Sokan miért utálják az USA-t, az Amerikaiakat? Miért szidják az amcsikat, miért tartják őket beképzelteknek, hülyéknek mikor még sose jártak ott?
9-es vagyok!
Tudom hogy nálunk az idegennyelvtudás elég alacsony szinten van.De hidd el hogy ha mi is olyan kevert ország lennénk mint az USA.Ahol sok családban más nemzetiségű az apa mint az anyja akkor természetes hogy megtanitják a saját nyelvűket a gyereküknek!
Most gondolhatod ha az egyik szülő spanyol a másik meg mondjuk svéd.Akkor máris a gyerek két nyelvet fog beszélni.+ugye ott az angol ami ugye az USA hivatalos nyelve.Így tehát rögtön 3 nyelven beszél a gyerek!
Itt nálunk ilyen nagyon ritkán fordul elő.
Szóval természetes hogy ilyen szempontból jó nekik.
De én nem is az idegennyelv tudásukra céloztam azzal hogy gyenge az oktatásuk.Hanem mondjuk a matekra,történelemre,stb...(Bár a testnevelés óra ott nagyon tetszik mert rengeteg a választási lehetőség)
Amúgy meg nekünk magyaroknak van az egyik legnehezebb dolgunk az idegennyelv tanulással.Mivel a magyar az egyik legnehezebben tanulható nyelv.És mivel nem is hasonlít se az angolra,franciára,németre stb...
pl.: az angol és a német között is vannak kisebb nagyob hasonlóságok.Vagy ott van a holland nyelv is ami szintén hasonlít a németre.(vagy a spanyol-olasz,svéd-norvég,román-francia)
Szóval arra akarok kilyukadni hogy minden nyelvnek van
"társa".Nekünk annyira nincs.Szóval nekünk ezért nem megy annyira az idegennyelv tanulás!Persze ezzel nem akarok kifgásokat keresni.Mert ettől függetlenül még lehetne nyelveket tanulni!(Én az angolt és a németet is nagyon jól beszélem.+tavaszal szeretnék majd egy harmadik nyelvet is tanulni)(De ugye van nálunk egy "nemzetiség" akik nem igazán szeretnek tanulni.Nálunk ők rontják az átlagot)
Ami a közbiztonságot illeti lehet hogy itt szabadon mászkálnak a bűnözők de legalább nincs mindegyiknél fegyver.(Az USA-ban szinte úgy veszik a fegyvert mint nálunk a cukrot.)Engem az megnyugtat.
Az eü. az lehet hogy ott jobban ki van "dolgozva." Én semmiképp nem fizetnék érte.Lehet hogy itt nincs 5*-os kaja,meg az ágyak is rosszak.De én úgy vagyok ezzel hogy véglis nem nyaralni megyek.Nehogy már ennyire nyávogos pláza cicák legyenek az emberek,azért mert a kórházban nem olyan kényelmes mint otthon.Azért járunk kórházba mert valami betegségünk van.Az orvosok is éppen annyit tudnak itt mint bárhol máshol.Itt is van idióta meg segítőkész orvos is.
"Sokan miért utálják az USA-t, az Amerikaiakat? Miért szidják az amcsikat, miért tartják őket beképzelteknek, hülyéknek mikor még sose jártak ott?"
Mikor valaki úgy alkot véleményt valamiről, hogy semmi tapasztalata sincs az adott dologgal, akkor nem is zavarja őket a valóság a vélemény formálása közben. :D Az a legjobb, amikor az amerikai low-end népséget hasonlítják európai értelmiségiekhez. Persze az már nem mondják, hogy ha borsodi kistelepülések kocsmáiban nézünk szét akkor mit találunk...
"Ez a jobban élnek, ez szépen lassan városi legendává válik. Ez már csak azokra igaz, akik meg tudják fizetni. Aztán... jön a gettó, a lakókocsiban élés, az élelmiszersegély. Jelenleg negyvenmilliónál több amerikai kap ilyet. Jobban élnek? Think again."
Az, hogy sokan szarul élnek mit jelent? Magyarországon arányaiban jóval többen élnek szarul, pláne, ha hozzáveszed, hogy a "szarul élés" mást jelent az USAban és mást Mo-n. Think again.
"mikor még sose jártak ott? "
Pontosan azert mert sose jartak ott. De meg ha itt jartak volna is, nagyon a tarsadalom periferiajat ismernek csak meg, azokat a " benyomasokat " vinnek haza es osztanak meg izgatottan erdeklodo honfitarsaikkal.
A masodkezbol jovo velemenyt tovabbadni mint tenyt egy tradicio otthon kulonben is
Cheers
"Az USA a demokrácia hazája"
LOL ekkora ostobaságot sem írtak még!
Ugye azt tudod hogy az USA állandóan az mondja hogy az emberi jogokkal példálozik és hogy minden embernek joga van a szabadsághoz stb....
De ha az USA érdekei úgy kívánják akkor egyből lehallgatják az egész világot.EZEK ŐK!
Vagy hogy a második világháborúban hogy lehetet Európa ennyire rasszista hogy a zsidókkal meg a cigányokkal mit műveltek!Bezzeg ha mi rákérdezünk arra hogy hogyan képzelték azt ahogy az indiánokkal bántak vagy hogy a feketéket sokáig csak rabszolgaként "használták" erre csak az a válasz hogy az teljesen más!
Szerintem egyáltalán nem más!Szóval Európának be tudnak olvasni de saját magukba már nem tudnak nézni......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!