Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Mikor menjek ki?

Mikor menjek ki?

Figyelt kérdés

Minden álmom hogy megnéuhessem Amerikát, és úgy kb. az egész földet körbeutazzam. Csak az a bökkenő, hogy mindezt fiatalon szeretném, úgy gondolom sokkal izgibb. Arra gondoltam, hogy a gimit befejezem itthon, és majd egyetemre mennék ki az USA-ba. Az még úgy korban jó, és kezdésnek ahhoz is, hogy körbeutazzam a földet? Egyáltalán meddig számít valaki fiatalnak? a harmincas évek még azok?

16/L

2015. jan. 31. 21:33
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
Szerintem a Föld körbeutazásáról biztos nem késel le.
2015. jan. 31. 21:41
 2/26 A kérdező kommentje:
Jó oké tudom hogy tök gyerekes:D De azért még álmodozni lehet:) De azért most komoly válaszokat is légyszi.
2015. jan. 31. 21:42
 3/26 anonim ***** válasza:
Csak azt mondom, hogy nem kell izgulni, hogy nem-e késő lesz a körbeutazáshoz. A legtöbben azért nem kisgyerekként kezdik.
2015. jan. 31. 21:44
 4/26 A kérdező kommentje:
Jó persze tudom, csak mennyivel jobb már, ha pl huszon valahány,( vagy ha még a harminc valahány is fiatalnak számít akkor akkor is) évesen csinálod, még bárki helyessel összejöhetsz, bulik, kalandok, meg milyenek, mint pl monjuk idősként, amikor ezekre már nem igazan van lehetőséged. Azért is kérdezem, mert mostanaban töltöm a 16 ot és telejesen be vagyok tojva, h mindjárt megöregszem, szal gyorsan meg kéne csinálni mindent.
2015. jan. 31. 21:49
 5/26 anonim ***** válasza:
Amerikai egyetem, föl körbeutazása? Van pénz bőven szóval amég anyuciék alád tolják addig akkor kezded amikor akarod.
2015. jan. 31. 22:06
 6/26 A kérdező kommentje:
Bocs, de miért zavar az, ha van pénzünk? Igen, jól élünk, de azt nem mondtam h ezt mind "anyuciek" fizetnek. Kogazdagok azert nem vagyunk. Nem fogjak mind alam tolni, plane ha a tesom is pont ezt tervezni. Ami meg kell, azt majd eloteremtem magam. Ha meg valamiert megis alamtolnak, nem panaszkodnek. Kosz a hasznos tanacsot.
2015. jan. 31. 22:13
 7/26 demonlord90 ***** válasza:
Múlt nyáron sikerrel utaztam be az USA egynegyedét, a helyi üzemanyagárak és a borzasztóan ramaty tömegközlekedés miatt a bérelt autó éri meg legjobban, ami viszont csak 25 év fölött olcsó (azaz, ha többen mentek és legalább egy valaki annyi). Fiatal addig vagy, míg annak érzed magad :) de szerintem egy ilyen utazásra a húszas éveink a legmegfelelőbbek. Amíg ilyen fiatal vagy, nézz körül Nyugat- és Észak-Európában és a Mediterráneumban, majd később jöhet Kelet.
2015. jan. 31. 22:37
 8/26 A kérdező kommentje:
Köszi:) Am mennyire drága egy ilyen utazás? Már amit te csináltál? Megkérdezhetem hány éves vagy?:)
2015. jan. 31. 23:04
 9/26 anonim ***** válasza:
Szerintem a legjobb, ha sok lehetőséget pályázol meg (erasmus, külföldi ösztöndíjak, nyári egyetemek, önkénteskedés, sokféle lehetőség van). A huszas évek szerintem a legjobbak, amikor még nincsen családod (pici gyerekkel már nem olyan könnyű). De bármikor lehet utazni, 30 évesen sem vagy még "öreg". Ha az egészséged és az anyagiak engedik még nyugdíjasként is utazgathatsz, úgyis lesz időd.
2015. jan. 31. 23:05
 10/26 anonim ***** válasza:

Utazáshoz, a világ megismeréséhez sosem vagyunk elég idősek.

Én például 38 éves voltam amikor Bejártam Dél-Amerikát.

Most 43 évesen Afrikába megyek..

Még mindig elég fiatalnak érzem magam, hogy lássam azt amire kíváncsi vagyok. Egyébként minden csakis pénz kérdése.

Hogy mondjak példát.

Mint írtam idén Afrikába megyek. Először egy nílusi hajóútra, ami 9 napos. Csak a hajóút kerül (repülőjeggyel együtt) és persze mindenestül olyan 1 millió forintba. Igaz, luxus lakosztály, meg korlátlan étel-ital fogyasztás, és benne van az árban a hőlégballonozás, helikopter utazás Kairóba is, és a tevegelés (sosem ültem teve hátán)

De ez csak a kezdet. Innen tovább megyünk. Lesz Kalahari szafari, Kenya megismerése, és a végcél a Dél-afrikai Köztársaság. Ez is bele kerül majdnem 1 millióba.

Csak megjegyzem. Nem vagyunk gazdagok, mindketten dolgozunk a férjemmel, csak nekünk az utazás a hobbink. Mi szinte nem is költünk másra. PL. nem dohányzunk, nem iszunk, nem eszünk mekiben, nem rendelünk pizzát, és nem járunk moziba se.. Olyan 2-3 év alatt össze is gyűlik a pénz egy nagyobb, és drágább utazásokra.

2015. febr. 1. 00:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!