Milyen ételeket/ italokat lehet kivinni amerikába? Mennyire veszik szigorúan?
Amit mi kivittünk magunkkal a bőröndben: kb kétszáz túrórudi, téliszalámi, sör, pilótakeksz.
Aztán küldtek nekünk postán mákot, téliszalámit, szárazkolbászt, pálinkát, pirospaprikát, vegetát.
Nem hoznék kézipogyászban abált lófejet, de egyébként észrevételem szerint nem érdekel senkit, hogy esetleg szalonna van nálad...
Na akkor most hogy van? Valaki kiviszi a túró rudit is valakinek meg a szendvicsét is elveszik?
Mindenesetre akkor egy Tokjit megpróbálok kivinni, a szalámit meg itthon hagyom :)
Ja igen!! És házi süteményt lehet??
Itt elek, utazok sokat, szerintem a penzbuntetes kizart dolog es jogellenes!
Elo elelmiszert, vagyis zoldseget/gyumolcsot a feluleti korokozok miatt tilos behozni. (az alman, bananon, a szendvicsben levo salatan vannak pici micro izek, amik miatt ezeket nem lehet behozni.) Ha megtalaljak, kidobatjak veled ott a helyszinen. Vagy felajanljak hogy fogyaszd el, mint az elottem levo csaladnal levo 1 kilo narancsot, megkerdeztek megeszitek itt vagy kuka?
Gyari csomagolt, kesz eteleket, mint pl. a turo rudi vagy a gesztenyepure lehet hozni. Engem eddig mindig megallitottak a rudi meg a pure miatt, de miutan megneztek tovabb is engednek.
Szalamit es egyeb hustermeket tilos, a fertozesveszely, talan a kergemarha ize miatt. (mivel nem tudjak ellenorizni milyen husbol szarmazik a termek, ezert inkabb tilosnak itelnek barmi ilyet)
Szeszesitalt 1 uveggel, de ha tobb van nalad es nem veszik eszre hurra!
Amugy pedig repter fuggo. Los Angelesben eddig mindig lattam kutyas vamtisztet. Legutobb pl. a bloki odaszaladt hozzam es beledugta a fejet a szatyorba (amiben korabban volt egy banan, amit meg a gepen megettem). A tiszt kerdezoskodott, hogy milyen gyumi/zoldseg van nalam, mondtam csak volt, mar megettem. Megnezte a szatyrot es elengedett. A kutyak orrat nem lehet atverni! :)
Hozhatsz barmit ami nem illegalis, de keszulj fel, ha a kutya kiszagolja, a rud Pick-et kidobatjak veled mint a sicc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!