Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » USA, vagy Ausztrália Hol...

USA, vagy Ausztrália Hol élnétek inkább, és miért? Kort is kérnék

Figyelt kérdés
2010. dec. 30. 16:13
1 2 3
 11/23 anonim válasza:
68%

Nem ÉLEK, hanem ÉLTEM Londonban...és kapcsolódott a nyelvhez minden hozzászólás. Nem szóltam le egyiket sem, csak azt mondtam, a klasszikus,irodalmi ( ódivatú ???? könyörgöm, cirka 300 millió ember EZT beszéli )angoltól messze mindkettő.

A USA-ben cca. 300 millióan élnek, ebből nagyjából 20% egyáltalán nem beszél angolul. California állam lakosságának több,mint 60%-a spanyol ajkú.Sokszínű ország ebben is,ez kétségtelen - nem véletlen látnio filmekben,hogy egy new yorki-t megkérdeznek Floridában,hogy honnan jött, melyik államból?

2010. dec. 31. 16:45
 12/23 A kérdező kommentje:

Én egy hónapot voltam Londonban,Angliában.és tapasztalatom alapján Londonban nem beszélnek angolul az utcákon.Találkoztam egy Liverpool-i sráccal és joghaverok lettünk ,de az első héten alig értettem meg pedig társalgási szinten beszélek.Az angol akcentus szerintem annyi hogy a szavak végi r hangot nem mondják ki hanem az előtte lévő magánhangzót hosszan ejtik pl car=kaa meter=métöö...stb

Aztán megnéztem Ausztrál Tom videóját és, van pl a No szó Amerikában az ejtése No ,Ausztráliában nou,Angliában nou szintén.Engem az akcentus nem zavar ,max egy hét ,és megszokom.

2010. dec. 31. 17:02
 13/23 anonim ***** válasza:
41%

1, "ordít a különbség !"

"Csak meg kell nézni egy CNN híradót, aztán utána egy BBC-t"

"így kijelenthetem, az amerikai angol a fasorban sincs."

"könyörgöm"

"klasszikus,irodalmi"

Bocs ezt a stílust ne az É-Amerika témában vedd fel!

1. Sokunk szerint a brit angol kiejtése fogcsikorgató, a megértést megnehezítő!

2. A CNN szerintem sokkal jobb, sokunknak ez tetszik.

3. Utoljára: É-Amerika fórum

2, És attól hogy más mint az irodalmi angol?? Akkor mi van?

Az irodalmi magyar, német is más mint amit beszélünk! Az irodalomnak meg papíron a helye.

3, És attól hogy a brit volt előbb, nem jelenti azt, hogy az amerikai változat ne lenne ÚJABB, FEJLETTEBB, KIFORROTTABB! Így is fel lehet fogni, sokan így gondoljuk.

4, Magyarul tanulj meg: ha nem angolul írsz, akkor ne keverd ide a földrajzi neveket angolul:

Kalifornia

AZ USA-BAN

5, Van ahol kisebb a diverzitás, a középnyugaton például, főleg az északi részén. Itt sokkal kevesebb a latino.

De Új-Anglia is ilyen például.

6, A számadataid HÜLYESÉGEK!

Ha nem is mindenki anyanyelve: "96% claim to speak it "well" or "very well"" (wikipédia, kintlétem során tapasztaltak is ezt mutatják, ha nem hinnék a forrásoknak)

Ez már elég jó! :)

Bocs, de nem tetszik, hogy az É-Amerika fórumon, egy USA-OZ összehasonlításból nálad az UK is bekerül, ráadásul azt ajnározod.

LÉNYEG: !!Ezt a Nyelvtanulás; Kultúra-Nyelvek fórumban minden gond nélkül megteheted!!

2010. dec. 31. 17:25
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Ausztrália.

Én ha mennék, akkor nekem az is fontos, hogy kicsit "különlegesebb" legyen, az USA számomra kb a csapból is folyik... tudom, tudom, nagyon sokszínű, és sokkal gazdagabb, változatosabb, mint ami a médiából látszik, de mégis, én Ausztráliát választanám (lehet, hogy fogom is), nekem érdekesebbnek tűnik.

Azon kívül szívesen kiköltöznék a mérsékelt égövről legalább pár évre, ez is Ausztráliában esélyesebb. Én 25 fok felett érzem jól magam, az alatt fázom, sokszor három pulóverben is :(.

És hát mellesleg nekem az amerikai akcentus sem annyira jön be (egyébként nálam is a brit a favorit, nekem sokkal érthetőbb a BBC, mint a CNN, csak hogy az előzőekbe is belepofázzak ;).

Meg úgy általában nekem mint állam szimplán azért is szimpatikusabb Ausztrália, mert kevesebb vizet zavar a világpolitikában.

2011. jan. 1. 21:00
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
ja, és 26 l
2011. jan. 1. 21:04
 16/23 anonim válasza:
55%

Ha nincs bajod az akcentussal, akkor Ausztrália.

Szokatlan,hogy déli félteke lévén seregnyi dolog más. Nem arra gondolok, hogy balra folyik le a víz.

Az időjárás - karácsonykor fura ujjatlanban sütkérezni, inkább ez jelenthetne gondot, mint az akcentus,azt igen gyorsan meg lehet szokni.

( a többi okosnak: Kalifornia, "ká" betűvel NINCS...szarul esne egy Fejér megyeinek,ha Fehér-nek írnák a lakhelyét,és White State-nek mondanák angolul.Ha mozaikszó az, hogy USA- márpedig az ! - akkor nem én nem tudok magyarul...Igaz,ez esetben : U.S.A. )

Írd úgy,hogy "az Államok" - mindenkinek az ugrik be, nem más.)

2011. jan. 2. 23:10
 17/23 anonim válasza:
100%

Azt mondanám, hogy USA, de csak akkor, ha New Yorkban lakhatnék.

De amúgy teljes egészében Ausztrália.

Jah és a válaszoló nagyon jól írta a brit kiejtést. Itt van még pár, ami saját tapasztalat:

hair-héé

charger-csadzsa (ö)

2011. jan. 3. 01:01
 18/23 anonim ***** válasza:
74%

"a többi okosnak: Kalifornia, "ká" betűvel NINCS"

Ezt buktad, megnéztem a helyesírási szótárban és igen K-val kell írni, ha tetszik ha nem!!! Lehet, hogy ez így gáz, de a kapucsínó és a dzsúszt is így kell írni, mert ez a szabály. Kanada is Kanada. Spanyolország és nem España!

EZ A MAGYAR NYELV ÉDESEM!

Szóval nézz utána valaminek, mielőtt írsz, és akkor beszélhetsz -.-

2011. jan. 3. 16:19
 19/23 anonim válasza:
100%
12/F ausztrália napfény tenger strand pálmafák kengurú koala
2011. jan. 3. 18:29
 20/23 anonim ***** válasza:
77%

Én inkább mennék Amerikába, mert Ausztráliban élnek a legnagyob és legveszélyeseb pókok (tudom, h vannak amerikában is).

Ezen kívül Ausztrália nagy része lakhatatlan, sivatag, nem szimpatikus.

Amerikában úgy érzem sokkal több lehetőség van, nem csak 1-2 nagyváros, úgyhogy ha mennem kéne, akkor inkább oda mennék, sokkal változatosabb helynek tűnik így a távolból (isznyatos különbség lehet egy déli és egy északi város között mindenféle szempontból).

Az, hogy hol milyen akcentussal beszélnek.... Ha azt vesszük, akkor pl Skóciában shite(sájt)-nak mondják a shit-et, sztem az is vicces, és egységes amerikai akcentus sincs, találkoztam már olyan amerikaival, aki úgy beszélt angolul, mint amikor egy magyar fonetikusan ejti ki a szavakat.... Ott is van déli meg északi, nyugati meg keleti, meg chicago-i akcentus. Mind más, úgyhogy a vitátok eleve értelmetlen.

És Angliában sem úgy beszélnek az utcán, mint amit a suliban tanultok, vagy mint ahogy az Angol királynő beszél (nagyon nem).

Úgyhogy ez sztem nem olyan lényeges szempont...

2011. jan. 7. 19:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!