Elutasították a tanulói vízumot, ezután ESTA-t igényeltem, amiben az a kérdés volt, hogy utasították-e már el a vízumot? Viszont a válaszom az volt, hogy nem. Így megkaptam az ESTA-t.
Azt nem tudom lehet-e újból kitölteni. Valaki írta már itt, hogy kapott úgy ESTÁ-t, hogy volt elutasított vízumkérelme, holott elvileg ez kizáró ok lenne ebből a programból.
A legtisztább az lenne ha újból vízumot kérnél, de így, hogy nem mondtál igazat, annak a kimentetele is kétséges.
Az az igazság, hogy eléggé kitoltál magaddal ilyformán.
Most tulajdonképpen mit kérdezel tőlünk? Hát úgy nézünk ki mint az amerikai követség? Milyen válaszokat szeretnél hallani? Tessék néhány:
- Nincs miért aggódni ez így rendben. (Ezzel csak az a baj hogy Józsi Simagöröngyösről lehet hogy így gondolja de mi van ha a CBP másképp?)
- Az esélyt kérdezted, hát az egészen pontosan 1:457-hez tehát ha 457 000 000-szer beutazol akkor nagyjából 1 000 000 -szor fognak beengedni. Ez matematikailag ugyan stimmel de mire mész vele és honnan a pékből tudná bárki is ezt az esélyt?
Esetleg azt akartad kérdezni hogy most mit csinálj? Ja. Keress egy evvel foglalkozó ügyvédet és őt kérdezd.
Ps. ha praktikus tanácsra vágysz akkor szerintem irány az USA Írországon keresztülj. Mivel van ESTÁ-d nem kizárt hogy beengednek, de ha rákérdeznek, legközelebb már ne hazudj.
Azért Írország mert Dublinban és Shannonban is van preclearance -- ha kidobnak sokkal olcsóbb visszajönni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!