Kanadában milyen az élet?
Az előttem szólóak mindent leírtak, amit én is szerettem volna...:)
Igen, pszichológus diplomával el lehet helyezkedni, méghozzá igen jól. Olvastam egy kanadai oldalon, hogy milyen munkákra/foglalkozásokra van igény, és köztük az egészségügy, a pszichológus eléggé igényelt szakma!
en voltam emigrans Kanadaban meg "klasszikus idoben" amikor a helybeliek az emigransikat "dp" [ejtsd dipi] hivtak[ displaced person = mashonnan kidobott...] es ugy is kezeltek, akkor meg az RCMP [royal[C?] mounted police [=lovas renddorseg ugy is viselkedett mint akik folott nincs torveny, harom es fel eveleg volt megtanulni, hogy hogyan lehet Torontobol-az vot az utolso kanadai allomas- Kaliforniaba landolni, persze ahhoz kellet egy kis europai szakmai gyakorlat-elotte 10 evNemetorszagban - es egy jo-akkor nagyon jo hiru --muegyetemi diploma is, regen volt, majdnem negyven eve. Igen a fu nem zoldebb Kalifoniaban mint Kanadaban --ahogy a kanadaiak aki borzalmasan chovinisztak-- mondjak, de sokkal tovab zold Kaliforniaban, mert a klima Kanadaban nem valami jo a keleti oldalon nedves esos huvos nyar hosszu hideg tel, British Columbaban--a legnyugatibb artomany --vannak jobb microclimaju hehyek, de az , hogy az egyez orszag a 49-ik szelessegi kortol eszakra van es eszakrol nyitott az nagyon ranyomjaa belyeget. Gazdasagilag nagyon ossze van kotve az USA val ha baj van az USA ban akkor van Canadaban is, es a javulas mindig lassab Canadaban, a belso piac nagyon kicsi 30 milio lakos az USA 300millioja mellett, es rendszerint rosszab megelhetesi korulmenyek -- minden dragabb -- meg a benzin is holott Canadanak van sok olaja, az USA-nak meg importalni kell. Amit Europaban korrupcionak hivank az Kanadaban-na megaz USA ban is bevett szokas. Az eletszinvonal alatta van a nyugat de meg egyes kelet europai orszagenak is, Tapasztalat: 3,5 ev Kanadaban, 28 ev USA, 10 ev Bayor-orszag, 5 ev Sveic.
Ahova menni erdemes lenne az Brazilia -- habar a portugal az nehezebb dio, sokat jarok arra uzleti uton, vannak barataim akik Taiwanba koltoztek es szeretik, jartam arra meg is tudom erteni, spanyolt megtanulni konnnyeb mint angolt es Del-America sokkal kellemesebb, Uruguay egy del amerikai Sveic.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!