Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Hogy működik ez a munkavállaló...

Hogy működik ez a munkavállalói engedély az USA-ba? Magyaro. -n is intézzek valami vízumot?

Figyelt kérdés
Kint a Vendéglátószakmában szeretnék elhelyezkedni és ehez kell-e valami papír hogy beengedjenek legálisan az országba mint munkavállaló?
2012. aug. 1. 10:46
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
Onnan kell egy cég,amelyik hajlandó foglalkoztatni és intézi a munkavállalási engedélyedet. Itthonról ez nem megy.
2012. aug. 1. 10:54
 2/29 A kérdező kommentje:

Úgy tudom hogy 1 hónapig ki tudok menni turista vízummal (vagy valami ilyesmi)

Ez mennyire igaz?

2012. aug. 1. 11:00
 3/29 anonim ***** válasza:

Ez igaz, de azzal nem tudsz munkát vállalni.

Elmagyarázom a dolgokat, mert a kérdésedből az jön le, hogy nem érzed a témát.

Az egyetlen esélyed, hogy egy ottani cég szponzoráljon. Ehhez viszont tudósnak, kutatónak kell lenned, de még akkor sem biztos a dolog. A cégnek be kell bizonyítania, hogy egyedül, és csakis kizárólag TE tudod megcsinálni a munkát, amerikai pedig képtelen rá. Akkor van esélyed 4-5 év munkavállalásra, aminek a lejárta után megváltozik a vízumod státusza, és nagy valószínűséggel haza kell jönnöd. Ha valahogy, vmi kisebb csoda folytán ott maradhatsz, akkor az egész havi fizetésedet füzetekre költöd, és teleírod azzal, csupa nagybetűvel, hogy "ÉN VAGYOK A LEGSZERENCSÉSEBB BEVÁNDORLÓ A FÖLDÖN!"

Vagy ott van a másik út, hogy illegálisan mész ki, de az nem túl jó ötlet. Ha elkapnak, akkor kitoloncolnak ÖRÖKRE, utána turistaként sem mehetsz oda. Ráadásul nem lesz SSN-ed, ami nélkül ott nem élet az élet(anélkül nem lehet kocsid, betegbiztosításod, meg kb. az összes alap dolog).

Sajnos azt kell mondanom, hogy jelenleg Amerikába civilként lehetetlen kijutni. Vmi nagyon spéci helyzetben kell lenned, hogy egyáltalán esélyed legyen :(

2012. aug. 1. 11:52
 4/29 A kérdező kommentje:

De ha amíg kint vagyok az alatt megházasodom akkor már állampolgár vagyok.

Nem?

2012. aug. 1. 12:10
 5/29 anonim ***** válasza:

Nem. Akkor zöldkártyát kapsz, és utána 3 év, mire állampolgár lehetsz. De ezt is nagyon megszűrik.

Egyébként akkor te most nem dolgozni akarsz, hanem amcsi akarsz lenni?

Akkor figyelmeztetlek, hogy elég veszélyes vizeken evezel. Amerikába több bevándorló érkezik, mint a többi országba összesen. Tudják, hogy a fél világ oda szeretne költözni. A bevándorlás még így a válság alatt is az USA egyik legnagyobb belpolitikai gondja, és egyre csak nehezítik a bejutást.

Anno én is azon voltam, hogy kijussak, de aztán feladtam. A bevándorlást "megengedő" törvényeket sorra szüntették meg, egyre nagyobb lett a várakozási idő stb...

Csak így előre figyelmeztetlek, de azért sok sikert.

2012. aug. 1. 12:50
 6/29 anonim ***** válasza:

Sok forumon leírtuk már többen mi hogy megy, olvasgass utána. Teljesen el vagy tájolódva dolgokban. az Amerikai nagykövetség oldalán is ott van minden info magyarul.

A másik ha nincs egy szál ismerősöd sem ugy szinte lehetetlen. felhajtani egy amcsit aki vállalja a házasságot akár hónapokba kerül na meg pénzbe is. Ha munkavállalóival mész ki az is sok ezer dollár és azt általában veled fizettetik ki vagy levonják a béredböl.

Vendéglátásban akkor van esélyed ha szakács vagy és találsz egy magyar éttermet akinek épp kell egy szakács és meg is felelsz neki.

2012. aug. 1. 13:06
 7/29 anonim ***** válasza:
A házasság ugy van hogy 2 év feleség, férj vizum ha addig elválsz vissza veszik. után zöldkártya és rá 3 évre lehet állampolgárságért folyamodni. szóval 5 év minimum.
2012. aug. 1. 14:40
 8/29 A kérdező kommentje:

1. Válaszoló: Én csak annyit szeretnék hogy ne küldjenek el 4-5 év után az országból, dolgozni akarok, nem pedig henyélni.

2. Válaszoló: Élnek kint rokonaim ők mennyit tudnának nekem segíteni a kijutásban?

2012. aug. 1. 14:41
 9/29 anonim ***** válasza:
az elindulásban tudnak hogy van hol laknod vagy segitenek találni lakást na meg melot is. rengeteg ügyintézés van. beszélj velük hogy mit szólnak hozzá, segítenek-e.
2012. aug. 1. 15:00
 10/29 anonim ***** válasza:

Elhisszük, hogy dolgozni akarsz, de a több millió másik bevándorló-jelölt is dolgozni akar, ezzel nem vagy előrébb. Még egyszer elmondom én is: találnod kell egy céget, aki hajlandó alkalmazni téged, onnantól nagyrészt az ő feladatuk elintézni neked a munkavállalói vízumot. Ez csak így működik, munkaajánlat nélkül te egyedül semmit nem tehetsz azért, hogy munkavállalói vízumot kapj.

A házasságra egy amerikaival még van esélyed, nézz körül az interneten, vannak erre irányuló honlapok.

2012. aug. 1. 16:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!