Észak-Amerikában megyek tanulni. Tapasztalatok? (bővebben lent)
BA es nem BAN!
Az amerikaiak nagyon nyitottak, amikor en kint voltam nekem tetszett a kozvetlenseguk, ott nincs ez az altalanos szarba harapott fej mindenhol mint itt megszokott. Persze nekik tobb okuk van vidamsagra.
Niagarahoz mindenkeppen menj el, nagyon szep.
Amíg csak a főkérdést olvastam azt hittem, hogy egyetemre mész oda.
Egyébként nekem egy ismerősöm AMerikában egyetemista volt de nem járta ki mert pár mormonnal össze barátkozott és a végén ő is az lett...
Amúgy nem lesz gáz szerintem. Unokatesómék mondjuk ázsiában éltek évekig. /fiatalabbak mint te/ Nagyon hamar/könnyen beilleszkedtek. Pedig ott sokkal rossza a helyzet.
Eltudsz járni pl:. sportklubokba vagy tanulhatsz hangszeren ugyan úgy mint Mo.-n így könnyebben megy a beilleszkedés.
Nagyon szerencsés vagy, hogy ki tutsz jutni egy ilyen gazdag országba. Ha jól csinálod, akkor meg tudod vetni a lábad, sokkal jobbban jársz, mintha itthon maradnál.
Amcsikra elmondható, hogy elég lazák, ez igaz a diákokra és az oktatási rendszerükre is.
Kívánom, hogy legyen szorgalmad kitűnni a többiek közül és megtaláld a számításod!
A szüleid megengedték hogy kimenj???
Én biztos nem engednélek ki nem azért mert nem akarom hogy világot láss csak mostanában az USA-ban elég gyakorivá váltak az iskolai lövöldőzések és még így is hogy nem ismerek féltelek:(
A hangszeren meg egyéb hülyeségeken tanulsz, azt ott is kinézik nem csak itt.
Sportolni érdemes, mert egyrészt barátokat-haverokat szerzel,másrészt nagyon jó ismerkedési lehetőség csajokkal/pasikkal.
A leírt államok elég nagy területet fednek le, mindegyikben van pár nagyobb város ahol jól szervezett tömegközlekedés van. A nagyobb oktatási városokban nagyon sok diákoknak szóló bérlet és jegy van a buszokra/gyorsvasútra.
Tömegközékedésnél figyelni kell a zónákra,ugyanis a nagyobb városok zónákra vannak osztva, jegyet bérletet így tudsz venni. Éjszaka vannak zónázó buszok, amelyek a fél város bejárják gyakorlatilag.
Semmivel sem egyszerűbb a beilleszkedős ott, mint itthon.
Az iskolai lövöldözések miatt, a legtöbb iskola olyan mintha itthon egy bíróságra "lépnél" be
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!