Kanadában szeretnék dolgozni és kint élőkhöz vannak kérdéseim. Tudtok nekem segíteni? Részletek lent.
-2008 óta vízummentesség van. Ez csak a turistákra vonatkozik, vagy arra is, aki munkát szeretne vállalni és letelepedni?
- Olvastam a pontrendszer létezéséről. Ez miből áll? Pl. Ha én diplomás vagyok és középfokúm van angolból, illetve gyakorlatom egy másik szakmában, akkor magasabb pontot kapok?
- A munkavállalási-és tartózkodási engedély mennyi időre szól és mekkora eséllyel kaphatom meg?
Azért fordulok hozzátok, mert ma voltam a budapesti Kanadai Nagykövetségen, de ott azt mondták, hogy csak Kanadai állampolgárokkal foglalkoznak. Kezembe nyomtak egy papírt, amin a bécsi Kanadai Nagykövetség elérhetősége van (természetesen nem lehet őket elérni). Egyáltalán hova fordulhatok, ha ilyen jellegű kérdéseim vannak? Köszönöm előre is!!
"2008 óta vízummentesség van. Ez csak a turistákra vonatkozik, vagy arra is, aki munkát szeretne vállalni és letelepedni?"
Csak turistákra vonatkozik! A munkavállaláshoz engedély kell!
"Olvastam a pontrendszer létezéséről. Ez miből áll? Pl. Ha én diplomás vagyok és középfokúm van angolból, illetve gyakorlatom egy másik szakmában, akkor magasabb pontot kapok?"
A pontrendszerben pont jár a diplomáért, a magas fokú, nemzetközi nyelvvizsgával bizonyított nyelvtudásért, szakmai tapasztalatért, esetleges rokonért, esetleges munkaajánlatért! (A középfokú nyelvtudás kevés!)
"A munkavállalási-és tartózkodási engedély mennyi időre szól és mekkora eséllyel kaphatom meg?"
Ha végig járod a bevándorlási procedúrát, ami 2-2,5 év
Azért fordulok hozzátok, mert ma voltam a budapesti Kanadai Nagykövetségen, de ott azt mondták, hogy csak Kanadai állampolgárokkal foglalkoznak. Kezembe nyomtak egy papírt, amin a bécsi Kanadai Nagykövetség elérhetősége van (természetesen nem lehet őket elérni). Egyáltalán hova fordulhatok, ha ilyen jellegű kérdéseim vannak? Köszönöm előre is!!
* folytatom
A bevándorlási procedúra 2-2,5 év, ami után Permanent Resident státuszt kapsz, azaz állandó lakosi engedélyt kapsz, mellyel korlátlan ideig Kanadában tartózkodhatsz! (Ha betartod a szabályokat! Egy évben legalább 183 napot kell Kanadában töltened!)
Most lett megszigorítva a bevándorlási rendszer, így gyakorlatilag csak diplomával, magas fokú nyelvtudással és minimum 3 év igazolt szakmai tapasztalattal lehet kijutni!
(Sajnos, a tapasztalataim szerint, Kanadában hiába van otthonról szerzett diplomád, gyakorlatod, nem nagyon vesznek fel kanadai tapasztalat nélkül. Egyes fórumokon úgy hívják Kanadát, hogy a "diplomás taxisok országa". És van is benne valami, mert a legtöbb bevándorló évekig nem tud elhelyezkedni a saját, tanult szakmájában, mert nem ismerik el a végzettségét és tapasztalatát, ezért sokaknak nagyon drága tanfolyamokra kell járniuk, mások meg aljamunkát végeznek, mert valamiből élniük is kell.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!