Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » USA, vagy Ausztrália Hol...

USA, vagy Ausztrália Hol élnétek inkább, és miért? Kort is kérnék

Figyelt kérdés
2010. dec. 30. 16:13
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
80%

Én az USA-ba szeretnék költözni, úgyhogy azt írom. Egyébként ha van lehetőség Ausztrália is tökéletes hely, lehet még jobb, mint az USA. Mindig meleg van, jók a munkalehetőségek.

Viszont az ottani akcentus nem igazán tetszik, de hát biztos hozzá lehet szokni. :) És azért én nem tudnám elképzelni a karácsonyt hó nélkül. Persze ez is emberfüggő. :)

18/L

2010. dec. 30. 16:19
 2/23 anonim válasza:
100%
Ha fontos a nyelv: Ausztráliában angolul beszélnek, a USA-ben hasonlít a nyelv az angolra.
2010. dec. 30. 17:49
 3/23 anonim ***** válasza:
84%

Utolsó! Én pont, hogy fordítva hallom.

Ausztráliában csak hasonlít, az USA-ban viszont angolul beszélnek. ;)

18/L

2010. dec. 30. 18:05
 4/23 anonim ***** válasza:
55%

USA:

1, időjárás

2, vegetáció (növényzet, állatvilág)

3, akcentus

4, életstílus

5, barátok

6, lehetőségek

7, sokszínűség:

- több hegység, sivatag, síkság, dombos, óceán mindkét oldalt

8, lakhatás költségei

9, MERT SZERETEM

17F

2010. dec. 30. 18:08
 5/23 anonim ***** válasza:
100%

"Utolsó! Én pont, hogy fordítva hallom. "

Ott a youtube, ne szóbeszédnek higgyetek, hanem hallgasátok meg magatoknak és döntsétek el!

2010. dec. 30. 18:09
 6/23 anonim ***** válasza:
79%

Utolsó!

Szerinted én szóbeszédnek hiszek?! Volt szerencsém már, nemcsak youtube-on, hanem személyesen beszélgetni amerikaikkal és ausztrál akcentust is hallottam már, de ne haragudj, az amerikai, mint ha magyar lenne, annyira tiszta, de az ausztrál...

Viszont ez egyéntől is függ. Ha te azt szoktad meg, még jó, hogy azt fogod érthetőbbnek hallani.

Én sokáig csak amerikai akcentust hallottam, úgyhogy valószínűleg ezért is van az, hogy sokkal jobbnak érzem.

2010. dec. 30. 23:18
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
Ja és a 18/L voltam. :)
2010. dec. 30. 23:22
 8/23 anonim ***** válasza:
63%

1. Ne várd el, hogy tudjam, hogy te itt ott jártál, ebben meg abban volt részed.

2. Nem ismerlek, így sok mindent feltételezhetek.

3. Ha bővebben írsz, akkor elkerüljük a félreértéseket.

Amúgy meg igazad van, valóban így van szerintem is, de van aki nem ehhez szokott hozzá.

2010. dec. 31. 11:07
 9/23 anonim válasza:
78%

Lévén 4 évig éltem Londonban, és tudom, milyen az angol nyelv ( a klasszikus,irodalmi,ha úgy tetszik oxfordi angol) -így kijelenthetem, az amerikai angol a fasorban sincs....

Az ausztrál is messze az eredetitől, de Ausztráliában a legfőbb közjogi méltóság az angol királynő.....nyelvük sokkal inkább klasszikus angol, mint a jenkiké.

Csak meg kell nézni egy CNN híradót, aztán utána egy BBC-t....ordít a különbség !

2010. dec. 31. 12:17
 10/23 anonim ***** válasza:
41%

"Lévén 4 évig éltem Londonban, és tudom, milyen az angol nyelv ( a klasszikus,irodalmi,ha úgy tetszik oxfordi angol) -így kijelenthetem, az amerikai angol a fasorban sincs.... "

Mekkora egy lenéző bunkó vagy!

Csak menőzni jöttél, hogy te Angliában laksz és ezt meg azt tudsz. Tudod kit érdekel? Senkit, rajtad kívül.

Az amerikai egyértelműen tisztább, és érthetőbb az emberek többségének!

És akkora a pofád, hogy azt nem fogod fel, hogy van AKI AZ AMERIKAIHOZ SZOKIK HOZZÁ!!!

Úgyhogy senkit nem érdekel az ódivatú irodalmi angolod!

Ráadásul a kérdés: AUSZTRÁLIA VAGY USA

AKKOR NE ITT SZIDJAD MIND A KETTŐT!!!

-.-

2010. dec. 31. 12:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!