Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » USA-ban, hogy működik az...

USA-ban, hogy működik az adózás, milyen az adórendszer?

Figyelt kérdés

Tudom,hogy nem a legjobb kategória, de ahogy olvasgatni szoktam elég sok olyan van itt aki kint él, valamint sok a nem utazásról szoló kérdés is.

Tehát a kérdésem az lenne,hogy például az egyéni vállalkozás hogyan működik,bonyolult befizetni az adót? olvastam olyant is,hogy jóval egyszerűbb az amerikai kis egyéni vállalkozó dolga, még könyvelő se kell nagyon mert úgy le vannak egyszerűsítve a dolgok.

Ebből mi igaz?

Valamint pl évi 60ezer$ bevételem volt, ebből 5000$ volt a kiadás,költségek, stb...

Ekkora bevetélni mennyit kell adóznom pl Florida államban?

Esetleg magáról a LLC, INC...-ról is írhattok 1-2 dolgot, kinek mi éri meg stb...

köszönöm!

2017. jan. 9. 19:52
 1/1 anonim ***** válasza:
68%

van a szovetsegi (federal) adozas, ezt az irs nevu ceg intezi

van az allami (state) adozas, ez department of revenue meg hasonlo neveket visel, itt a pontos lista: [link]

aztan van a varosi adozas (city)

Mindenhol mas!!!

Van a szemelyi (personal), van a ceges (corporate) van a vallakozoi (LLC es tarsai).

eskuszom jobban jarsz, ha raguglizol a temara es gugli foritot kuldesz az oldalra, mert kizartnak tartom, hogy van itt a GYIKon olyan floridaba szakadt hazankfia, akinek LLC-je van es alig varja hogy valaszolhasson neked reszletesen. Szerintem meg a magyar adozassal sem vagy tisztaba...de bocsass meg ha tevedek.

valamint pl évi 60ezer$ bevételem volt, ebből 5000$ volt a kiadás,költségek, stb..uristen el sem tudod kepzelni ez mennyi mindentol fugg, mint fentebb irtam, federal, state, city, csaladi allapot, eltartottak szama, kulonbozo kedvezmenyek, adozasi csoportositas, tevekenysegi kategoria..........

2017. jan. 9. 23:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!