Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Van lehetőségem hogy az...

Szendrei László kérdése:

Van lehetőségem hogy az utazási iroda megtérítse a káromat?

Figyelt kérdés
Usa-ba szeretnék utazni! Foglaltattam jegyet oda-vissza 185 ezer forintért! 90 napra kértem a jegyet! Pár napja kiszámoltam és 91 napra kaptam a jegyet amivel azt kockáztatom hogy kitiltanak az Egyesült Àllamokból ezt nem szeretném ezért kénytelen vagyok módosítani a vissza utazás dátumát! Mit tegyek? Kérherem az utazási irodát hogy ezt az ő kóltségükre tegyék meg vagy mindenképp az én pénztárcámbol fizessem meg a nem kevés összeget?

2013. máj. 23. 15:01
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
csekkolj be elobb, az a senki foldje..
2013. máj. 23. 15:30
 2/16 anonim ***** válasza:
22 órával hazaindulás előtt otthonról becsekkolhatsz interneten - az egy nap. Bárki kérdez bármit, te már "kijelentkeztél" az USA-ból - mutathatod a kinyomtatott Boarding-card-ot.
2013. máj. 23. 15:38
 3/16 A kérdező kommentje:
De ha legközelebb megyek Amerikába ebböl baj lehet nem?
2013. máj. 23. 15:53
 4/16 anonim ***** válasza:
Szerintem vedd fel a kapcsolatot az USA nagykövetséggel ha biztosra akarsz menni. Egyébként lehet hosszabb időre is menni mint 90 nap csak nem Estaval. Ugyan nem tipikus, de elképzelhető, hogy valaki 91,92 napot vagy akár fél évet akar ott turistáskodni. Van erre legális megoldás, a vízum, ami ESTA előtt is volt, most is van.
2013. máj. 23. 16:01
 5/16 A kérdező kommentje:
Felvettem velük a kapcsolatot a legegyszerűbb megoldás ha módosítom a jegyet ami akár 100 ezer forintba is kerülhet
2013. máj. 23. 16:08
 6/16 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy az érkezési és az indulási dátum között számolod a napokat?

Ha elismeri az utazási iroda, hogy az ő hibájuk, akkor ingyen módosítaniuk kell.

Még az jutott eszembe, hogy mikor leszállsz a gépről nem lépsz be az USA területére, hanem kivárod az éjfélt és csak utána léped át a határt. Bár ez nem tudom, hogy mennyire kivitelezhető a gyakorlatban.

A visszafelé előbb becsekkolással az a baj, hogy ha megnézi a vámtiszt a jegyet és látja, hogy 91 nap, akkor valószínűleg be sem engedne, hiába csak 1 napról van szó.

2013. máj. 23. 17:02
 7/16 anonim ***** válasza:
Az utolsó mondat kicsit kétértelműre sikerült. Arra gondolok, hogy be sem engednének az országba, ha látja a vissza jegyed alapján, hogy tovább leszel 1 nappal.
2013. máj. 23. 17:06
 8/16 A kérdező kommentje:
Igen ettőt félek énis hogy be se engednek! Ezért inkább módosítom a jegyet nem merek kockáztatni! Ha nincs más lehetőség akkor kifizetem de nem kevés pénzről van szó! Az Ibusz utazási irodában foglaltattam a jegyet! Valami ötlet hogy mit tegyek?
2013. máj. 23. 17:11
 9/16 anonim ***** válasza:

Az IBUSZ-ban szóltál már, hogy rosszul adták a jegyet? Mit mondtak?

Amúgy pontosan hány órakor és melyik reptérre érkezel?

2013. máj. 23. 17:56
 10/16 A kérdező kommentje:

Junius 20. 20:55 John F. Kennedy vissza szept 18 19:45

Az egyik alkalmazott azt mondta arra válaszolva miután kérdeztem hogy lehet-e modosìtani a jegyet mondta higy igen ha kifizetem megkérdeztem hogy az nem gond hogy önök rontották el mondta hogy nem! Nem akartam veszekedni anélkül hogy utánna járnék ezért ott hagytam! Holnap befogok menni ha.nem tudunk megegyezni akkor beszélek a főnökével.

2013. máj. 23. 18:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!