Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Ha az USA-ban élhetnétek 1...

Ha az USA-ban élhetnétek 1 hónapot, és választhatnátok 3 államot hogy hol eljetek, melyik 3 lenne az és miért?

Figyelt kérdés
Prioritási sorrendben, azaz melyik lenne az 1. 2. Illetve 3. Annak külön köszi aki részletesen kifejti.
2015. dec. 19. 08:53
 1/10 A kérdező kommentje:
1 évet, nem 1 hónapot, elnézést.
2015. dec. 19. 08:57
 2/10 anonim ***** válasza:

1. Illinois, azon belül Chicago. Egyszer voltam ott, nagyon jó hangulata van, a Michigan-tó partján van, szépek az épületek, kedvesebbek az emberek szerintem, mint más nagyvárosokban (pl. New Yorkban)

2. Maine (esetlen New Hampshire), szép a táj nagyon (sziklás tengerpart, hegységek, tavak, stb) kellemes az idő (mármint nekem, mert nem szeretem a hőséget)

3. Virginia, erről annyira sokat nem tudok, de kulturálisan eléggé meghatározó az amerikainak, itt voltak az első angol kolóniák, George Washington is ott élt.

2015. dec. 19. 09:11
 3/10 anonim ***** válasza:
Ez nem feltételes mód, én ezt csináltam amíg a kanadai bevándorlóvízumra vártam, néhány hetente váltva várost, országot, kontinenst. Egy hónapra (akkor még) turistavízummal lazán beengednek (és én Interneten keresztül dolgoztam ami nem számít munkának). Szóval akkor Berkeley-ben és New Yorkban (konkrétan: Queens) éltem rövid ideig. Berkeley kellemes egyetemi városka, meglepően élhető. New Yorkot meg hát látni kell... más kérdés hogy milyen brutálisan kiábrándul az ember belőle ha ott él...
2015. dec. 19. 11:20
 4/10 A kérdező kommentje:
Miért kiabrandito NY?
2015. dec. 19. 11:25
 5/10 anonim ***** válasza:
1.New Hampshire. Voltam ott es nagyon tetszik. Bak jegyu vagyok es a hegyek,erdok a mindenem.A meleget,meg nem szeretem.2.Maine 3.Vermont [New England rendezett,csendes es gyonyoru a taj.Sielni lehet.]
2015. dec. 19. 13:06
 6/10 anonim ***** válasza:

Államokat nem tudok írni, de én a legkedvesebb természeti helyeimet látogatnám meg. Yosemite, Death Valley, Grand Kanyon, Nagy-Tavak... Utánanéznék, hogy melyiknek a megtekintése és körbefotózása és egyéb körülményei alkalmasabbak...

A többi dolog nem érdekel, csak a természet. Európában még van 1-2 egyéb (múmiák, koponyák és különleges épületek), de ott is a hegyekre, tavakra, tengerekre koncentrálok :)

2015. dec. 19. 14:34
 7/10 anonim ***** válasza:

1, Florida

2, California

3, New York state

2015. dec. 19. 15:37
 8/10 anonim ***** válasza:
Manhattanben egyszer sétálj végig valamelyik főutcán egy nyári este, éjjel. Ki van rakva zsákban a szemét, iszonyú bűz van, rengeteg autó, ember alig, lélektelen toronyházak kétoldalt. Brrrrr! Jersey Cityben a folyó túloldalán szállj fel egy buszra, majd meglátod mi az a szegénység. De a másik folyó másik oldalán is kaphatsz egy szép mintát belőle, az F metróról szállj le az első Manhattenen kívüli megállónál, olyan szép tanácsi bérházakat láthatsz hogy Magyarországon is elmenne nyomornegyednek.
2015. dec. 19. 16:20
 9/10 anonim ***** válasza:

Hawaii, mert mindig vonzott a polinéz kultúra, bár nem tudom, a turistatömeg közepette mi maradt belőle, de nyomokban biztos fellelhető. Egyébként is trópus- és tengermániás vagyok.

New Orleans, mert egzotikus és vonz a kultúrája.

New York, mert azt látni kell, vagy San Francisco, a kettő közül nem tudom, melyiket tegyem a harmadik helyre.

2015. dec. 20. 16:47
 10/10 anonim ***** válasza:

1./Florida

2./Florida

3./Florida

Eghajlat, (nincs tel)

Latnivalok. (millio fele szorakozas - theme parkok, cruises stb.)

Olcso ingatlanok. (sok helyen $50,000 egy 180 negyzetmeteres 4-5 eves hazert)

Konnyu megkozelithetoseg: sok Interstate oda vezet - 75, 95, 10 - kituno nemzetkozi repuloterek, Europabol olcso arak. (Budapest-Tampa oda vissza $600)

Sok buta amerikai akik kozott az europai muveltsegu "rules"

2015. dec. 20. 23:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!