Mikor menjek ki?
Minden álmom hogy megnéuhessem Amerikát, és úgy kb. az egész földet körbeutazzam. Csak az a bökkenő, hogy mindezt fiatalon szeretném, úgy gondolom sokkal izgibb. Arra gondoltam, hogy a gimit befejezem itthon, és majd egyetemre mennék ki az USA-ba. Az még úgy korban jó, és kezdésnek ahhoz is, hogy körbeutazzam a földet? Egyáltalán meddig számít valaki fiatalnak? a harmincas évek még azok?
16/L
Utazáshoz, a világ megismeréséhez sosem vagyunk elég idősek.
Én például 38 éves voltam amikor Bejártam Dél-Amerikát.
Most 43 évesen Afrikába megyek..
Még mindig elég fiatalnak érzem magam, hogy lássam azt amire kíváncsi vagyok. Egyébként minden csakis pénz kérdése.
Hogy mondjak példát.
Mint írtam idén Afrikába megyek. Először egy nílusi hajóútra, ami 9 napos. Csak a hajóút kerül (repülőjeggyel együtt) és persze mindenestül olyan 1 millió forintba. Igaz, luxus lakosztály, meg korlátlan étel-ital fogyasztás, és benne van az árban a hőlégballonozás, helikopter utazás Kairóba is, és a tevegelés (sosem ültem teve hátán)
De ez csak a kezdet. Innen tovább megyünk. Lesz Kalahari szafari, Kenya megismerése, és a végcél a Dél-afrikai Köztársaság. Ez is bele kerül majdnem 1 millióba.
Csak megjegyzem. Nem vagyunk gazdagok, mindketten dolgozunk a férjemmel, csak nekünk az utazás a hobbink. Mi szinte nem is költünk másra. PL. nem dohányzunk, nem iszunk, nem eszünk mekiben, nem rendelünk pizzát, és nem járunk moziba se.. Olyan 2-3 év alatt össze is gyűlik a pénz egy nagyobb, és drágább utazásokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!