Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Sokan miért utálják az USA-t,...

Sokan miért utálják az USA-t, az Amerikaiakat? Miért szidják az amcsikat, miért tartják őket beképzelteknek, hülyéknek mikor még sose jártak ott?

Figyelt kérdés
mindenki akivel beszéltem az USA-ról csak rosszakat mondtott róla, meg h ott bunkók, beképzeltek az emberek, közbe sose jártak ott.... Ez miért van? Pedig ott jobban élnek, stb

2013. dec. 1. 17:39
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
3%

Azt tudod, az Oroszokról miért volt az embereknek nem éppen jó a véleményük?

Az amerikaiakkal meg az a baj, amit leírtál.

2013. dec. 1. 18:28
 2/22 anonim ***** válasza:
78%
Hja nekem is, ilyen többdiplomás ismerőseim azt mondták hogy az Amik megérdemelték a szept 11-et!!?? mert ők váltották ki magatartásukkal a bajt...
2013. dec. 1. 20:12
 3/22 anonim ***** válasza:
97%

Bár én nem utálom őket, csak nem tetszik, hogy sok embert szidnak, lenéznek olyan dolgokért amit ő maguk is megcsinálnak.. Éltem kint pár évig, és a saját fülemmel hallottam a következőket.

- Az amcsik lenézik az európaiakat, mert hogy hagyták ami a zsidókkal történt. Nem értik hogy lehettünk mi európai népek ilyen kegyetlenek.

Erre én, hogy velük amcsikkal mi a helyzet?? 60-as évek végéig a feketéknek szigorúan csak hátul utazhattak a buszon, egyetemekre alig mehettek, ha voltak is, állandó zaklatásnak voltak kitéve..

19-dik században délen még simán megöltek 3 fiatal feketét , és még ma sincs senki elítélve, mert még ma is elég ellenségesek a bőrszín miatt..

De a válasz erre az: Az teljesen más!!

Az amcsik ma is belekotnyeleskednek más országok belügyeibe , mondván demokráciára van szükségük.. Valóságban pedig nem erről van szó. Vagy új fegyver kipróbálása vagy az olaj a cél..

Viszont a csúcs pár napja volt. Pár amerikai barátom jelezte, hogy nyáron eljönnének Magyarországra nyaralni, mert mindig is érdekelte őket európai egyedülálló zsidó kultúrája..Azt hittem hátast dobok.. Kérdésemre, elmondták hogy Utána olvasgattak és megtudták, hogy Európa egyedülálló zsinagógája Magyarországon található, és virágzik a zsidó kultúra nálunk.. Végül is ahogy mondták Magyarország valahol a zsidóké...

Na most gondoljatok bele.. Magyarországról sok amcsi ezt tudja.. Elég szomorú..

2013. dec. 1. 20:34
 4/22 anonim ***** válasza:
65%

Bunkó egy nép!Azért utálja őket mindenki!

Az hogy mindenbe beleszólnak azt hiszik ők mindent jobban tudnak meg stb....

pl.:minden amerikai annyira el van szállva attól hogy ők amerikaiak és hogy micsoda jogaik vannak!Bezzeg ha az indiánok akarnak valamit akkor nekik nincsen semmi joguk semmihez.Pedig ők az amerikaiak...(be vannak küldve rezervátumokba meg ide oda....szánalmas hogy amerika miket képzel magáról!)

Az oktatás is félelmetesen gyenge.Az hogy például történelemből a saját országukon kívül nem igen tanulnak mást.Matekból is szörnyen buták!

Bár igaz a nagy tömegeket csak úgy tudják irányítani mint a birkákat ha az agyi szint sem sokkal több.

A közbiztonság nagyon rossz.Simán lelőnek bárhol.

Az eü. is borzalmas ha nincs pénzed a biztosításra akkor kb. meg is dögölhetsz.

Az hogy jobban élnek az meg viszonylagos.Az hogy folyamatosan Kínától kérnek kölcsön meg hogy nagyon sok ágazatba Kína adja a pénzt.Ahhoz képest jól élnek!

De ha Kína már nem fog adni nekik akkor az USA jobban összeroppan mint az EU.

2013. dec. 1. 20:49
 5/22 anonim ***** válasza:
36%

Sajnos sokan minden hatter, tapasztalat nelkul rengeteg butasagot irnak az Egyesult Allamokrol, mint az elottem "szolo".

Valoszinuleg megprobalta es keptelen volt megallni a helyet, kudarcot vallott az USA-ban. Csupa keseruseg, polarizacio es altalanositas sugarzik az irasabol.

Az Egyesult Allamok - hasonloan barmelyik mas nyugati orszaghoz - sokkal magasabb eletszinvonalat biztosit az allampolgarainak, mint az Kelet-Europaban megszokott.

A politikusokat nem lehet egy kalap ala venni az egyszeri emberekkel. Itt is mashol is ez az eloskodo, korrupt reteg iranyitja a mindennapokat. Sokat nem lehet ellenuk tenni addig amig a penz ilyen jelentos szerepet jatszik a politikai eletben.

A kulonbseg abban rejlik, hogy az amerikaiak hagyomanyosan harmonikusabban elnek mint a magyarok.

Mondhatjuk azt: "Boldogok a lelki szegenyek" mivel a lakossag joval nagyobb resze hivo es hisz valamiben. Ebben mar a magyar lakossag is sokat fejlodott, viszont ertheto hogy konnyebb pozitivnak lenni, remenyteljesebbnek tekinteni a jovonket, nem aggodni a mindennapok miatt, Istent szeretni - ha az eletszinvonal "amerikai" - vagy "csak" nyugat-europai.

2013. dec. 2. 03:15
 6/22 anonim válasza:
100%

Arrol almodik minden Amerikai hogy egy nap olyan intelligens, tajekozott, remekul iskolazott, sikeres, nepszeru es boldog ember legyen mint Te.

2013. dec. 2. 04:04
 7/22 anonim ***** válasza:
30%

" Valoszinuleg megprobalta es keptelen volt megallni a helyet, kudarcot vallott az USA-ban. Csupa keseruseg, polarizacio es altalanositas sugarzik az irasabol. "

Ha ezt rám értetted, akkor nagyon nem talált.. Ugyanis én nem azért jöttem el Amerikából, mert megkeseredett lettem vagy nem sikerült. Csupán csak azért mert addig szólt a szerződésem.

(tegnap. 20:34-es vagyok)

2013. dec. 2. 08:10
 8/22 anonim ***** válasza:
24%

Mert azonositjak oket a kormanyuk bekepzelt es hulye politikajaval. Ami valahol igazsagtalan, mert sok amerikai tuntetett a vietnami haboru ellen, az iraki, afganisztani haboru ellen, szoval ugy altalaban az ellen hogy az USA belepofazzon mas orszagok dolgaba.

A maguknak vindikalt vilagcsendori szerep miatt ruhellik az amerikai kormanyzatot altalaban.

2013. dec. 2. 12:01
 9/22 anonim ***** válasza:
43%

Nem tudom miért baj az ha elmondom az én személyes véleményem.

Talán nem igaz amit írtam?

Az indiánokkal talán szépen viselkednek?

Az eü. talán nem fizetős?(Obama reformját most ne keverjük bele)

Az oktatás talán nem a béka segge alatt van?

(Egy átlag amerikai elhiszi amit a kormánya mond más országokról,ahelyett hogy utána nézzenek hogy pontosan hogy is van.Ha meg van egy terrortámadás vagy valami akkor meg csak nagyokat néznek hogy ezt meg miért "kapták".Ne értsetek félre én sajnálom azokat akik terrortámadás miatt haltak meg!De jó lenne ha az amerikaiak elgondolkoznának hogy miért mindig olyanokra szavaznak a választásokon akik nem csak az USA-t hanem minden országot írányitani akarnak!)

Talán nem Kína pénzeli az USA-t egy ideje?

A közbiztonság talán jó?(Az EU-ban jobb a közbiztonság mint ott.)

Az étkezésre is figyelhetnének.(génkezelt gyömölcs,hús,stb...)

2013. dec. 2. 13:29
 10/22 hunbula ***** válasza:
90%

Kilences

Naná. Mert a mi egészségügyünk (ha rendes ellátást akarsz, úgyis maszekhoz kell menned, vagy nézegetheted, hogyan rohangálnak a csótányok a kórházban) annyira menő.

Okatatás? Évek óta legrosszabb felmérőink vannak Európában, a felsőoktatás egy vicc ahogy van, Európa közepén, idegen népekkel körülvéve kritikán aluli az idegennyelv-tudásunk. És az átlag magyar meg tán utánalolvas annak amit a híradóban (ami ugyebár mindig az aktuális politikai érdekek szócsöve) este hétkor hallott? Hát dream on kategória. Olyanokat megtesz (pártállás nélkül, ebbe nem kívánok belemenni) a hatalom velünk, értelmesebb helyeken csak néznek ( szerinted mit reagál egy amerikai, amikor elmondod neki, hogy pl nekünk írtak egy új alkotmány csak úgy? Neki ez konkrétan az ilyen nincs és az úristen, ez önkényuralom kategória - nem kitalálom, tényleg ezek a vélemények róla. Szerinted?)

A közbiztonságról szó se essék. Szabadon rohangálnak a bűnözők mert a rendőrök szolgálunk és védünk helyett szondázunk és mérünk szlogennel futnak régóta. Persze a mainstream médiából nem ez jön, de akkor most tesztelheted magadon, te mennyire olvasol utána annak, amit hallasz.

Állami pénzügyekről ismét szó se essék, mi sem vagyunk kimondottan az a fickós önálló nemzet e téren.

Étkezés... érszűkületben, szívproblémákban vezető helyen vagyunk.

De téged nem ez foglalkoztad, amikor kijelented, hogy magyar vagy, amikor kialakítod az identitásodat, egyéniségedet ebben az országban, ugye? És mégis, rólad milyen képet lehetne alkotni ezek alapján?

Lehet bírálni az amerikaiakat - csak egyrész nézz már rá, hogy mégis honnan. Másrészt, te sem szeretnél általánosítva lenni - na, a nagy víz másik oldalán is gondolhatod van pár millió ember, akik szintén nem.

2013. dec. 2. 14:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!