Hogy működik ez a munkavállalói engedély az USA-ba? Magyaro. -n is intézzek valami vízumot?
Hello!
Nem tudom hogy a válaszolók között van e egyáltalán olyan aki kint volt e vagy esetleg kint van!!? Vagy csak osztja az észt és nem mer elindulni!
Én itt vagyok kint Június óta (Florida)
Nagy vonalakban leírom neked az én esetem.! Ez egy eléggé járható út szerintem!
Mondjuk nem sokan tudják vagy nem érdekli őket!
Tanuló vízum! Én 5 évre kaptam meg a tanuló vízumot és nem egyetem nem college-ban tanulok hanem nyelviskolában! nem kerül 700.000 ft ba egy félév hanem csak havi 320 dollár!! És a nyelvet is tanulod.
A Suli este van 6 tól fél 11 ig szóval az egész napod ott van h munkát keressél magadnak vagy esetleg dolgozzál is!
Csomó előnye van: Jogsi,SSN,bankszámla Mondjuk a jogsi csak ideiglenes 1 évre adják de újra megadják! szóval máris jobb helyzetben vagy mint a rengeteg illegális aki retteg hogy megállítja a rendőr!
Ha van kint ismerősöd sokkal egyszerűbb Ez tény!
A Másik pedig hogy autószerelőként dolgozom nem sok pénzért itteni viszonylatban mivel a munkáltató tudja hogy nem lehetne dolgoznom így nem is ad annyit mintha munkavállalóival lennék kint! de ha beválsz és megkedvelnek akkor elintézik a papírokat neked! Ami nem több 10 ezrek mint ahogyan sok helyen írják maximum 2-3 ezer! De ha Főnök talpra esett és elintézi maga akkor kb a felét megspórolod
DE Biztos hogy ügyvéd fogja csinálni és az a sok mert lusták az itteni emberek ilyen ügyekben!
És Nem vagyok atomfizikus sem orvos sem feltaláló de ha minden jól megy Januárban adjuk be a Papírokat!
Van kint olyan ismerősöm aki hűtőt szerel és már megvan a munkavállalóija! Pedig ő sem egy mérnők!
Szóval persze minden ügy más mindenki máshogy látja ezt a dolgot mindenki máshogy tapasztalja!
Vannak akik egymást áltatják a sok hülyeséggel amit összehordanak hasonló témákban!
De ha az első akadálynál feladtam volna akkor biztos én is úgy állnék hozzá hogy lehetetlen. Pedig nem az!
Köszi szépen!
Én szakácsnak tanulok és a vendéglátásban szeretnék kimenni.
Kérdező
Ne foglalkozz a sok negatív pesszimista magyarral.
Ott vannak a Goldbergerék ,sőt ott van a kimondottan munkavállalási engedéllyel foglakozó szintén magyar származású Alex Miller aki el tudja neked indítani a munkavállalási engedély kérelmezésének folyamatát.Ők szereznek nek neked szponzort(vagyis állást,munkát) is ami szükséges a munkavállaló engedély pozitiv elbiráláshoz. Ezért nem kell kiutaznod se .Itthon megvárhatod amig elintézik neked hogy aztán teljesen törvényesen és szabályosan léphess be az államokba.Max csak a peticiót kell kitöltened de azt online le tudod tölteni kézzel kitöltöd utánna meg max postán elküldöd amerikába immigration attorney címére vagy a budapesti usa követségre .Ők pedig ezt a petíciót a többi csatolt dokumentummal eggyütt beadják munkaválalói vízumkérelem jogcímen az IRS-nek elbirálás céljából .Ennek az átfutási ideje várhatóan kb 6-8 hónap .Addig nem kell kiutaznod se Itthon megvárhatod.Neked szerintem kezdésnek egy H2B re lenne szükséged aminek az ára úgy kb 6-800dollár körül mozog .
De szerintem ők is el fogják tudni intézni neked.Ki tudja lehet hogy rugalmasabb meg is gyorsabb is az ügyintézésük ,mert lehet hogy van ismeretségük a consular centerben,ez persze nem biztos,de egy próbát azért ez is megér .
Ma már a munkaválllási engedélyek ügyintézése egy kiépitett rugalmas rendszer amit külföldről akár online is el lehet intézni úgy hogy neten elküldesz nekik minden dokumentumodat,úgyhogy nem kell fizikailag jelen lenned még vizumkérelmezéskor se, hanem a szakértők elintézik helyetted a kérelmet a peticiót utánna meg ha kész a vizum csak elküldik az usa budapesti nagykövetségére az usa ba vezető """belépő kártyád"" vagyis a vizumodat ők beragasztják az útleveledbe felmész érte pestre átveszed az útleveled és már utazhatsz is.Gyakorlatilag mindent elintéznek helyetted.Ennyire egyszerű .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!