Miért akarnak olyan sokan kiköltözni Amerikába?
" ha (!) meg vannak a kapcsolataid, a pénzed, a felsőfokú végzettséged, az angoltudásod, stb..."
Ha ezekkel mind rendelkezel, akkor Magyarország is a lehetőségek hazája.
20:48:
Ebben igazad van, de a lehetőség itt és az USA-ban mást jelent.
"Tehát, aki akar és szeret dolgozni, ott is megél. Van állami betegbiztosítása is. "
Ha valaki 8 eve van itt annak az ALAMI BIZTOSITASA masneven MEDICAID .
Ami azt jelenti, hogy az illeto az adofizetok penzen el SEGELYBOL.
Az igaz, hogy Amerikában nem lehet csak úgy ellenni, hogy majd csak lesz valahogy. Én ahány ismerősömről tudok, hogy kint maradt és megcsinálta a szerencséjét, mind úgy kezdte, hogy egészen konkrét elképzelései voltak arról, mihez akar kezdeni, mihez ért annyira jól, hogy ha kell akkor saját vállalkozásban önállóan is tudná csinálni, (ezzel együtt akkor már alkalmazottként is elég értékes és komolyan vehető egy nagyobb cégnek,) akinek nem kell állandóan a sarkában állni, hogy dolgozzon már, és hogy mit.... akinek kitűzött céljai vannak, és bármi áron megküzd értük.
Amúgy az ottani ár/bérviszonyok jobbak, mint itt, de az átlagos életszínvonal tényleg nem olyan ég és föld: hónapról hónapra fizetni kell a biztosításokat a rezsit, a hitelrészleteket, az albérletet, stb. legfeljebb aki tud félretenni valamit, annak a pénze itthon (vagy bárhol a világon) értékesebb: így ennyivel elérhetőbbek a külföldi utazások, relatíve olcsóbbnak érződik egy nyaralás, -- illetve ha valaki a félretett kis pénzecskét hazaküldi az itthon maradottaknak, akkor annak itthon még van vásárlóértéke.
Én nem hiszem, hogy ma már olyan sokan akarnának éppen Amerikába kimenni. Aki csak angolul tud folyékonyan, azoknak is ma már akkor inkább Anglia, de ha nagyon messzire vágyik akkor Kanada vagy Ausztrália vonzóbb lehet. Aki még családalapítás előtt kijut ilyen helyekre, könnyen megcsinálhatja a szerencséjét.
De a legtöbben csak vágyakoznak külföldre, -- használható nyelvtudás vagy szakmai jövőkép nélkül, -- álmodoznak amíg ki nem öregszenek abból a korból, hogy érdemes legyen új életet kezdeniük. Aztán legfeljebb elmennek Európában valami közeli országba egy gyári futószalagos munkára végül, mert onnan még haza lehet járni a családhoz, és hát még az is biztosabb pénz, mint itthon közmunkán és segélyen.
en 2003ban jottem ki az allamokba, teljesen legalis modon. az elso ketto, harom honap megprobaltato volt szamomra (szerintem ez a harom honap alatt dol el, hogy ki marad es ki megy haza) sokat dolgoztam, takaritottam, pizzafutar voltam. majd felvettek pincernek egy Los Angeles-i etterembe reven, hogy volt kepzettsegem. azota nagyon jol megy minden. megismerkedtem egy lannyal akivel azota osszekoltoztunk, van egy atlagos hazunk, 2 autonk es 2 motorom mivel nagymotoros vagyok.. :)
ugyhogy igen, az USA a lehetosegek hazaja!
18:
És? Akkor most ezért a lehetőségek hazája? Mert felvesznek pincérnek és lehet autód?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!