Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Van lehetőségem hogy az...

Szendrei László kérdése:

Van lehetőségem hogy az utazási iroda megtérítse a káromat?

Figyelt kérdés
Usa-ba szeretnék utazni! Foglaltattam jegyet oda-vissza 185 ezer forintért! 90 napra kértem a jegyet! Pár napja kiszámoltam és 91 napra kaptam a jegyet amivel azt kockáztatom hogy kitiltanak az Egyesült Àllamokból ezt nem szeretném ezért kénytelen vagyok módosítani a vissza utazás dátumát! Mit tegyek? Kérherem az utazási irodát hogy ezt az ő kóltségükre tegyék meg vagy mindenképp az én pénztárcámbol fizessem meg a nem kevés összeget?

2013. máj. 23. 15:01
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Mindenkepp eloszor az irodanal probalkozz. Ok kovettek el a hibat, nekik kell helyrehozni.

Milyen kartyaval fizetted a jegyet? Mert ha hitelkartyaval, akkor a kartya tarsasagot is hivd fel. Neha azok is tudnak segiteni, ha az iroda parasztkodik.

A fogyasztovedelemmel is fenyegetozhetsz. Az irodanak tutti van biztositasa, ami az ilyen hibakat fedezi, ugyhogy ne hagyd magad, ne nyeld le a tobb100ezres atirasi koltseget.

2013. máj. 24. 19:51
 12/16 A kérdező kommentje:
Tegnap bementem az irodába elmondtam hogy ez a ő felelőségük! Nem akarták beismerni! Félóre veszekedés után onnan hogy vegyek uj visszafele szóló jegyet eljutottunkbodáig hogy 54 ezer forintért megváltoztatják a dátumot! Na akkor kicsaptam a botrányt hogy ezt mégis hogy gondolják! 1 ora mulva felhivtak hogy 1 részét átválalják! Hétfőn megyek a fogyasztóvédelemhez, onnan meg az irodába.
2013. máj. 25. 10:13
 13/16 anonim ***** válasza:
Szerintem ha csak egy kis részét is átvallalják nyert ügyed van, de természetesen ne fogadd el a kicsit. Csak ugye mégis milyen alapon adnának egy forintot is ha nem az ő hibájuk? Ez szerintem beismerés... Akkor meg fizesse az összes költségét.
2013. máj. 25. 12:02
 14/16 A kérdező kommentje:
Igy gondolom én is! Ha a fohyasztóvédelem mellém áll vagy azt mondja hogy igazam van akkor kifizettetem velük az egészet! De végülis már az isjo ha 1 részét kifizetik.. Elvégre én is kiszámolhattam volna és kérhettem volna a jegyet
2013. máj. 25. 12:24
 15/16 anonim ***** válasza:

Csak az a baj, hogy ezt a 90 napot többféle képen is lehet értelmezni. Mert ha pl kérsz egy 1 napos jegyet, akkor úgy logikus, hogy elutazol és másnap vissza. De ez valójában 2 naptári nap. Tehát ezen lehet vitatkozni.

Mondjuk attól függ, hogy szó szerint hogy kérted.

Viszont egy utazási irodában tudniuk kell, hogy az USA-ba az ESTA miatt kéred így a jegyet, tehát a 90. naptári napon kell visszajönnöd.

2013. máj. 25. 12:47
 16/16 A kérdező kommentje:
Ez tudniuk kell! Ott csináltattam az esta-t is
2013. máj. 25. 14:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!