18 évesen ha valaki munkát vállal, kell valami munkavállaloi engedély? Vagy mi kell hozzá?
Figyelt kérdés
Jövö májusba 18 leszek és szeretnék suli mellett / most vagyok 11-es / pár orába dolgozni, mert anyuék nem nagyon tudnak segiteni / mit kell tennem hogy mondjuk suli után 2.3-4 orába munkába álljak ? Milyen papir kell hozzá ? Vagy egyátalán kell hozzá valami ?
Köszönöm a válaszokat elöre is.
2008. nov. 18. 20:08
1/6 anonim válasza:
Kell hozzá iskolalátogatási papir. Jó, ha van bankszámlaszámod, mivel odautálják át a pénzt, készpénzt ritkán adnak. Ja, és legyen nálad az adókártyád, majd amikor megkötitek a szerződést. ( lehet, hogy másnak egyértelmű, de nekem nem volt az annak idején:P)
2/6 A kérdező kommentje:
Iskolalátogatásival nem lesz gond, adókártyám már van , akkor nincs akadálya, hogy dolgozzak ?
Köszi a választ, remélem nem lesz gond.
Mert szükségem van a pénzre, anyuékkal lakom még, de kellene kis kiegészitö nekem, és bevállalnám a suli után 2-3 orás munkát, bár nem tudom van -e ilyen Debrecenben.
2008. nov. 18. 20:52
3/6 anonim válasza:
Azt hogy mi újság Debrecenben munkaügyileg nem tudom. Nálunk (Kecskeméten) tudtommal nincsenek 2-3 órás munkák, csak 8 órások, általában hétvégente. Ha van adókártyád, iskolalátogatásid, akkor dolgozhatsz. Én úgy tudom 16 v. 18 éves kortól nem kell szülői beleegyezés se, bár ez téged úgyse fog érinteni.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, valamit csak találok 2-3 orában , még nem tudom mit, de utána kell még néznem van fél évem majdnem:D
2008. nov. 18. 21:28
5/6 anonim válasza:
Tippek: szórólapozás, lépcsőháztakarítás, gyerekvigyázás, korrepetálás ilyenek. Ehhez nem kell semmi extra. Ha hivatalosan vállalsz munkát iskolaszövetkezeten keresztül ők ált 8 órás munkákat tudnak szerezni. volt ismerősöm aki nappal tanult éjjel dolgozott így.Ja és persze a személyid is legyen nálad, meg a diákod.
6/6 anonim válasza:
Lehetőleg szerződéssel. 16 éve írod, remélem bejött, de most is ritka az osztott idős munkarend, 4 órás, a 2-3-órás is, nem értem, miért?! Viszont megbízásra bármennyi időt eltölthetsz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!