Arra gondoltam, hogy nyáron 2 hónapot eltöltök au pair ként Kanadában. Milyen papírra lesz hozzá szükségem? (többi lent)
az au pair worldön fenn vannak ilyen információk,nézd csak meg!:)
2 hónapra én nem mennék ki:D nem érné meg már a repülőjegy+ papírmunka miatt sem:D
de hajrá!
Kanadában van a "live-in caregiver" vízum amit hivatalosan az au pair-eknek kérnie kellene viszont ezt sokan nem teszik, mivel:
-komoly gyermekgondozási képesítés kell hozzá (ellenőrzik van-e papírod ilyen téren)
-jogsi kell hozzá
-bejelentett munkahelynek minősül, így adóznod kell azután amit kapsz
Én is Kanadába készülök, viszont 2 hónapra szerintem sem éri meg, akkor már minimum fél év.
Az én fogadócsaládom évek óta úgy oldja meg az au pair vízumot, hogy:
- az au pair megveszi a retúr-jegyet Kanadába, 3 hónapon belül a visszautas jeggyel. 3 hónapon belüli tartózkodás esetén nem kell vízum.
- túristaként belép az országba ("I came to visit a friend of my family and I also want to improve my English!" blah blah)
- 2 hónap elteltével fél év hosszabbítást kérnek a követségen, szintén "túristáskodás" címén. kitolják a repjegy időpontját is.
- fél év után még fél évet lehet kérni (ha az au pair 1 évre marad).
Így "túristának" minősülsz Kanadában és nem kell adóznod az egyébként sem hatalmas összegből amit pocket money-ként kapsz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!