Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Kanadában gazdaságinformatikus...

Kanadában gazdaságinformatikusként el lehet helyezkedni?

Figyelt kérdés
Ha ilyen diplomát szerzek, beszélek angolul, és tudok programozni, van esélyen ottkinn?

2015. nov. 25. 22:02
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Tehát arra akarom felhívni a kérdező figyelmét, hogy nem rögtön az informatikai állások várják majd, validálás hosszától függően 1-2 évig biztos, hogy étteremben, mosodában lesz konyhás/pultos/felszolgáló stb.
2015. nov. 27. 08:16
 12/18 anonim ***** válasza:
Egyszerűen nem értem ezt a mosogatós dolgot, magyarázzátok már el nekem! Hogy néz ki az a folyamat, aminek része az hogy kivándorlóvízumot kapsz, de mosogatónak helyezkedsz el?? Amennyire én tudom, ismétlem, nem kapsz kivándorlóvízumot megfelelő (mármint a hatóságok által megfelelőnek tartott) állásajnálat nélkül. LMIA, Express Entry, mifene.
2015. nov. 27. 08:45
 13/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. A szakom neve az egyetemen hivatalos megnevezésben is gazdaságinformatikus, nem lustaságból nem írtam ki a szóközt. Tehát az a kérdésem van-e esély nyelvvizsgával szakmai gyakorlattal, egyszerre a szakmában kezdeni kinn dolgozni?
2015. nov. 27. 13:49
 14/18 anonim ***** válasza:

#9-es

Még mielőtt kioktatsz másokat, ajánlom figyelmedbe a következőt:

[link]

2015. nov. 27. 16:51
 15/18 anonim ***** válasza:

69%-os, egyszerűen nem értelek, esküszöm. Mióta pofázom, hogy két opciód van: vagy a konzulátuson keresztül kapsz állást (nekik nem fontos, a szakmádba vág-e, csak kereső állás legyen, oké, akkor nem mosogatás, de nem rögtön diplomás munka, mert azt nem ismerik el), vagy a családod szerez, ezt is hivatalosan el kell ismertetni, hogy várnak ott, mert a konzulátus azt nézi.

Szüntelenül ezt pofázom, te meg nem érted, vagy félreérted, vagy nem tudom.

Még egyszer mondom: pontosan ugyanazt beszéljük mindketten! Csak te fennakadtál a gyorséttermi dolgon, amit írtam!!

2015. nov. 27. 19:47
 16/18 anonim ***** válasza:

Sigh. 1. Én azért akadtam ki elsőre mert a mosogatós meló az gyakran (mindig...) illegális kivándorlást jelent. Első blikkre nem volt világos hogy nem erre buzdítasz. 2. Informatikus diplomát nem kell hivatalosan elismernie senkinek, ez a probléma csak törvény által szabályozott állásokban jelentkezik pl. orvos, tanár. Ebben a szakmában (magam is programozó lennék) az számít, hogy mit tudsz, csináltál, a diploma az csak pipa egy listán. Eddig még senki (és én dolgoztam Fortune top 100 cégtől apró startupig mindenféle cégnek) nem kérdezte hogy az ELTÉ-s tanári diplomám mire jó...

Egyébként tényleg ugyanazt mondjuk :D

2015. nov. 27. 21:35
 17/18 lencsefőzelék ***** válasza:
100%

Oké, úgy látom, igazatok van. Akkor az csinált ostobaságot, aki kitalálta ezt a rövidítést. Amikor én végeztem (kb. 15 éve), akkor indult ez a szak, és gazdasági informatikusnak hívták. Kb. olyan ez, mintha a műszaki informatikust átneveznék műszakinformatikusnak.

[link]

[link]

Azért vannak oldalak, ahol az eredeti írásmód szerepel. Amúgy bocs az offért.

2015. nov. 28. 00:30
 18/18 anonim ***** válasza:
29%
#17 lúzerkém amire te gomdolsz (gazdasági informatikus) az egy OKJ-s fos, a gazdaságinformatikus viszont felsőoktatási szak. Mind a kettő létezik...
2015. nov. 28. 00:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!