Az amerikaiak tényleg munkaőrültek?
Utolsónak: Azért nem mindegy, hogy kikről van szó:
1. Azt olvastam, hogy a hivatali alkalmazottak hétvégén mindig otthon vannak. Az üzleti negyed kihalt. Több filmben is volt olyan, hogy az irodaház zárva, a telefont és a villanyt is kikapcsolják hétvégére.
A kerekedelem és a vendéglátás az persze más. De vajon tényleg szereti-e a munkáját pl. egy Mekis dolgozó. Ott sem keresnek azok olyan jól.
Ha meg valaki betegen megy be, akkor a saját vagy a társai egészségét veszélyezteti,úgyhogy az nem túl célszerű.
Amúgy miért jó az, ha kidolgozza az ember a belét? Persze, ha szereti a munkáját, akkor tegye, de nem hiszem, hogy többen szeretnék, mint pl. Németországban.
A filmben 2 napra zárták be, nemcsak szombatra. De azért durva, ha már szombaton is menni kell. :((( Igaz, több film, meg az útikönyv ami ezt írta, az eléggé régen játszódott, illetve íródott.
De ha szombaton is mennek, a szabadság meg nem 20-30 nap, hanem jóval kevesebb, és ünnep is alig van, akkor mikor vannak egyáltalán a családdal??? :(
Németország (és Ausztria): Régen valóban így volt, ahogy mondod, de ca. 5 éve este is kissé kitolódott a nyitvatartás, meg szombaton is már mindig nyitva lehet lenni délután 5-6 óráig, szemben az eddigi havi egy alkalommal.
"1.08: en nem olyan regen koltoztem vissza az USA-ba Nemetorszagbol, ahol 2 kozbe ekelt evig eltem. Meg mindig szinte semmi sincs nyitva ott hetvegen. A vasarnapi bevasarlas pedig nem is letezik." "Egyebkent nem tudom, hogy miert ir valaki ide tapasztalat nelkul valami suletlenseget egy FILM alapjan...valoszinuleg nagyon fiatal lehetsz. Nem akkor kellene hozzaszolni a temahoz, ha valami konkretumot tudsz mondani?"
Nálunk most akarják megszüntetni a vasárnapi nyitvatartást. Azoknak is van családja, akik vasárnap dolgoznak. Ha már úgyis olyan kurta az amcsi szabadság, és vasárnap is dolgoznak, akkor mikor tudnak hosszabb időt együtt lenni a családdal???
Miért írok ide? Egy rokonunk volt kint egy darabig, ő mesélte, hogy ott alig van szabadság, folyton csak dolgoznak. Viszont akkor felmerül a kérdés, hogy mikor pihennek, ha már a hétvégék sem mindig szabadok. Nálunk legalább a hosszú szabadság ad némi kárpótlást.
Én az USA-ban élek. Az első évben nincs ewgyáltalán szabadság. A másodiktól az ötödik évig 1 hét szabadság van. 5. évtől 2 hét, 10. évtől 3 hét. 20 év ut
n 4 hét.
De ha közben elmegyek és másik munkát kapok, akkor az új helyen minden kezdődik előlról. A karácsony egy napos, húsvétot meg nem ünnepelnek.
Sokkal kevesebb fizetett ünnepnap van.
"Én az USA-ban élek. Az első évben nincs ewgyáltalán szabadság. A másodiktól az ötödik évig 1 hét szabadság van. 5. évtől 2 hét, 10. évtől 3 hét. 20 év ut
n 4 hét.
De ha közben elmegyek és másik munkát kapok, akkor az új helyen minden kezdődik előlról. A karácsony egy napos, húsvétot meg nem ünnepelnek.
Sokkal kevesebb fizetett ünnepnap van."
Kösz. Az egy hét, két hét az 5-10 munkanap vagy 7-14? (gondolom az előző) De összességében eléggé durva a dolog. Mert így még nyaralni sem lehet elmenni az elején. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!