Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » USA beutazás. Hogy vannak...

USA beutazás. Hogy vannak ezek a dolgok?

Figyelt kérdés

Sok mindent olvastam ezzel kapcsolatban és pár dolog nem világos. Egy, én vállalkozó vagyok akkor munkáltatói igazolásként mit vigyek magammal? Mert kiállíthatok magamnak egyet és aláírhatom mint a munkaadó, de ez picit szerintem hülyén nézne ki.

Kettő, ha készpénzt nem viszek magammal pár száz dolláron kívül, akkor honnan tudja a határőr ellenőrizni, hogy van-e fedezetem az utazásra?

Mert a számlámba nem nézhet bele az biztos, meg szerintem nem is nagyon van rá módja. Ráadásul a főszámlámat nem is magyar banknál vezetem. (Persze tudom az USA szempontjából nyilván a magyar bank is külföldi, így ez édes mindegy.) A másik dolog, ha tegyük fel Kanadába mennék előbb és onnan akarok átmenni az USA-ba szárazföldi határon akkor ugyanúgy ellenőriznek ott is mintha egy USA reptérre érkeznék?

Valamint, ha az USA-ban lépek be és Kanadából mennék vissza Budapestre akkor azt is elfogadják? Tehát a visszaútra szóló repülőjegynek nem muszáj az USA-ból indulnia, igaz? És végül, de nem utolsó sorban a szállás foglalás. Muszáj előre lefoglalni? Mert elvileg kérheti a határőr a szállásfoglalásom igazolását is. De én őszintén szólva utálok neten szállást foglalni, mert az ilyen dolgokra 'allergiás' vagyok és vannak ráadásul ezzel kapcsolatban rossz tapasztalataim.

Aki esetleg jártas ebben a témában megköszönném a hozzászólását.

2016. júl. 7. 20:27
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

USA határon semmi nem volt. Amszterdamban szálltunk át. Ott volt egy bazi hosszú sor, kikérdezés. Vicces is volt, mert ugye nem mindenki beszél angolul. Pl. oroszok között sokan. :D

Dolgozni mennél? Vagy minek kell a munkáltatói igazolás? Mihez?

Turistaként nem kell ilyen.

2016. júl. 7. 20:36
 2/17 A kérdező kommentje:
Nem, turistaként mennék és éppen ezért kell a munkáltatói igazolás, hogy nem dolgozni megyek.
2016. júl. 7. 20:39
 3/17 anonim ***** válasza:

Hát ez fura. Mióta kell ilyen?

Eddig nem kellett.

2016. júl. 7. 20:40
 4/17 A kérdező kommentje:
Azt olvastam kérhetik.
2016. júl. 7. 20:41
 5/17 anonim ***** válasza:
73%
nem kell munkáltatói. nem tudom hol hallottál ilyet. gondolom valami csöködtagyú terjeszti a facebookon.
2016. júl. 7. 20:42
 6/17 anonim ***** válasza:
Azert kell, hogy lassak, van stabil allasa igy nem fog kint ragadni "veletlenul". Szallasfoglalas termeszetesen kell (hacsaknem rokonokhoz mesz), a bankszamla egyenlegedrol pedig kell igazolas, hogy mennyi penzfedezeted van. Szallast meg a mai oldalakkal azert nem nagy muveszet foglalni. Elolvasod az ertekeleseket es nem fog meglepetes erni. Persze erre ra kell szanni nemi idot.Ha szarazfoldon atmesz akkor arra is legyen elozetes terv, buszjegy akarmi amit tudsz mutogatni.
2016. júl. 7. 20:44
 7/17 anonim ***** válasza:

Én voltam már USA-ban, de semmi ilyen nem kellett.

Akkor még kellett vízum, nem ez az egyszerűsített, a vízumkérő lapra kellett ráírni, hogy hol lesz a szállásunk, kihez megyünk, stb.

Munkáról, pénzről igazolás nem kellett.

Férjem volt azóta is, hogy már az egyszerűsített van. Akkor meg pláne nem kellett semmi.

2016. júl. 7. 20:48
 8/17 A kérdező kommentje:
Szállásfoglalás nélkül be sem engednek? Mert foglaltam már neten elolvasva előtte az értékeléseket stb és úgy is meglepetés ért... Nem is egyszer.
2016. júl. 7. 20:49
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

20:44!

Ti ilyeneket honnan szedtek? Bankszámla kivonat? Meg munka igazolás? Az elmúlt évek során 14 alkalommal voltam az USA-ban, oda-vissza repülőjegyen és a szállásfoglalásomon kívül semmit nem kértek. Megkérdezték miért jöttem, elmondtam, ennyi.

2016. júl. 7. 20:50
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

"Szállásfoglalás nélkül be sem engednek? "

De, amennyiben igazolod hogy kihez mész. Valami mindenképp kell. Vagy szállásigazolás, vagy rokon, barát igazolása hogy hozzá mész.

2016. júl. 7. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!