Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Ha jol tudom a szenatus...

Ha jol tudom a szenatus elfogadta az uj bevandorlasi reformot. Mit kell errol tudni?

Figyelt kérdés

2013. jún. 29. 16:14
 1/5 anonim ***** válasza:

A reform legfontosabb célja véleményem szerint a spanyol ajkúak meggyőzése azért, hogy támogassák a republikános pártot. Ha jól tudom, az ötletet Barack Obama már 2008-ban felvetette.

A program keretében az Államok területén illegálisan tartózkodók státusza legálissá válhat. DE! A továbbiakban a határokat megerősítik, hogy kiszűrjék a jövőben a feketén dolgozni vágyókat.

Az illegálisan az USA-ban tartózkodó embereknek át kell majd esniük egy bűnügyi és állam-biztonsági ellenőrzésen, adót kell majd fizetniük és pénzbüntetést, mielőtt legális státuszt kapnának. Ezen felül minden bevándorló esetében követelmény lesz majd az, hogy megtanuljanak angolul természetesen.

A reform másik alappillére, a vízumkérdés. Ezentúl több vízumot kívánnak rendelkezésre bocsájtani minden évben, valamint megpróbálják felgyorsítani a "vízumos" eljárást.

Ezen felül új vízumkategóriák kialakítására is lehet számítani, valamint a bevándorlási bíróság reformjára. Ezen elképzelés szerint előnyben fognak részesülni a magasan képzett munkavállalók, valamint az országban befektetni kívánó bevándorlók is.

Remélem tudtam segíteni.

Üdv.: Ivett

2013. jún. 29. 17:55
 2/5 A kérdező kommentje:

Igen, ez eleg nagy segitseg volt, koszonom.

Arrol meg tudnal mondani valamit, hogy mi kell, hogy elfogadjak es ennek milyen eselyei vannak. Illetve mikortol lepne ervenybe?

2013. jún. 29. 18:44
 3/5 anonim ***** válasza:
A szenátus 68 igen és 32 nem szavazattal fogadta el bevándorlási törvény reformjának tervezetét, de erről még a képviselőháznak is szavaznia kell. Azonban szerintem egy republikánus többségű képviselőházban a nyerésre csekély az esély (234 republikánus és 201 demokrata!). John Boehner republikánus házelnök azonban már jóelőre közölte: "Bármit is fogadjon el a szenátus, a képviselőház nem tűzi napirendjére." A férjem szerint az sem kizárt, hogy a képviselőház saját tervezettel áll elő, így a hatályba lépésre még várnunk kell.
2013. jún. 29. 19:15
 4/5 Makoscsiga ***** válasza:
Semmi nem lesz! A republikánusok úgy gáncsolnak ki minden demokrata kezdeményezést, ahogy a fidesz tette az MSZP kormány idején. Még azt se szavazták meg, hogy egy republikánus legyen a miniszter, ha azt demokraták terjesztik fel! :-D
2013. jún. 29. 19:29
 5/5 anonim ***** válasza:
Azt zárójelesen megjegyzem, ők sem teljesen elvetemültek. A 68 szavazatban benne van 13 republikánus is.
2013. jún. 29. 19:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!