Mennyire kell jól tanulni, hogy kimehessek Amerikába egyetemre?
Az amerikai egyetemekről rengeteg tévkép él az emberekben.
Mert rengeteg tinglitangli szemét alkotja azt az országot is. Ahol ha rászánod az időt a bulizásra, van kockás füzeted és befizeted a tandíjat, kapsz róla egy papírt, hogy nagy arc vagy. Ezt nevezi arrafelé főiskolának.
Aztán vannak jobbak is, meg nagyon szuperek. Aranyárban mindegyik.
Tehát ne arra koncentrálj, hogy jól tanulj, hanem legyenek a szüleid újgazdagok. A többi jön magától.
Igen, mindenki azt hiszi hogy ezek a nagy híres egyetemek megközelíthetetlenek egy átlag embernek, és csak a nagyon okosakat veszik fel. Nos ez nincs így. Nekem volt olyan ismerősöm aki Angliában járt egyetemre, sőt egy most is van, de nem kellett semmi kiemelkedő tanulmányi eredmény hozzá. Ellenben rengeteg pénz.
Angliában már ilyen évi 3-4 milliótól kezdve tudsz nevezni, és persze a határ a csillagos ég. A múltkor néztem egy képzést az évi 10 millió. Az USA-ban nem tudom milyenek az árak, de úgy gondolom hogy hasonló. És akkor még az egyetem mellett számolhatsz a megélhetésre havi fél milliót. Tehát egy olcsóbb egyetem évi 10 millió, egy jobb évi 15-20, vagy akár több.
De hogy a kérdésedre is válaszoljak olyan 4-4,5-ös érettségi átlagot szoktak kérni a menő egyetemekre (én pl 5 egészre érettségiztem). És ezen felül amit már korábban írtak, a nyelvvizsga, szoktak kérni Gmat tesztet is, illetve ajánlóleveleket és motivációs levelet.
Ma 19:56
Egyszerűen nem mondasz igazat. A Harvard a világ egyik legelitebb és legdrágább egyeteme. Namármost itt a tandíj, kollégiumi szobával és ellátással (!), évente 48.000$~10,8 millió forint. És ez az orvosin, ami a legdrágább. (A világ legdrágább egyeteme egyébként a Stanford, ahol a tandíj több, mint 100.000$ évente, de ez egyedülálló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!