Kanadában gazdaságinformatikusként el lehet helyezkedni?
Na meg egyszer: tehat akkor kapsz ott munkat, ha kiemelkedoen teljesitesz. A 'beszelek angolul' keves lesz, ha a BME-s kozepfoku 'nyelvvizsgat' erted alatta. A 'tudok programozni' szinten nagyon, de nagyon keves lesz, ha a feleves feladatok beadasa a maximum, amit nyujtani tudsz. Kanadaba sem lehet csak ugy bevandorolni es elhelyezkedni. Javaslom tanulmanyozasra ezt itt:
Ha ebbol akar csak egy bekezdes is van, amit nem ertesz, nem tudsz ertelmezni, akkor gyurjal meg egy kicsit erre a temara.
Szia! Én is kanadai bevándorlást intézek épp. Nehéz dió, az itteni diplomát nem ismerik el ott, így rá kell tanulnod majd 1-2 évet, addig a klasszikus gyorséttermi és stb állások várnak. Rengeteg a papírmunka, ha nincs kinn senkid ("kezes"), akkor nagyon-nagyon nehéz. Ha van, akkor könnyebb, de akkor is kell valamilyen munka, ami vár, mikor kivándorolsz. Hogy tudod a nyelvet, az nem plusz, hanem alapfeltétel. Én mindkét hivatalos nyelvüket felsőfokon beszélem, mégis nehéz.
Programozó, informatikus munka mindenütt van szerintem, kérdés, hogy mennyit vagy hajlandó dolgozni érte. Ugyanis odakinn nem babra megy a játék, tanfolyamok, egyetem vár (és pénzért! úgyhogy jelentős tőke is kell kimenetelkor).
> Én is kanadai bevándorlást intézek épp. Nehéz dió, az itteni diplomát nem ismerik el ott, így rá kell tanulnod majd 1-2 évet, addig a klasszikus gyorséttermi és stb állások várnak.
Üdv Kanadából! Ezt fejtsd szépen ki -- hogy a búbánatba jössz Te ki ide állás nélkül? Családegyesítés?? Más nemigen van...
Kedves 6-os! Lehet itthonról a konzulátuson keresztül munkát kapni, vagy pl nekem a család intézi (mert vannak kinn és szerencsére olyan pozícióban, hogy tudnak szerezni)
Nem tudom, erre gondoltál-e.
De a kérdezőnek is ezt mondtam, szóval nem tudom, mire fel ez a stílus...
> Nehéz dió, az itteni diplomát nem ismerik el ott, így rá kell tanulnod majd 1-2 évet, addig a klasszikus gyorséttermi és stb állások várnak
Mire fel ez a stílus? Hát csak az a probléma hogy ez messziről illegálisnak bűzlik. Amennyire az új rendszert ismerem, állás nélkül nemigen lehet most bevándorlóvízumot kapni.
69%-os, egyszerűen nem fogom fel, miről beszélsz. Én is azt magyarázom a kérdezőnek, hogy kell egy állás mire kimegy, mert ha validáltatni akarja a diplomáját, akkor főleg pénz kell, de állás amúgy is kell. Nem csinálok én se illegálisan semmit, amit tudok, mindent a konzulátus oldaláról vagy tőlük személyesen tudok. Most indítottam el a papírmunkát.
Én csak azt mondtam a kérdezőnek, ha kimegy, beletelik egy időre, míg odakinn is informatikusnak ismerik el majd, és muszáj állást keresnie addig. Vagy ha van kinn valakije, akkor keresnek neki, mire kimegy, akkor kivándorláskor kedvezőbb színben bírálják el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!