Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Amerikába történő érkezésemkor...

Amerikába történő érkezésemkor csak a beutazás dátumát pecsételték az útlevelembe! Nincs rajta sehol hogy meddig maradhatok. Ilyenkor meddig lehet tartózkodni legálisan?

Figyelt kérdés
Régi tipusú vízum van a régi útlevelemben es van egy érvényes új utlevelem! A kettővel jöttem együtt!
2013. jún. 14. 12:00
 1/8 anonim ***** válasza:
0%

Most vízumod van? Hogy lehet régi és új útleveled is? Csak egy lehet! Ha vízummal jöttél, akkor maximum 180 napig maradhatsz. Ha ESTA-val jöttél, akkor 90 napig.

2 érvényes útleveled nem lehet! Csak egy.

2013. jún. 14. 12:10
 2/8 anonim ***** válasza:
Gondolom a lejárt útlevelében van az érvényes vízum, és van egy új útlevele.
2013. jún. 14. 12:24
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

"2 érvényes útleveled nem lehet! Csak egy."

Simán lehet két útlevele egy embernek, ilyet el lehet intézni hivatalosan Magyarországon is, mert ez megoldást jelent arra a problémára amikor x országba nem engednek be, mivel y ország pecsétje van az útleveledben.

A kérdezőnek valószínű nem ezért van kettő, csak a régiben van még a vízum...

2013. jún. 14. 13:47
 4/8 Makoscsiga ***** válasza:
100%

"Ilyenkor meddig lehet tartózkodni legálisan?"

Az útlevélbe megérkezéskor szerintem sosem azt pecsételik be, hogy meddig maradhatsz, hanem azt, hogy mikor érkeztél. Addig maradhatsz, ameddig a vízumod érvényes. A vízumban pedig benne kell legyen, hogy mikor jár le (akkor is, ha közben az útlevél maga lejárt).

2013. jún. 14. 19:35
 5/8 anonim ***** válasza:
Mi van??? Én is vízummal (tíz évessel) járok jó sokat az USÁ-ba (mivel Vancouverben élek, ez nem nehéz), amikor vízummal belépsz, ki kellett töltsél szép fehér űrlapot (I-94) aminek az alját betűzik az útlevélbe és azon van az érvényességi dátum.
2013. jún. 15. 21:07
 6/8 anonim ***** válasza:
OH! Mi az ördög, megváltoztatták a rendszert a múlt hónapban: [link] Hát akkor úgy látszik már online lehet lekérdezni: [link] itt. De jó tudni :) (És igen, nekem is két útlevelem van, meg kanadai tartózkodási kártyám, meg NEXUS kártyám, kész bohózat.)
2013. jún. 15. 21:10
 7/8 A kérdező kommentje:
Na szóval kaptam egy tíz éves vízumot 2007 ben es ez az útlevél lejárt 2010 ben! Ezután csinaltattam új útlevelet es mivel volt még vizumom így nem kertem ESTAt! Amikor jöttem most csak az érkezés dátumát pecsételték be! Eddig volt fehér kártya I 94 es, de mar nincs! Most jöttem ötödszőr! Es csak megjegyzem két útlevéllel jöttem, az egyikben van egy érvényes vízum a masik pedig most érvényes!
2013. jún. 18. 01:15
 8/8 Tyutyu256 válasza:
Egy (amerikai)ügyvéd nekem azt mondta, hogy 180 nap a max egyhuzamban. Viszont én is pont ugyanígy állok (két útlevél, 10 éves vízum, stb.) Hogy megy ilyenkor a kimenet? Csak villantom a reptéren és mehetek? Nem kell semmi kinti meghívó, vagy valami?
2014. okt. 21. 13:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!