Milyen esélyeim vannak így Kanadában?
Él odakint egy magyar ismerősöm, egyelőre még a szüleinél, de pár hónapon belül saját albérletbe költözne, és felajánlotta, hogy ha kimegyek, ellakhatok nála pár hónapig, vagy amíg találok munkát, és meg tudok állni a saját lábamon.
A fő kérdésem az lenne, milyen módon vállalhatok munkát odakint (Mert gondolom nem ilyen egyszerű, hogy repülőre szállok, bemegyek a helyi munkaügyibe, és másnap már melózom valahol.), szóval milyen engedélyek kellenek, milyen kötelezettségeknek kell eleget tennem, ilyesmi?
Így nem lehet kimenni. Ha ott akarsz élni, akkor vagy pontrendszer, vagy menekült (ha burmai állampolgár vagy, akkor biztos, hogy megkapod), nagyon esetleg munkaszerződéssel lehet.
Sokan próbálkoztak ezzel, de teljesen reménytelen.
Úgy tudom az USA-ba a vízum benyújtásánál nagy előny ha:
- van érettségid
- van szakmád
- van diplomád (olyan amire nekik épp szükség van)
- van doktori címed
- gyárigazgató vagy
- van angol nyelvismereted
- él odakint közeli rokonod (NEM ISMERŐSÖD!)
Ki kell töltened egy papír, melyen kijelented, hogy nem leszel az állam terhére, bla bla... Ráadásul sok-sok pénznek is kell lennie a bankszámládon.
Sziasztok!
Tenyleg szigorodik a pontrendszer,bar szamomra eddigis szigoru volt! Orvos letemre,4 ev munkatapasztalattal, felsofoku nyelvvizsgatudassal, az en kerelmemet elsore elutasitottak. Mondjuk lehet pusztan csak nem szerencses csillagzat alatt szulettem. Most a ferjem reven vagyok kint,aki allampolgar, persze csak kesobb akartunk hazasodni,de ugy latszik egy roma hamarabb kaphat meg nyarig engedelyt,mint egy kepzett szakember, azt hiszem ezzel mar eleg sok mindent elmondtam az orszagrol. Egyebkent igazat irnak, igy semmi eselyed,raadasul a valsagot nem csak Europa es az Allamok ereztek meg,hanem mi is,igy gyakorlatilag szinte csak hazassag reven lehet kijutni.
Osszefoglalva: Magyarkent mar eleve nem nagyon fognak csipni, foleg,hogy a ciganyok is magyarkent mutatkoznak be(vannak itt joparan),meg sok a csalo,hazudo magyar itt. Elotte Angliaban eltem,ott is talalkoztam jo parral,es az ismeroseim tobbseget (angolok) mar a hideg kirazta attol,ha meghallottak "magyar".
(elnezest,fagy a gepem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!