Magyar építő mérnöki diplomával ellehet helyezkedni az usába, Elfogadják e a magyar diplomát? Mi a letelepedés feltételei sorrendje.
Kérlek annyit ne írjatok csak ,hogy pénz ,mert azt tudom.
Pontos adatokat kérnék pl munka vállalói vízum ,mi az igénylések feltételei és menyi az ára az igényléstől kb mikor kapom meg ha sikeres ,vagy a zöld kártyával kapcsolatban is úgyanezek érdekelnének.
Érdekelnének a tapasztalatok és az hogy a kijutás után mik azok a dolgok amiket feltétlenül meg kell tenni ahhoz hogy ne vágjanak át.Milyen papírok kellenek pl kell jogosítvány?
Én itt élek és azt szeretném neked mondani, hogy első dolgod és egyetlen, amire koncentrálj, az a kijutás. A többit itt már könnyen elintézed, ha legális vagy. Kijutni nehéz, utána van, akinek még mindig nehéz, ha ugye vannak anyagi gondjai, de ha neked nincsenek, akkor a kijutás lesz a legnehezebb. A jogosítványt olyan egyszerű elintézni, ha Magyarországon már volt jogosítványod és van vezetési tapasztalatod, hogy amiatt nem kell semmit aggódni. De le kell újra vizsgáznod majd valószínűleg mind elméletből, mind gyakorlatból (nagyon egyszerű, ne a magyar teszthez viszonítsd, mert a kettőt nem lehet összehasonlítani). Minden államnak más szabályrendszere van, tehát konkrétat nem lehet mondani, csak annyit, hogy újra le kell majd vizsgáznod,de ne ijedj meg tőle, mert könnyű.
Inkább arra koncentrálj, hogy munkavállalóit kapj valahogy, mert ez az a lépés, ami a legnehezebb. Zöldkártyát és munkavállalót szerezni te magadnak nem tudsz. Ahhoz valakinek (cégnek, magánszemélynek) a szponzorálása kell és valószínű, hogy ők el is végzik helyetted a papírmunkát, ha találsz ilyen lehetőséget. Az egyéni dolog, hogy mikor kapnád meg utána a munkavállalóit. Valószínűleg pár hónapon-1 éven belül. Én ismerek egy magyar építő mérnököt, aki kapott zöldkártyát. Szerintem azt nézik, hogy mennyire vagy jó plusz a tapasztalatot, a nyelvismeret is nagyon fontos. Egyébként a www.uscis.gov oldalon minden fenn van, ami téged érint ezzel kapcsolatban. Ott érdeklődj, mert az a hivatalos oldal.
te ,hogy oldottad meg a kijutást?
milyen vízummal mentél ki?
amúgy angolul úgy tudok beszélni hogy ha pl a feliratokat megértem vagy ha lassan beszélnek azt is viszont ha valaki gyorsan beszél azt nagyon nem, vagy csak minden 3. szót tudok felfogni gondolom gyakorlás kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!