Hogyan működik a USA-ba való "beházasodás"?
Sziasztok.
Több oldalt is felkerestem a kérdésemmel kapcsolatban, de tiszta választ sehol nem találok.
Addig eljutottam, hogy k-1 vízumot kell igényelnem, ha az esetleges kinti párommal szeretnénk összeházasodni, ennek a vízumnak a segítségével 90 napon belül ezt megtehetjük.
A kérdésem innen kezdődik. Milyen az élet a K-1 vízum után?
Maradhatok az országban, ameddig elbírálják a letelepedési kérelmemet?
Ha megtörtént a bírálat és letelepedhetek, akkor onnantól vállalhatok munkát?
Mennyi idő kb a letelepedési engedély elbírálása?
Elméletben 3 év után kérvényezhető az állampolgárság. Ez a 3 év az én letelepedésemtől van számítva, vagy a házasság megkötésétől?
Ha megkapom a zöldkártyát, azt mindenkinek egy kiszabott fix időre adják, vagy emberenként változó?
Valamint a legfontosabb. Ha megkaptam a k-1 vízumot és megtörtént az házasságkötés, akkor mennyi az esélye, hogy kiutasítanak és nem kaphatok letelepedési jogot?
Nem szeretnék felbérelni senkit házasságra, hogy az országba tudjak jutni, csak a legjobb barátom, kint találta meg az igazit és szeretnének majd közös életet kezdeni az Államokban.
Előre is köszönöm a válaszotokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!