Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Kanadában szakmunka (skilled...

Kanadában szakmunka (skilled worker) alatt elfogadják az okj-s szakmát?

Figyelt kérdés
2012. jan. 25. 22:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
nem
2012. jan. 25. 22:24
 2/13 A kérdező kommentje:
Akkor mit fogadnak el?
2012. jan. 25. 22:27
 3/13 anonim ***** válasza:

Bocsi, hogy nem érdemben válaszolok, de ez engem is érdekelne! Milyen végzettség jó oda, amit elfogadnak, és munkát is lehet vele találni?

OKJ? Egyetemi diploma? Itthon megszerzett munkatapasztalat? Itthoni nyelvvizsgák (tudom, hogy őket inkább az érdekli, hogy beszéljük a nyelvüket, de most a számukra is idegen nyelvekre gondolok, pl. német, spanyol...?)

2012. jan. 26. 10:56
 4/13 anonim ***** válasza:
Amit elfogadnak az az egyetemi vagy főiskolai diploma(BSC vagy MSC), illetve valamilyen szakmunkás végzettség!(pl. asztalos!). Tavaly lett szigorítva a rendszer, így gyakorlatilag diploma, magas fokú, igazolt nyelvtudás és legalább 3 év szakmai tapasztalat nélkül(saját szakmán belüli, nem akármilyen!) nem adják meg a pontokat a bevándorló vízumhoz!(Nyilatkozta a kanadai bevándorlási miniszter, hogy az országnak elsősorban, magasan képzett, a nyelveket jól beszélő emberekre van szükség! Ez irányban még tesznek lépéseket, azaz hasonlóan szigorú lesz a rendszer mint Ausztráliában.)
2012. jan. 26. 14:22
 5/13 A kérdező kommentje:

Szóval szakmunkával is ki lehet jutni ugye?

Csak azt nem értem hogy mégis milyen szakmunkával,mármint milyen "képesítés"? Nem arra gondolok hogy asztalos pl.,hanem hogyha az OKJ-t nem fogadják el,akkor mit?Szakmunkásképzőben szerzett szakmunkás bizonyítványt?

Vagy hogy van ez?

2012. jan. 27. 11:34
 6/13 anonim ***** válasza:
Hát amúgy nem tudom minek szigorítanak inkább azt a sok menekültstátuszt kérőt kéne kivágni vagy megfelelően képezni őket...Amúgy ami a kérdést illeti nem fogadnak el magyar végzettséget nem számít hogy az diploma vagy szakma... Minden szakmára és diplomára honosítást kell kérni és amíg a honosításnak nincs vége addig a szakmádban nem vállalhatsz munkát kanadában de persze bolti eladó vagy taxis lehetsz...amúgy pedig a végzettség honosítása sok pénzbe kerül és lehet hogy még külön vizsgákat kell tenned kanadában..és amúgy szakmunkás bizonyítványt is honositatni kell az OKJ-vel meg kitörölheted.....amúgy pedig nem minden szakmával/diplomával lehet munkavállalási engedélyt szerezni kanadában csak ha hiányszakmád van akkor és még akkor sem biztos mert ugye az életkorodra és a nyelvtudásodra arra hogy van-e kint élő rokonod és a munkatapasztalatodra adnak pontot...a nyelv ismeretednek meg nagyon jónak kell lenned és azt külön vizsgával fogják mérni a nyelvi szinted amúgy jobb ha egy kicsit tudsz franciául is mert kanada két nyelvű ország bár kevés helyen beszélnek franciául attól még jó ha tudsz legalább arra is kapsz pontot...Amúgy én pont úgy tudom hogy ausztrália és kanada is megkönnyíti majd a a bevándorlást mert úgy tudom hogy kezdenek elöregedni a két országban(több öreg van mint fiatal....) amúgy ez európában is baj lesz hamarosan....amúgy pedig az hogy megkönyítik a bevándorlást az gondolom így is csak azokra érvényes akiknek hiányszakmájuk van. És amíg a nagykövetségen eldöntik hogy dolgozhatsz-e kanadában az legalább 2 év és ha szakma honosítást is csinálsz az megint csak 1 év szóval elég hosszú és bonyolult folyamat ez és sok pénzbe fog kerülni de ha nem fogod feladni akkor sikerülhet :) de addig is gyűjts pénzt (sokat) Sok sikert :)
2012. júl. 24. 15:29
 7/13 A kérdező kommentje:

Hú köszönöm a részletes választ:)

Elvileg hiányszakmám lesz,ápolónak fogok tanulni,rokonaim is vannak kint,a nyelv most olyan közepes,de még van legalább 3évem fejleszteni.Jelenleg 19éves vagyok,mire végzek 22leszek szóval az öregség nem fenyeget :D Remélem ezek alapján akkor lesz esélyem,nagyon szeretném.

Kb nem tudod hogy mennyibe kerül ez a honosítás? Vagy hogy mégis mennyi pénzzel kell számolni mindennel együtt? Milliós tétel?

2012. júl. 25. 12:27
 8/13 anonim ***** válasza:

szia!!!Az jó ha ápolónak tanulsz főleg ha fősulin amúgy az a baj hogy a Kanadai ápolóképzés kicsit más ha jól tudom mert ott elvileg fel kell ismerni a betegségeket is a tünetek alapján szóval kicsit más a képzés de ápolóként beengednek szerintem :D Sajnos nem tudom hogy mennyibe kerül egy diploma honosítás de szerintem nem olcsó:(

Amúgy szerintem milliós nagyságrendű pénz legyen nálad mert kanada sajnos nem olcsó....Amúgy megkérdezhetném hogy Kanada melyik részére szeretnél menni?

2012. júl. 25. 14:11
 9/13 A kérdező kommentje:
hát 3területet szemeltem ki eddig. british columbia itt vancouver-ben vannak rokonaim,alberta itt edmontonban van ismerős,vagy pedig ontario mert az olyan "központi",illetve itt torontoban van ismerős igaz ő nem olyan közeli.
2012. júl. 25. 17:29
 10/13 anonim ***** válasza:

Ezek nagyon jó helyek :D

Vancouver-úgy tudom itt a legmelegebb a tél Kanadában :)

Alberta tartományról sajnos nem tudok sokat.

Torontó sztem a legjobb hely ezek közül ha bírod a hideget :D

Amúgy majd ha már ott tartasz akkor sztem hívd fel a bevándorlási hivatalt mert ők sztem tudják hogy mennyibe kerül egy ilyen diploma honosítás:D

2012. júl. 25. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!