Mennyibe kerül az élet Kanadában?
Torontoban vagy Montrealban? Lenne lehetőségünk letelepedni Kanadában, a szállást a munkaadó biztosítja, tehát ott csak rezsi lenne + ugye megélhetés. Négy fős család, hárman dolgoznánk, a negyedik középsuliba járna, de az egyik dolgozónak nincs nyelvtudása (család vagyunk).
Édesapám elég jó ajánlatot kapott, magyar szemmel, de nem tudom, Kanadában mi mennyibe kerül. Köszi előre is :)
Néhány árat írok, hátha segít. (Egyébként ha a szállásra nem költötök és 4 emberből 3-an dolgoztok, akkor nagy gond nem lesz a megélhetéssel. Sőt!)
(Ezek csak kb. árak, itt is naponta változik, akciók meg egyebek miatt.)(1 CAD=230 Ft)
- 1 liter tej: 2.65 CAD
- 12 db tojás: 3.35 CAD
- 1kg normális sajt: 10 CAD
- 1 kg csirkemell: 10 CAD
- 1 kg alma: 2.75 CAD
- 1 kg narancs: 3 CAD
- 1 kg krumpli: 1.50 CAD
- 1,5 l ásványvíz: 2 CAD
- Közepes minőségű bor(0,75 l): 15 CAD
- 1 üveg helyi sör: 2.75 CAD
- 1 üveg import sör: 3.15 CAD
- 1 doboz cigaretta: 11 CAD
- rezsiköltségek:(víz, villany, gáz, szemét): 200 CAD/hó
- Internet előfizetés: 40-65 CAD/hó
- 1 perc belföldi mobil hívás: 0.35 CAD
Ruha és cipőárak:
55 CAD - a csillagos égig. (Múlt héten vettem egy Nike cipőt 99.99-ért.)
Torontoban a helyi bérlet: 120.60 CAD
Benzin: 1.20 CAD
1 mozijegy: 12-14 CAD
Egyébként milyen ajánlatot kapott édesapád? Már ha publikus. Egyébként szerintem egész kellemesen ki lehet jönni, úgy meg pláne, ha nem kell szállásra költeni.
Utolsó köszönöm szépen! :)
Az ajánlat 5000 dollár/hó.
Tényleg olcsóbb a benzin, mint a tej, vagy elírtad?
"Tényleg olcsóbb a benzin, mint a tej, vagy elírtad?"
Nem írtam el! Ez így van. Megnézheted a benzin árakat a gasbuddy.com oldalon a kanadai résznél.
Nagy a drágaság, bizony. De a kereset mégnagyobb. Apám kamionsofőr, és néztem kint melót. találtam egy fuvarozó melót Winnipeg-ben ( D-K Kanada ), évre lett megadva a fizetés, 85.000-110.000 CAD, ami azt jelenti hogy az átlag 97.500 CAD [ NETTÓ ].
Ezt havira lebontva 8.125 CAD, és az árakat alapul véve, nehogymár ne lehessen ebből megélni. ( 1,836,250 HUF / hó ) Az egy feltétele az a zöld kártya az USA-ba, és a class 1 jogsi ( ami nálunk az E kategória ), és ez nem saját kamionos meló, céges gép van. És akkor a családból még csak egy ember dolgozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!