Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » NewYorkba szeretnék költözni...

NewYorkba szeretnék költözni és ott szeretnék élni. Hogy fogjak hozzá?

Figyelt kérdés
Környezetvédelmi méréstechnikus szakmám van (olyan mint a vegyész) és 2 év múlva diplomázok környezetmérnökként. Van jogosítványom, meg egy alapfokú angolom, amire természetesen gyúrok, felsőfokúig meg sem akarok állni. Ennyi előnyöm van csak. Diploma után Amerikába akarok költözni, lehetőleg New Yorkba. Mennyi kezdőtöke kell ehhez, milyen papírok szükségesek? Semmiképp nem akarok amerikai állampolgár lenni, sőt, az egész életemet sem akarom ott leélni, Magyarországon akarok majd élni, Amerikában 3-4-5 évet szeretnék tölteni. Mik a lehetőségek, egyáltalán hogy kezdjek neki? 22L
2009. máj. 29. 13:45
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Tudom, nem is szoktam kérdezősködni hidd el, most is csak azért kérdezem meg ilyen nyíltan, mert itt névtelenül vagyunk egymással szemben, így szerintem nyugodtan lelehet írni, amugy nem szoktam ilyesmit kérdezni mert tudom hogy udvariatlanság.
2009. máj. 29. 20:43
 12/27 anonim ***** válasza:
93%

A 850 dollár nem havi, hanem heti fizetés.

És itt a lakbérben benne van a rezsi. Legalábbis a villany, viz, gáz és fűtés.

2009. máj. 29. 23:04
 13/27 anonim ***** válasza:
89%

Epp az au-pairkedest akartam ajanlani, de mivel a kerdesedet a diplomaddal kezdted el, ezert nem is mertem volna irni, hogy menjel ki au-pairnek.

A legjobb otlet ha annak mesz ki, hiszen szinte semmi toke nem kell hozza!

Nyelviskolaba is tudsz jarni meg majd kint, es belerazodsz a kinti eletbe.

Ha ugyes vagy akkor a nyari szunetekben is kimehetnel 2-3 honapra, akkor is es ilyen rovid idokre is sok csalad keres au-paireket.

Ha au-pairnek allsz akkor soha ne fizessel erte majd, senkinek sehol. Ha agency-nel jelentkezel be akkor majd a csalad fog fizetni aki kivalaszt teged, de nem te!

2009. máj. 30. 00:10
 14/27 A kérdező kommentje:
Az ismerősöm aki kinnt van, kb 400ezer forintjába került az hogy kimehessen 1 évre NY-be, mert tanfolyamokat kellett elvégeznie, meg repülőjegyet is neki kellett állnia. Akkor ez így nem jó? Mert neki nemsokára lejár az 1 év és szereti. Melyik ügynökségen keresztül lehetne kimennem, ami megbízható?
2009. máj. 30. 10:09
 15/27 anonim válasza:
26%

22 éve kinn élő honfitársunk már el is felejtett magyarul? "building-ben" :))) LOL A kapus viszont doorman nem doormen, nem?

Kérdezőhöz pedig: Azt hittem csak én vagyöok ennyire USA függő, de látom, nem, viszont te sztem kicsit álomvilágban élsz... Már azt számolod, hány ezer dollárt fogsz keresni az 5 éved alatt? Tudod milyen nehéz elhelyezkedni kinn? Az USA nem kapkod annyira a hontala bevándorlókért! Nem olyn mint Mo., hogy minden szemetet befogad.... De sok sikert kívánok! Remélem neked összejön! Csak ne felejts el magyarul ;)

2009. máj. 30. 14:56
 16/27 A kérdező kommentje:
Ne érts félre kérlek, nem akarok milliókat keresni ott, csak annyit hogy minden hónapban kitudjak jönni! És ha mindent kifizettem rezsit kaját akkor annyi legyen még a zsebemben hogy tudjak múzeumba menni, strandra menni, nevezetességeket megnézni, és ha kilyukad a cipőm akkor tudjak venni egyet! Csak ennyi az elvárásom semmi több! Mert nem a pénz miatt akarok én kimenni hanem azért mert berögzült az agyamba gyerekkorom óta hogy a világ legnagyobb büntetése hogy a természet adta lehetőségeket az emberek önmaguk korlátozzák le azzal, hogy fizetőssé teszik azt hogy az ember megnézhesse a környezetét, ami elvileg ingyen van mert a jóisten adta. De ez lehetetlen mert repülőjegyet, szállást, oltásokat, útlevelet kell fizetni. Én meg mindent látni akarok! Nem a pénz érdekel hanem csak menni akarok, ugyanazt akarom látni ugyanott akarok menni, ugyanazt akarom érezni mint Carrie a S&NY-ban, vagy Joey a Friendsben, vagy még sorolhatnám. Elbűvölt ez a város és menni menni menni akarok.
2009. máj. 30. 21:04
 17/27 anonim ***** válasza:
50%
Sosem fogod ugyanazt érezni, mint pl. Joey a Friendsben, mert azt a sorozatot egy kaliforniai stúdióban forgatták, sosem voltak ők New Yorkban...az USA-t nem a filmek alapján kellene megítélni, mert nagyot koppanhatsz, mikor rájössz, hogy nem olyan, mint amilyennek elképzelted. Egyébként azzal nem vagy egyedül, hogy szeretnél minél több dolgot látni. Ezzel minden ember így van. Viszont az USA-ba kitelepedni nem egyszerű. Meg kell azért próbálni, ha ilyen aspirációd vannak, de ne keseredj el, ha nem olyan lesz, ahogy elképzelted vagy nem kapsz egy olyan munkát, amilyet elképzeltél magadnak.
2009. máj. 31. 12:35
 18/27 anonim ***** válasza:
Én 14 éves fiú vagyok és én is Amerikába szeretnék költözni, de én ott szeretném leélni az életem :D Én Los Angelesben gondolkodtam. Bocsi hogy offolok, de szeretném megkérdezni hogy egy informatikus mennyit keres ott, és egy szakács mennyit keres ott?:D ez a két út áll előttem :S:D
2009. jún. 2. 20:58
 19/27 anonim válasza:
Én is 14 vagyok és nekem is ez a 2 út áll előttem :D azért az a 850 dolcsis heti fizu meg az 1200 dolláros havi bérlés kicsit durva, szerintem. Főleg hogy 1 szobás és szar környéken van. (Bronxban?)
2009. dec. 30. 01:22
 20/27 anonim válasza:

Én egy 15 éves lány vagyok, 1 ée jöttünk ki a családdommal kanadába, anyum mivel még nem b eszlél angolul és az 1 éves öccsémmel van ottho így nem dolgozik de apum igen havi 3000 dollrát keres, a lakás amiben lakunk 900 dollár és nekünk csak az áram ami plusz az meg max havi 50 dollár szal 950 dollár havonta, a kaja kb 500 dollár ha drágán vásárolunk félrerakunk minden hónapban 1000 dollárt ha hazaküldenének minket és még mindig marad havi 500 az meg bőven elég anyuméknak, mert nem lóguk rajtuk, énis dolgozom, egy nap 60 dollárt keresek 5 órát dolgozom és heti 3-4 napot, így mindenem megvan! sokkal jobb külföldön az élet, elhitetitek!

úgy jöttünk ki, hogy bepakoltunk pár börönde, és kijöttünk , é bizonyítványokat , anyum diplomáját meg kipostázták nagymamámék, elmentünk mi menedékjogot kértünk, mert nekünk elég durva problémáink voltak otthon, és most várunk arra , hogy "huzz a francba" vagy "maradhatsz egy örök életre"

ha menedékjogot kérsz akkor, várnod kell a munkaválalási papírokra , és csak utána mehetsz el dolgozni, kijöttünk a második nap lejelentleztünk, utána 4 hét mólva kaptunk időpontott orvosi kivizsgálásra, vérvétel tüdőszűrés stb... utána rá megint egy hónappal vissza kellet mennünk, ujrra elmondani mindent, és mostmár a konkrét válszt kapjuk de az lehet félév után vagy akár 2 év után is, bár elöbb a lendit kapjuk meg az annyit jelent mivel menekültek vagyunk, mehetünk bárhova, de nem nézik jó sz6emmel hisz azért mentünk ki mert féltünk, és ha annyira félünk ne menjünk sehvá, valaki az álampolgárságit 12 év után kapta meg,!!!

én erről tudtam mesélni, annyit tudok , a dlgozni akarsz, akkor elvileg, nem biztos, azt már otthon meg kell kérned, és ők adnak rá engedéjt, hogy kigyere, de akkor fizetned is kell és ez eltart kb 4 évig! De ha otthon káred meg és akkor jössz ki mikor ők megengedik és nem menedékjogot kérsz hanem "itt akarok élni" szöveggel jössz akkor otthon vársz 4-5 évet azt mondják gyere , és kijossz és te utazhatsz oda ahova akarsz! nem szólnak bele, ezt azért tudom mert apám főnőke így jött ki, szép kis összeget éetett plusz várt is otthon!

2010. júl. 14. 11:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!