USA beutazás. Hogy vannak ezek a dolgok?
Sok mindent olvastam ezzel kapcsolatban és pár dolog nem világos. Egy, én vállalkozó vagyok akkor munkáltatói igazolásként mit vigyek magammal? Mert kiállíthatok magamnak egyet és aláírhatom mint a munkaadó, de ez picit szerintem hülyén nézne ki.
Kettő, ha készpénzt nem viszek magammal pár száz dolláron kívül, akkor honnan tudja a határőr ellenőrizni, hogy van-e fedezetem az utazásra?
Mert a számlámba nem nézhet bele az biztos, meg szerintem nem is nagyon van rá módja. Ráadásul a főszámlámat nem is magyar banknál vezetem. (Persze tudom az USA szempontjából nyilván a magyar bank is külföldi, így ez édes mindegy.) A másik dolog, ha tegyük fel Kanadába mennék előbb és onnan akarok átmenni az USA-ba szárazföldi határon akkor ugyanúgy ellenőriznek ott is mintha egy USA reptérre érkeznék?
Valamint, ha az USA-ban lépek be és Kanadából mennék vissza Budapestre akkor azt is elfogadják? Tehát a visszaútra szóló repülőjegynek nem muszáj az USA-ból indulnia, igaz? És végül, de nem utolsó sorban a szállás foglalás. Muszáj előre lefoglalni? Mert elvileg kérheti a határőr a szállásfoglalásom igazolását is. De én őszintén szólva utálok neten szállást foglalni, mert az ilyen dolgokra 'allergiás' vagyok és vannak ráadásul ezzel kapcsolatban rossz tapasztalataim.
Aki esetleg jártas ebben a témában megköszönném a hozzászólását.
Kérdező:
Kihez mész?
Csak úgy megérkezel a reptérre és elindulsz a városban szállodából szállodába és nézegeted, hogy melyik tetszik?
Soha nem utaznék úgy, hogy nincs előre szállás. Kivéve, ha valami kalandtúrára vágyom, vagy ha csak szomszédos országba, ahol azért valamennyire ismerős vagyok.
12: Nem kell érteni :)
Régen azt is megkérdezték, hogy terrorista vagy-e. Na ha az lennél, akkor igennel válaszolnál? Nyilván nem :)
Baráthoz is megyek meg szállodába is.
'Na ha az lennél, akkor igennel válaszolnál? Nyilván nem'
Nemmel válaszolnék, de csak azért mert tényleg nem vagyok az.
Az, hogy hol, milyen címen leszel elérhető az USA-ban ez feltétele a belépésnek, ehhez pedig kell szállásfoglalás. Amúgy nem túl nagy "kecmec", hiszen ezer meg egy olyan van, ahol nem kell előzetesen semmit sem fizetni, sőt az érkezés napján este hatig le is mondhatod.
A beutazás feltétele ez...
Az meg, hogy milyen hamis okiratot mutatsz be, szintén a te dolgod, nem "tilos". Olyankor van gond, ha a bevándorlási tiszt kiemel mélységi ellenőrzésre, és felhívják a hamis okirat alapján pl. a szállásadód, aki vagy nem létezik, vagy nem tud rólad...
"Ti ilyeneket honnan szedtek? Bankszámla kivonat? ...."
Vízum ügyintézéshez ezek nekem kellettek. Bár nem turista voltam.
De az, hogy mi kell, le van írva a nagykövetség honlapján. Ha ehhez képest van további kérdésed, hívd fel őket telefonon és kérdezd meg személyesen. Megéri azt a párszáz forintot :) Ne innen tájékozódj! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!