Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Hogy működik ez a munkavállaló...

Hogy működik ez a munkavállalói engedély az USA-ba? Magyaro. -n is intézzek valami vízumot?

Figyelt kérdés
Kint a Vendéglátószakmában szeretnék elhelyezkedni és ehez kell-e valami papír hogy beengedjenek legálisan az országba mint munkavállaló?
2012. aug. 1. 10:46
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

Második válaszoló vagyok.

Ne érts félre, de te NEM KELLESZ Amerikának. Egyszerűen nem tudok máshogy fogalmazni. És ÉN SEM kellek nekik, meg a többi 10 millió bevándorló sem. Itt Magyarországon hozzászoktunk ahhoz, hogy a magyar olcsó munkaerő kell a nyugatnak, és segítenek kijutni, megtűrnek stb...

Na, ott Amerikában pont fordítva van. Az összes törvényük arra megy ki, hogy minél kevesebben jussanak be az országba, akik meg vhogy mégis bejutnak, minél előbb menjenek haza.

A rokonaid nem tudnak segíteni. A jelenlegi bevándorlásellenes törvénykezés annyira drasztikus, hogyha a gyereked Amerikában születik, amerikai állampolgár, te még akkor sem lehetsz az. És ez évről évre szigorodni fog. Nemrég fogadták el az USA történelmének legbrutálisabb bevándorlási törvényét Arizonában.

2012. aug. 1. 17:47
 12/29 anonim ***** válasza:
Nemrég fogadták el az USA történelmének legbrutálisabb bevándorlási törvényét Arizonában. - ezt fejtsd ki legyszi, melyik torveny ez?
2012. aug. 1. 18:45
 13/29 anonim ***** válasza:

[link]

ezen a linken elolvashatod az összes vizum tipust. Ha nem értesz annyira angolul,hogy értsd mi van ide irva, akkor felejtsd el az egészet és feküdj rá az angol tanulásra!

2012. aug. 1. 18:48
 14/29 anonim ***** válasza:
Második, ez azért túlzás amit írsz. Szakmától függ a dolog. Na meg magyar érdekeltségű termék forgalmazásával is ki lehet jutni. Ha tudsz olyat nyújtani amit egy amerikai nem akkor megadják a munkavállalóit. Én pl kozmetikus vagyok és nagyon jók az esélyeim. Ezt kint élő magyar kozmetikus ismerősök is megerősítették. Szóval azért nem lehetetlen, csak nehéz és elég sok pénzbe kerűl.
2012. aug. 1. 21:54
 15/29 anonim ***** válasza:

Én pl kozmetikus vagyok és nagyon jók az esélyeim. Ezt kint élő magyar kozmetikus ismerősök is megerősítették. - nem akarlak elkeseriteni, de kozmetikusokbol, fodraszokbol, mukormosokbol Dunat lehet rekeszteni.

Az azsiai munkaero elontotte a piacot. En pl egyszer kinai ferfi mukormosnel voltam. Nem akartam elhinni, mikor kezebe vette a reszelot es dolgozott a kormeimen.

Hacsak nincs egy ismerosod, akinek van egy szalonja es o elintezi neked, hogy work permitet kapj a szakmadra, akkor szinte semmi eselyed nincs.

A work permitet olyanok kapjak meg akiknek tenyleg keresett szakmajuk van (pl egeszsegugy) vagy olyat tudnak, amit az amcsik nem. Pl. egy ismim autoszerelo volt. Mindent meg tudott javitani a kocsin. Az amerikai az iskolaban csak auto-reszeket tanul. Van aki fek, van aki valto, van aki csak fenyezo/karosszerias. Olyan nincs aki mindent meg tudna csinalni. Az ismi igy megkapta a work permitet mert a fonoke (magyar) elintezte neki.

Egy magyar etterem elintezheti egy magyar szakacsnak a papirokat, hiszen rantast, habarast, gulyas levest igazan csak egy magyar tud csinalni. (ilyen ismijeim is vannak).

Van egy masik ismi, aki fodrasz. O a ferjen keresztul kapott papirokat es ahhoz hogy a szakmajaban elhelyezkedjen egy csomot kellett tanulnia. Rengeteget. Es penzbe kerult. Miutan a sulit elvegezte (hiaba volt otthonrol hozott fodrasz diplomaja, azt itt nem fogadjak el) elment egy szalonba dolgozni. Azt mondja hogy hetente egyszer tutti van ellenorzes, amikor a hivatal emberei bejonnek es megnezik a munkasok engedelyet. Vagyis feketen ebben a szakmaban nem lehet elhelyezkedni.

Mert egy csaladnal illegalisan lehet takaritani, gyerekre vigyazni, azt a kutya nem ellenorzi, de egy uzletbe barmikor bejonnek!

2012. aug. 3. 18:49
 16/29 anonim ***** válasza:

"Nemrég fogadták el az USA történelmének legbrutálisabb bevándorlási törvényét Arizonában. - ezt fejtsd ki legyszi, melyik torveny ez?"

Az arizonai. Eddig ugye "bűnözhettek" a bevándorlók, akkor sem toloncolták ki, mert féltek, hogy akkor esetleg nem jelentik be a balesetet/bűntényt stb., mert elfutnak a helyszínről. Tudok olyan magyarról, aki a '90-es évek végén magnót lopott a Targetból. Elkapták, bíróságra küldték, megb*szták vagy 1000 dollárra, de a kutyát nem érdekelte, hogy illegálisan volt ott pedig kb. sütött róla.

Na, ezt változtatták meg Arizonában, és most már ha egy egyszerű közúti vétség miatt leellenőriz a rendőr, és látja, hogy nincs tartózkodási, akkor irány haza.

2012. aug. 4. 08:37
 17/29 anonim ***** válasza:
Vannak magyar érdekeltségű termékekkel dolgozó szalonok, ahova nem vesznek fel amerikait, na meg vannak direkt európai szépség szalonok is ott sem dolgozik amerikai. Vannak magyar kozmetikai termékek amiket kint is forgalmaznak és azokban a szalonokban csak magyar lányok dolgoznak. Amugy kint pár hónap a kozmetikus képzés itthon 3 év, ezért ott nagy előny ha európai vagy ebben a szakmában.
2012. aug. 5. 00:01
 18/29 anonim ***** válasza:
Feketén nem is akarnék. semmilyen szakmában, nem hogy ebben.
2012. aug. 5. 00:02
 19/29 manchester10 ***** válasza:
menj ki nyugodtan és "felejts el" haza jönni,ha szerzel munkát,szorgalmas vagy meg nincs veled gond békén hagynak..ja és igen USA meghalna az illegális munkások nélkül,ugyanis ők elvégzik az olyan mocskos munkát.amit pl egy amerikai nem!
2012. aug. 8. 12:14
 20/29 A kérdező kommentje:
Igen ezt olvastam hogy minden elvállalnak a bevándorlók amit az amcsik amúgy nem csinálnának meg.
2012. aug. 8. 16:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!