Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Milyen ételeket/ italokat...

Milyen ételeket/ italokat lehet kivinni amerikába? Mennyire veszik szigorúan?

Figyelt kérdés
Például Tokajit vagy Pick szalámit ki lehet vinni?
2012. márc. 15. 18:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
a szalámit biztos hogy nem. az alkoholra én is kivancsi lennek mert en is akarok vinni :)
2012. márc. 15. 19:30
 2/11 anonim ***** válasza:
élelmiszert szigorúan tilos bevinni! Komolyan is veszik! Nemrég egy előttem lévő férfit 300 USD-ra büntettek, mert volt nála egy szendvics.
2012. márc. 15. 19:38
 3/11 anonim ***** válasza:
2012. márc. 15. 23:24
 4/11 anonim ***** válasza:

Amit mi kivittünk magunkkal a bőröndben: kb kétszáz túrórudi, téliszalámi, sör, pilótakeksz.

Aztán küldtek nekünk postán mákot, téliszalámit, szárazkolbászt, pálinkát, pirospaprikát, vegetát.

Nem hoznék kézipogyászban abált lófejet, de egyébként észrevételem szerint nem érdekel senkit, hogy esetleg szalonna van nálad...

2012. márc. 16. 00:04
 5/11 anonim ***** válasza:
mákot lehet venni amugy usaban, nehany boltban van kimérős. meg magyar pirospaprika is, meg vegeta ugyszint. felesleges postan kuldeni azt. teliszalamit is lattam mar europai boltban.
2012. márc. 16. 01:09
 6/11 anonim ***** válasza:
En is lattam, de a mak pl. nem egy elterjedt dolog, csak nehány boltban láttunk, és ott is avas volt, mint az állat, mert nem nagyon használják az emberek. Téliszalámit én még nem láttam boltban, lehet, hogy a keleti parton másként van... Ja, pirospaprikát is láttunk, de minek vagyünk néhány grammot drágán, ha úgyis küldenek az ősök félkilószám. Lényegében nagyon sok mint be lehet szerezni, csak nagyon sok időt és pénzt kell rászánni.
2012. márc. 16. 01:13
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Hivatalosan 1 uveg gyari zarjegyes piat vihetsz magaddal,de en pl ket 0.7 literes hazipaleszt vittem a barataimnak ,igaz vettem hozza magyar trikolor zsugorfoliat,amit raolvasztottam . Vittem tasakos magyar fuszereket , etelizesitoket ,ezeket elvileg nem tilos . Ellenben soha meg sem neztek a csomagjaimat , a bevandorlasi tiszt utan a vamos csak elkerte a repulon kitolott nyilatkozatot es mehettem tovabb, a csomagom nem erdekelte.
2012. márc. 16. 11:22
 8/11 A kérdező kommentje:

Na akkor most hogy van? Valaki kiviszi a túró rudit is valakinek meg a szendvicsét is elveszik?

Mindenesetre akkor egy Tokjit megpróbálok kivinni, a szalámit meg itthon hagyom :)

Ja igen!! És házi süteményt lehet??

2012. márc. 16. 15:34
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
én most voltam március elején. kenyér, alma és csomagolt szalámi volt nálam, az almát és a szalámit kidobták a kukába a kenyeret beengedték, de nem kaptam büntetést
2012. márc. 17. 19:11
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Itt elek, utazok sokat, szerintem a penzbuntetes kizart dolog es jogellenes!

Elo elelmiszert, vagyis zoldseget/gyumolcsot a feluleti korokozok miatt tilos behozni. (az alman, bananon, a szendvicsben levo salatan vannak pici micro izek, amik miatt ezeket nem lehet behozni.) Ha megtalaljak, kidobatjak veled ott a helyszinen. Vagy felajanljak hogy fogyaszd el, mint az elottem levo csaladnal levo 1 kilo narancsot, megkerdeztek megeszitek itt vagy kuka?

Gyari csomagolt, kesz eteleket, mint pl. a turo rudi vagy a gesztenyepure lehet hozni. Engem eddig mindig megallitottak a rudi meg a pure miatt, de miutan megneztek tovabb is engednek.

Szalamit es egyeb hustermeket tilos, a fertozesveszely, talan a kergemarha ize miatt. (mivel nem tudjak ellenorizni milyen husbol szarmazik a termek, ezert inkabb tilosnak itelnek barmi ilyet)

Szeszesitalt 1 uveggel, de ha tobb van nalad es nem veszik eszre hurra!

Amugy pedig repter fuggo. Los Angelesben eddig mindig lattam kutyas vamtisztet. Legutobb pl. a bloki odaszaladt hozzam es beledugta a fejet a szatyorba (amiben korabban volt egy banan, amit meg a gepen megettem). A tiszt kerdezoskodott, hogy milyen gyumi/zoldseg van nalam, mondtam csak volt, mar megettem. Megnezte a szatyrot es elengedett. A kutyak orrat nem lehet atverni! :)

Hozhatsz barmit ami nem illegalis, de keszulj fel, ha a kutya kiszagolja, a rud Pick-et kidobatjak veled mint a sicc.

2012. márc. 22. 17:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!