USA beutazás. Hogy vannak ezek a dolgok?
Sok mindent olvastam ezzel kapcsolatban és pár dolog nem világos. Egy, én vállalkozó vagyok akkor munkáltatói igazolásként mit vigyek magammal? Mert kiállíthatok magamnak egyet és aláírhatom mint a munkaadó, de ez picit szerintem hülyén nézne ki.
Kettő, ha készpénzt nem viszek magammal pár száz dolláron kívül, akkor honnan tudja a határőr ellenőrizni, hogy van-e fedezetem az utazásra?
Mert a számlámba nem nézhet bele az biztos, meg szerintem nem is nagyon van rá módja. Ráadásul a főszámlámat nem is magyar banknál vezetem. (Persze tudom az USA szempontjából nyilván a magyar bank is külföldi, így ez édes mindegy.) A másik dolog, ha tegyük fel Kanadába mennék előbb és onnan akarok átmenni az USA-ba szárazföldi határon akkor ugyanúgy ellenőriznek ott is mintha egy USA reptérre érkeznék?
Valamint, ha az USA-ban lépek be és Kanadából mennék vissza Budapestre akkor azt is elfogadják? Tehát a visszaútra szóló repülőjegynek nem muszáj az USA-ból indulnia, igaz? És végül, de nem utolsó sorban a szállás foglalás. Muszáj előre lefoglalni? Mert elvileg kérheti a határőr a szállásfoglalásom igazolását is. De én őszintén szólva utálok neten szállást foglalni, mert az ilyen dolgokra 'allergiás' vagyok és vannak ráadásul ezzel kapcsolatban rossz tapasztalataim.
Aki esetleg jártas ebben a témában megköszönném a hozzászólását.
USA határon semmi nem volt. Amszterdamban szálltunk át. Ott volt egy bazi hosszú sor, kikérdezés. Vicces is volt, mert ugye nem mindenki beszél angolul. Pl. oroszok között sokan. :D
Dolgozni mennél? Vagy minek kell a munkáltatói igazolás? Mihez?
Turistaként nem kell ilyen.
Hát ez fura. Mióta kell ilyen?
Eddig nem kellett.
Én voltam már USA-ban, de semmi ilyen nem kellett.
Akkor még kellett vízum, nem ez az egyszerűsített, a vízumkérő lapra kellett ráírni, hogy hol lesz a szállásunk, kihez megyünk, stb.
Munkáról, pénzről igazolás nem kellett.
Férjem volt azóta is, hogy már az egyszerűsített van. Akkor meg pláne nem kellett semmi.
20:44!
Ti ilyeneket honnan szedtek? Bankszámla kivonat? Meg munka igazolás? Az elmúlt évek során 14 alkalommal voltam az USA-ban, oda-vissza repülőjegyen és a szállásfoglalásomon kívül semmit nem kértek. Megkérdezték miért jöttem, elmondtam, ennyi.
"Szállásfoglalás nélkül be sem engednek? "
De, amennyiben igazolod hogy kihez mész. Valami mindenképp kell. Vagy szállásigazolás, vagy rokon, barát igazolása hogy hozzá mész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!