Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Arra gondoltam, hogy nyáron 2...

Arra gondoltam, hogy nyáron 2 hónapot eltöltök au pair ként Kanadában. Milyen papírra lesz hozzá szükségem? (többi lent)

Figyelt kérdés
Az aupair-world oldalon találtam pár szimpatikus családot, de azt nem tudom, hogy milyen papírra esetleg vízumra lenne szükségem.
2012. márc. 4. 20:44
 1/2 anonim ***** válasza:

az au pair worldön fenn vannak ilyen információk,nézd csak meg!:)

2 hónapra én nem mennék ki:D nem érné meg már a repülőjegy+ papírmunka miatt sem:D

de hajrá!

2012. márc. 6. 17:39
 2/2 anonim válasza:

Kanadában van a "live-in caregiver" vízum amit hivatalosan az au pair-eknek kérnie kellene viszont ezt sokan nem teszik, mivel:

-komoly gyermekgondozási képesítés kell hozzá (ellenőrzik van-e papírod ilyen téren)

-jogsi kell hozzá

-bejelentett munkahelynek minősül, így adóznod kell azután amit kapsz

Én is Kanadába készülök, viszont 2 hónapra szerintem sem éri meg, akkor már minimum fél év.

Az én fogadócsaládom évek óta úgy oldja meg az au pair vízumot, hogy:

- az au pair megveszi a retúr-jegyet Kanadába, 3 hónapon belül a visszautas jeggyel. 3 hónapon belüli tartózkodás esetén nem kell vízum.

- túristaként belép az országba ("I came to visit a friend of my family and I also want to improve my English!" blah blah)

- 2 hónap elteltével fél év hosszabbítást kérnek a követségen, szintén "túristáskodás" címén. kitolják a repjegy időpontját is.

- fél év után még fél évet lehet kérni (ha az au pair 1 évre marad).

Így "túristának" minősülsz Kanadában és nem kell adóznod az egyébként sem hatalmas összegből amit pocket money-ként kapsz. :)

2012. márc. 9. 11:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!