Miért nem lehet még mindig letelepedni Amerikában és minek korlátozzák 90 napra a kiutazást, mint turista?
Attól félnek, hogy leharapják a fejüket? Az eu tagországaiban sincs olyan nagy bevándorlás (talán a Kínaiak, de azok mindehol ott vannak)
Lehet hülye kérdés, de elképzelhető, hogy 10-15 év múlva bizonyos országoknak már nem kell a beutazáshoz vízum, addig maradhatnak, amíg akarnak?...stb
2012ben elég fura, hogy ennyire korlátozzák még mindig Amerikában a külföldieket. Hisz nekik is jobb, ha a külföldi náluk költi el a pénzét. Max olyan országokat kéne korlátozniuk, akiknél tényleg nagy a bevándorlás Amerikában, illetve ahol terroristaveszélyt éreznek. Én 24 éves srác vagyok, régi álmom, hogy kint élhessek, családot alapíthassak, de természetesen nem mindenáron. Elvennék egy Amerikai lányt is, de nem érdekből, viszont sajnos egyet sem ismerek :). Nincs amerikai ismerősünk sajna. Jövőre akarok kimenni egy angol nyelvtanfolyamra LA-be, 2hónapra repülővel együtt, kaja+lakás 1,5 millió körül van, arra gyűjtögetek. Aki élt már kint, az kb mennyit költött el összesen repülővel kajával, szállással együtt?
kérdező: azt tudod csinálni, hogy ha tanulovizummal tanulsz itt, akkor utana kaphatsz munkavállalási engedélyt, 1 év azt hiszem, de utána haza kell menni. viszont a tanulás nagyon drága.
sajnos nagyon fontos hogy legyenek itt ismerőseid vagy rokonaid akik segitenek, mert egyedul szerintem szinte lehetetlen. anyagilag is, meg idegileg is. még mindig a házasság a legegyszerübb módja kijönni és maradni is. én a helyedben kanadát vagy európát céloznám meg.
én is csak "véletlenul" vagyok itt, megismertem egy magyar srácot aki amerikai allampolgar es egymasba szerettunk. aztán inkább én jottem mint ő magyarországra.
az előző válaszoló, (2 emberre tippelek hogy ki az, persze lehet tévedek) ugy jott ki hogy illegálisan dolgozott egy magyarnak aki átverte és majdnem az utcara kerult, aztán hozzáment egy feketéhez, de kozben évekig a "zsidók wc-jét pucolta".
a másik meg egy idosebb ember, akkor ugye meg más volt a redszer, könnyebben lehetett jönni. elnézést ha tévedek, lehet egyik sem ő, de ez is 2 történet.
a másik, hogy ha jot akarsz magadnak, nem forumokon érdeklodsz, hanem a hivatalos oldalakat nezed hogy mik a lehetosegeid (uscis.gov meg a nagykovetseg honlapja) mert a magyarok nagyon rosszindulatuak és sok rosszat fogsz hallani.
én 1x akartam megkérdezni, hogy mi történik a zoldkartya elotti interjun még otthon, szerencsémre elottem egy lany ugyanezt meg merészelte kérdezni, mire nagyon le lett teremtve, hogy hogy képzeli hogy neki zoldkártyája lehet, azt ő nem kaphatja meg, holott már majdnem megkapta házasság utján, épp csak az utolso interju volt hátra. szoval valaszt nem kapott (én sem) csak oltást.
"Én itt órabérbe keresek annyit mint otthon a segély kétszerese!"
Gratulalok! Igazan irigyellek! :-D
Kedves Kérdező!
Nagyon jó szívvel javaslom neked a www.penpalworld.com oldalt!!!!!
Tudsz itt levelezni és e-mailezni emberkékkel a világ minden tájáról. Összeszedtem már itt ismerősnek egy török doktornövendéket, és egy imádnivaló amerikai srácot is, úgyhogy hajrá :)
Persze azért ne hozd fel nekik a házasságot :D Mindenesetre nagyon jól fog jönni ha majd kimész, egy-két ismerős, akikkel hétvégén össze tudsz futni, vagy akik ellátnak jó tanácsokkal.
De ha gondolod, írok még erről priviben is, vagy nézd meg az oldalt :)
Bár segíteni én sem tudok,tanácsot sem nagyon adni,mert még nem voltam Amerikában.DE.Szintén a legnagyobb álmom, hogy végre kijussak.Nekem még 2 év, mire összejön annyi pénz,hogy ellegyek gond nélkül és bármikor vissza tudjak utazni és a diplomám is a zsebemben lesz addigra:)Én mindenképp megyek(ezt kiskorom óta tudom).Mondjuk szerencsére felsőfokúm van angolból és szerencsére gyakorolom is a nyelvet aktívan.Nekem a nagybátyám 18 évig élt new yorkban és házasodott is(magyar nővel),bár félév múlva elváltak,nem jött be nekik a házas élet:)Volt mindig tisztes munkája,autója és saját lakása is-igaz nem valami nagy szám,de teljesen jó volt(ami kint nagyon nagy szó,mert a legtöbben albérletben laknak)
Ha esetleg kb 2 év múlva mész ki,nekem szólhatsz,lehet együtt jutunk ki!:)
24N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!