Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Apám eldöntötte 2 hét alatt,...

Apám eldöntötte 2 hét alatt, az új családjával ki akar költözni Kanadába, de csak úgy?

Figyelt kérdés
Annyira felelőtlenek, de komolyan! Kb 2 hete elhatározták, hogy itt feladnak mindent, és kiköltöznek. Apámnak és a feleségének nem élnek a szülei már, a testvérekkel meg nem tartják a kapcsolatot, így a család miatt biztos nem maradnának. Apámnak is "csak" a húgom és az én családom van, unoka, de mi már rég nagykorúak vagyunk, ám ott a két mostohatesóm, akik még nem. Rájuk nem gondolnak. A nagyobbik most kezdené a középiskolát ősszel és van egy kedvese is, a kisebbik meg 7-es lesz. A nagyobbik angol tagozatos, ő jól beszéli a nyelvet, de a kicsi nem, mert németes, de egyből angol suliba akarják őket íratni. Apámék egy büdös szót nem tudnak angolul. El akarják adni a házat(3 éve építették), a kocsit, felmondanak, a holmijuk 80%-át nem is akarják elvinni. Ősszel már ott akarnak élni. Nem értik meg, hogy ott is dolgozni, élni kell, nem egyből kapják a "segélyt". Arra hivatkoznak, hogy a sok roma család is kiment, akkor nekik miért ne sikerülne? Komolyan azt hittem, hogy ennél több eszük van! Hogyan hassak rájuk, hogy jól gondolják meg, mert ha meg nem jön össze, akkor nem tudnak hová hazajönni, mert még tető sem lesz a fejük fölött? Kanadában élő magyarok esetleg tudnátok valamit mondani, hogy megértsék, hogy ott sincs kolbászból a kerítés?
2011. jún. 16. 07:50
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
73%

Tulajdonképpen mi bajod ezzel? Felnött emberek, az ö életük - ha nem sikerül, legfeljebb visszajönnek.

De Kanadában még mindig több munkalehetöség van, mint MO-on.

2011. jún. 16. 07:52
 2/17 anonim ***** válasza:
89%

"Kanadában élő magyarok esetleg tudnátok valamit mondani, hogy megértsék, hogy ott sincs kolbászból a kerítés?"

Ez igaz, de messze jobbak a megélhetési lehetőségek, mint Magyarországon.

2011. jún. 16. 08:47
 3/17 A kérdező kommentje:
De ahhoz miért kell egyből Kanadába menni, meg eladni mindent? Közelebb is mehetnének, más országokban is jól meg lehet élni.
2011. jún. 16. 10:34
 4/17 anonim ***** válasza:
59%

Nem értem, téged tulajdonképpen miért zavar? Ne akarj már mindenképpen beleavatkozni, az ö életük - forditva te sem akarnád, hogy mások mondják meg, hogy mit csinálj!

Máshol is ugyanúgy rosszul járhat, és akkor ugyanottt van.

Az meg, hogy elad mindent: valami induló töke csak kell nekik - és ha marad, akkor meg esetleg elárverezik a dolgaikat, akkor még rosszabb helyzetben vannak.

2011. jún. 16. 13:28
 5/17 anonim ***** válasza:

Nem lehet, hogy a kiutazáshoz kell a pénz, meg ott is kell valami alaptőke.

Kinn is ugyanúgy dolgozni kell, viszont az lesz a pofára esés, ha kimennek és 2 hónap után hazaküldik őket. mert itthon akkor, se ház, se autó, semmi holmi emlék. 4 bőröndnyi cuccal nem biztos, hogy ott új életet tudnak kezdeni.

Végül is az ő dolguk, ha menni akarnak menjenek.

2011. jún. 16. 16:40
 6/17 A kérdező kommentje:

"az lesz a pofára esés, ha kimennek és 2 hónap után hazaküldik őket. mert itthon akkor, se ház, se autó, semmi holmi emlék"

Pont erről beszélek, 2 hét alatt eldöntötték, hogy mennek, és mindent eladnak. És ha nem jön be, akkor?

Nem beleavatkozni akarok az életükbe, csak észhez téríteni őket, hogy mindent feladni azért mégsem kéne..

2011. jún. 16. 17:08
 7/17 anonim ***** válasza:
67%
Figyelj kerdezo, ha az apad ilyen szemet alak, hogy latni sem akar es csak ugy elkoltozik a vilag masik oldalara es ott hagyja a regi hazassagabol szuletett gyerekeit, az legyen az o baja es te orulj, hogy egy olyan embert messze tudsz magadtol, aki ugysem szeret igazan. Menekultjogot kapni nem fognak. O bajuk, hogy mit csinalnak.
2011. jún. 16. 17:53
 8/17 anonim ***** válasza:
Szerintem beszélj vele, hogy tartsanak meg egy kis pénzt (1-2 milliót), ha visszaküldenék őket. Ez tényleg nem sok az itthoni újra kezdéshez, de több mint a semmi.
2011. jún. 16. 18:23
 9/17 anonim ***** válasza:
80%

17.53-as válaszoló:!

Miért előírás az, hogy a szülőnek nem lehet "kitennie" a lábát az országból, főleg ha nagykorú gyermekei vannak, és önálló életet élnek???? Miből következtetsz, hogy nem szereti a gyerekeit???? Miért kellene a sarkában lenni élete végéig??? Megfontoltad te a választ mielőtt írtál??? Hogy gondolkodsz te???? Betegesen! Azért mert önálló életet akar kezdeni? És nem is a legrosszabb helyen??? Miről beszélsz te??? Te teljesen lóellenzővel élsz, és be vagy tokosodva! Mit gondolsz, hogy egyik ember a másik életével csak úgy rendelkezhet, és pálcát törsz fölötte??? Ki vagy te??? Egy beteg elméjű ember!!! Nekem is van két felnőtt gyerekem, és négy évig voltam az USA-ban, és nem "játszani" meg "nyaralni" És boldogok voltak a gyerekeim, hogy nem kellett "nem-et" mondanom semmire, amikor kértek tőlem valamit!! Sőőőőőt egy Életre megbántam, hogy hazajöttem NYC-ből.

Te meg gyógyittasd magad!!!!

2011. jún. 16. 21:09
 10/17 anonim ***** válasza:

Kedves ma 21:09,

Valahol igazad van, kezdtem is egyeterteni veled, de amikor elkezdtel a valaszoloval szemelyeskedni, hogy "te beteg" meg "tokosodott", akkor kiderult, hogy te sem vagy semmivel kulonb nala.

Mindenki leirja a sajat velemenyet. Nem fog soha egyezni a maseval de az nem jelenti azt, hogy ezert a masik beteg....

Kerdezo: az apukad azt csinal amit akar. Azt mondod "Nem beleavatkozni akarok az életükbe, csak észhez téríteni őket, .." pontosan ezt csinalod: beleavatkozol az eletukbe. Ha mar eszhez akarod teriteni az azt jelenti hogy beleavatkozol az eletebe, mert szerinted olyasmit akar veghezvinni ami szamodra h*lyeseg.

Nem baj, ha nem ertesz vele egyet. Megmondhatod neki, h szerinted marhasag amit csinal, de ne akard a te velemenyedet, a te akaratodat meg veletlenul se raeroszakolni, mert a nagy budos helyzet az, hogy semmi kozod hozza, hogy o hogyan akarja elni az eletet illetve hogyan rontja el a sorsat.

Nezd, ha valami olyasmit csinal ami masra nezve arto, peldaul veri a mostoha gyerekeit, akkor beleszolhatsz, hogy nem kene. De az, hogy ki akar utazni, az a szemelyes maganugye es nem fog az alapjan donteni, hogy szerinted jo otlet vagy sem.

Igaz nem CA elek hanem az USAba, es igaz hogy itt sincs kolbaszbol a kerites, de szerintem ha menni akar akkor menjen! Sok sikert nekik.

Live and let live!

2011. jún. 16. 21:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!