelt kérdés
Ha én kereskedelmi mennyiségű szeszesitalt szeretnék kivinni Szlovákiába, milyen vámköltségekkel számoljak?
(Pl.: 100 üveg F*tyülős pálinka)
2015. nov. 7. 18:19
2/7 A kérdező kommentje:
De akkor sem kell semmilyen illetéket fizetni ha én kereskedek vele? Pl.: van 100 üveg pálinkám és én kiviszem Szlovákiába és ott eladom egy kis boltnak. Akkor sem kell semmi illetéket fizetni?
2015. nov. 7. 19:58
3/7 anonim válasza:
vám nincs, de az alkohol jövedéki termék, azzal nem furikázhatsz csak úgy még az EU-n belül sem.
Páleszből például 20 liter lehet nálad EU-ból EU-ba utazásnál:
4/7 anonim válasza:
jah, és ez természetesen arra vonatkozik, hogy magánszemélyként viszed magaddal a páleszt a saját fogyasztásodra.
Ha kereskedni szeretnél vele, akkor már teljesen más szabályok vonatkoznak rá.
5/7 anonim válasza:
A fütyülős nem pálinka, kezdjük már ott...
6/7 anonim válasza:
páleszből 10 litert lehet, szerintem tömény szeszes ital kategória
7/7 Phoney válasza:
Magyar vállalkozásként (pláne magánszemélyként) nem kereskedhetsz alkohollal Szlovákiában. Szlovák bolti forgalomba csak jövedéki engedélyes szlovák forgalmazó engedhet jövedéki terméket, szlovák zárjeggyel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!