Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Aki utazott már az USA-ba, az...

Aki utazott már az USA-ba, az nem szokott félni, hogy a repülő lezuhan?

Figyelt kérdés
Idén nyáron először megyek tengeren túlra és kicsit félek, hogy nehogy baj legyen...
2012. máj. 6. 18:03
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
ha baj van akkor hamar vége....minek aggódni?
2012. máj. 6. 18:10
 2/12 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, h amíg vízen landol, addig nagy gond nincsen. Ezért is van mentőmellény minden utasnak. Rosszabb az eset, ha egyenesen szárazföldre érkeztek futóművek nélkül, esetleg orral előre fele.
2012. máj. 6. 18:24
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Az utcára is ki mersz menni, autóba is bele mersz ülni, pedig SOKKAL több autóbaleset történik, mint hogy lezuhan egy repülő...
2012. máj. 6. 18:25
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

nem

úgysem lesz semmi baj

nagyobb a veszély a földön

2012. máj. 6. 18:51
 5/12 anonim ***** válasza:

"Én úgy tudom, h amíg vízen landol, addig nagy gond nincsen. Ezért is van mentőmellény minden utasnak. Rosszabb az eset, ha egyenesen szárazföldre érkeztek futóművek nélkül, esetleg orral előre fele."

A víz a felületi feszültség miatt olyan becsapódáskor, mintha betonnak menne a repülő. Vízben való landoláskor ugyan úgy szétesik, sőt a túlélési esély is rosszabb, mert nem tud a kerekeivel esetleg landolni, mint mondjuk szárazföldön. Jó tanács: addig a mentőmellényt ne vedd fel amíg nem landolt a repülőgép... már ha tudna landolni vízen, de mint mondtam nem tud.

2012. máj. 6. 18:52
 6/12 Vree ***** válasza:

Közhely, de statisztikailag veszélyesebb a szárazföldi utazás (nagyobb a balesetek esélye) mint a repülésé.

Jó, mondhatod hogy ott legalább kezedben a kormány és ott van a talaj, de ha belédmegy valami állat hátulról ugyanúgy meghalsz. Repülővel legalább nem lehet ütközni.

2012. máj. 6. 20:46
 7/12 anonim ***** válasza:

Dehogynem lehet repülővel ütközni.. (Tenerifei katasztrófa, 1996-os indiai katasztrófa, 2002-es Überlingen kataszrófa..)

A mentőmellényt pedig a gépben kell felhúzni, de nem szabad felfújni csak amikor már kint vagy a gépből.

Vízre szállni tényleg veszélyes, bár volt olyan, hogy mindenki túlélte (Hudson folyóra landolt gép). Viszont általában sokkal veszélyesebb vízre szállni.

Na jó túl sok légikatasztrófákat nézzek, viszont gyakran repülők és soha semmi baj nem volt. Gondolj arra, hogy szakképzett emberek tömege gondoskodik arrol, hogy te biztonságban repülj. Persze néha vannak hírek, hogy lezuhant egy repülő, de naponta több 10 000 gép landol biztonságban.

2012. máj. 6. 21:11
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

"A mentőmellényt pedig a gépben kell felhúzni, de nem szabad felfújni csak amikor már kint vagy a gépből. "

Ja igen, ezt akartam írni.

2012. máj. 6. 21:21
 9/12 anonim ***** válasza:

Nem csak az USA van tengerentúlon.. Én mondjuk Sao Paoloba utaztam, nem féltem egyáltalán, jó sokszor repülök, és még élek!:)

13/L

2012. máj. 6. 21:42
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Ne attól félj,hogy lezuhan a gép,hanem attól,hogy halálra fogod unni magad . Én tavaly mentem Frankfurtból Washingtonba , több mint 9 óra volt az út,már a plafont is kapartam kínomban . Volt multimédiás szórakoztatóközpont minden ülésben, üditö-kávé korlátlanul -de alig vártam,hogy leszálljunk.

Többször utaztam már repülön és bizton állithatom a "közhelyet" - egy repülöút legveszélyesebb szakasza az,amíg a reptérre kiérsz.

2012. máj. 8. 02:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!